Zajednica Auto Škola Srbije > Kutak za sporni trenutak

Smenjan Krsto Lipovac - nove ideje ministarke Zorane Mihajlović

(1/3) > >>

rasetam:
Kao što smo mogli da saznamo juče smenjen je Krsto Lipovac sa mesta direktora ABS. Na njegovo mesto postavljen je gle čuda Milan Božović. Što i nije čudon kada saznamo spisak ljudi koji su u radnoj grupi za hitnu izmenu zakona, citiram obaveštenje sa FM stranice Radne grupe za brigu i čuvanje mldaih vozača i mladih učesnika u saobraćaju:
"Чланови Радне групе су Горан Весић, градски менаџер Београда, Саша Стојановић, помоћник министра за друмски транспорт, путеве и безбедност саобраћаја Министарства, Душан Вучковић, начелник Одељења у Секретаријату Министарства, Милош Мићић, виши саветник Републичког секретаријата за законодавство, Снежана Вуковић, начелник за стратегију и развој образовања Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Зоран Спасић, руководилац сектора за развој квалификацију и мрежу школа Завода за унапређивање образовања и васпитања, Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја, Милан Вујанић, професор Саобраћајног факултета у Београду, Милан Божовић, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја, Зоран Скорић, председник Савета родитеља саобраћајно техничке школе, Рајко Димитријевић, председник Савета родитеља Пете београдске гимназије, Зора Добричанин-Никодиновић, председник Савета родитеља Правно пословне школе, Ивана Николић, председник Савета родитеља Медицинске школе на Звездари, ученици Гаврило Стајковац и Милан Алексић."
iz ovog citata možemo videti da je stara ekipa ponovo na okupu, znači opet ništa od zakona osim ako se mi nekako ne izborimo da nas slušaju.

Evo još jedan citat iz vesti koju je objavio Tanjug: "Na pitanje zašto je tako brzo smenjen sa te funkcije Krsto Lipovac, koji je bio izabran na to mesto u julu, Mihajlović je rekla da je Božović postavljen kao bolji kandidat da bi se taj posao radio efikasnije."

Eto ovo je slika i prilka naše države Srbije. I da ponovo citiram, ali ovog puta Budišu Kostića: "Kakav će to zakon da bude koga donose Zorana i Vesić sa grupom iza sebe na slici koji se razumeju u proces obuke vozača kao ja u upravljanje spej - šatlom!"

Evo i korisnih linkova:
1. FB stranica Radne grupe za brigu i čuvanje mladih vozača i mladih učesnika u saobraćaju : https://www.facebook.com/bezbednostmladihusaobracaju
2. FB stranica Ministarstva saobraćaja: https://www.facebook.com/Min.gradjevinarstvasaobracajainfrastrukture/timeline
3. Sajt Ministarstva saobraćaja: http://www.mgsi.gov.rs/cir

Vasa:
E ovo je stvarno za TV emisiju "ŠTA RADITE, BRE?".

Prvi direktor ABS-a se zadržao 4 godine, drugi ni pola godine, videćemo koliko će se treći zadržati.

Zar su predsednici Saveta roditelja navedenih škola kompetentniji za izradu predloga izmena ZOBS-a,
od bilo kojeg predstavnika privredne Komore auto-škola Srbije???

Pogledao sam ponuđene FB stranice.
Malo mi je čudno da nema ni jednog komentara bilo koje najave. Da li niko nema m**a da bilo šta komentariše ili oni brišu sve komentare.
Samo se vidi broj lajkova, i to većinom jedni isti, verovatno po partijskom zadatku ili prema radnom mestu.

Definitivno ne ostaje nam ništa drugo, nego da pokušamo da se ovoj garnituri približimo na sve moguće načine osim ŠTRAJKA jer bi nas on još više odaljio (kao i prethodni) a cenjenog profesora Lipovca ne bi vratio na mesto direktora.
Ako zaposleni u ABS ne štrajkuju i prihvataju novog direktora, ko smo mi da se mešamo u kadrovsku politiku u ABS?
Na kraju će nam, što kaže Petar, ipak "trebati Božija pomoć" da uspemo u stremljenjima da poboljšamo sistem bezbednosti saobraćaja sa našim stručnim i realnim predlozima izmena ZOBS-a.
Pozdrav!

rasetam:
Istina, samo moj komentar stoji i samo 3 like-a na njega :)

Trebalo bi više kometara biti da primete da postojimo.

Vasa:
E, sad ima 4.

Vasa:
Mladene, tvoj komentar na FB stranici Radne grupe... lajkovalo je i Ministarstvo građevinarstva i infrastrukture.
Trebalo bi što pre proveriti da li je to zvanični stav Ministarstva i šta bi to moglo konkretno da znači.
Pozdrav.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju