Zajednica Auto Škola Srbije > Kutak za sporni trenutak

Preticanje na pešačkom pralazu - dilema

(1/2) > >>

rasetam:
Koja od situacija je ispravna? Odnosno jel postoji neka situacija u kojoj je dozvoljeno preticanje?

Klikni na link da vidiš sliku: http://prntscr.com/61c1h8

mare:
Nije dozvoljeno preticanje ili obilazenje vozila koje se priblizava pesackom prelazu ili ga prelazi..
Samo da prokomentarisem jednu zanimljivu situaciju..
Mislim da je prosle ili preprosle godine to bilo, a slucaj je vezan za takmicenje za osnovce Sta znas o saobracaju., Dok smo pregledali testove  po sablonu AMSS prica je bila kao situacija br 3 na slici i odgovor u resenjima AMSSa je bio da je dozvoljeno, sto naravno nije slucaj jer kao u matematici ako plus pomnozimo sa minus dobicemo minus... Naravno semaforizovane raskrsnice su nesto sasvim drugo.
Pozdrav

uviz:
slika br. 5, nije u raskrsnici vozilo sa jednim tragom, na pesackom ni u njegovoj blizini nema pesaka a iz suprotnog smera nema nikog.

rasetam:

--- Citat: uviz  Februar 05, 2015, 10:03:49 posle podne ---slika br. 5, nije u raskrsnici vozilo sa jednim tragom, na pesackom ni u njegovoj blizini nema pesaka a iz suprotnog smera nema nikog.

--- Kraj citata ---

Član 55. ZOBS kaže da nije dozvoljeno preticanje vozila koje se približava i prelazi pešački prelaz

uviz:
ti si potpuno u pravu  ZOBS cl.55 tacka 3 stavovi 9 i 10. ima li tu u korelaciji stavova 9 i 10 stavljenja stiva,ili je mozda trebalo da ta dva stava budu jedan.slika 5 mislim da u praksi to bas i nije postovano,a teorija i praksa terba da se nadogradjuju.vidim da se u predlogu izmena i dopuna zobs-a predlaze mogucnost preticanja sporih vozila i preko pune linije a kako ce se to odraziti na bezbednost ucesnika u saobracaju videcemo ako to bude usvojeno.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju