Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - DejanBP

Stranice: [1]
1
Obuka vozača / Odg: Bodovanje na prakticnom delu ispita u gradu
« poslato: Januar 13, 2012, 06:41:18 posle podne »
Moje misljenje :

Kandidat u oba slucaja nije ustupio pravo prvenstva prolaza.
U prvom slucaju nije ispostovao saobracajni znak, a u drugom, nije postupio po pravilu saobracaja (pravilo desne strane) u raskrsnici. Kardinalne greske. Sto kaze kolega, sta da je takvim ponasanjem izazvao saobracajnu nezgodu?
Trema, realno, naravno da postoji. Ali dve takve greske, bez obzira na tremu, nisu opravdanje. Takodje, bez obzira na haos na pomenutim raskrsnicama, kandidat bi trebao da upravlja vozilom po pravilima saobracaja, a ne pod parolom "kako drugi, tako i ja".
Naravno, odredjena tolerancija mora da postoji, ali ovakve greske ne bi trebalo oprastati.
I da, bila greska nakon 10m, 1m ili 1km, nebitno. Ispit pocinje onog trenutka kada kandidat udje u vozilo.

2
Obuka vozača / Odg: Problem sa podnosenjem dokumentacije za instruktora u SUP
« poslato: Januar 13, 2012, 02:01:53 posle podne »
Samo da se javim, dobio sam instruktorsku dozvolu.:)))

Hvala svima, a sada u nove radne pobede!

3
Obuka vozača / Odg: Problem sa podnosenjem dokumentacije za instruktora u SUP
« poslato: Januar 05, 2012, 08:54:18 posle podne »
Hvala puno.
Nadam se da ce sve biti OK sa papirologijom. Ne bih nikoga da uvredim, ali mi zaposleni (naravno, uvek ima izuzetaka) na salterima MUP-u zaista deluju izgubljeno, nestrucno i nesposobno. Za sve imaju neki sablon kojeg se slepo pridrzavaju, a ukoliko vam je potrebna neka informacija van tog sablona, onda se zbune, zivkaju ostale plicijske uprave i gotovo uvek dobijate nepotpune i polovicne informacije. Cini mi se da svaka uprava radi po slobodnom nahodjenju i kao da ne postoji ona pravna uniformnost drzavnih procedura i pravnih akata, kao i primena istih.
Nadam se da cu dati svoj skroman doprinos ovoj oblasti koja me oduvek interesovala. Jos tokom skolovanja sam hteo da radim u/ili da otvorim AS. Pratim novine kako kod nas, tako i u svetu vezanu za ovu oblast.
Situacija je teska, to bolje znate od mene, i u glavi mi odzvanjaju reci koje je gospodin Raseta u jednom postu napisao : "Gorak je hleb u ovom poslu". Ali, nadamo se boljem.

4
Obuka vozača / Odg: Problem sa podnosenjem dokumentacije za instruktora u SUP
« poslato: Januar 05, 2012, 08:52:21 pre podne »
Gospodine Raseta, najlepse Vam hvala.
Moram da sacekam sledeci petak, kada su mi rekli da ce stici odgovor.
U svakom slucaju, javljam sta je bilo.

5
Obuka vozača / Problem sa podnosenjem dokumentacije za instruktora u SUP
« poslato: Januar 04, 2012, 10:30:11 pre podne »
Postovane kolege, imam problem iz naslova teme.
Naime, bio sam u SUP-u (Backa Palanka-u mestu u kome stanujem) i predao sam dokumentaciju naophodnu za izdavanje instruktorske dozvole za B kategoriju. Imam zavrsen Saobracajni fakultet (drumski smer), a u srednjoj saobracajnoj skoli Zemun sam polozio sve ispite za instruktora B kategorije 19.11.2011 (dobio dokumenta 20.12.2011.).
Skola mi je od dokumenata izdala:
-uverenje o polozenom specijalistickom ispitu
-potvrdu za obrazovni profil Vozac motornih vozila-instruktor B kategorije
-zapisnik sa polaganja sa propratnom dokumentacijom i obrazlozenjem.

Problem je nastao kada su mi u SUP-u rekli da mi, pored te dokumentacije, treba i diploma o zavrsnom ispitu strucne skole. Predao sam im diplomu fakulteta, medjutim, kazu mi da treba da sacekam odgovor iz Novoga Sada, posto im je receno da, navodno, ne moze diploma fakulteta, vec diploma srednje skole (koju Zemun ne izdaje), a uverenje ne priznaju kao diplomu.

Interesuje me, da li je neko od kolega u toku poslednjih godinu dana vadio novu instruktorsku dozvolu i koja dokumenta su bila potrebna?

Zvao sam i SUP u Ljermontovoj u BG, gde su mi rekli da je potrebno samo uverenje, ali da to moram zavrsiti u SUP-u na teritoriji mesta stanovanja.

Pored navedene dokumentacije, naravno, prilozio sam i ostalo (dosije, zahtev, dve slike, dve uplatnice sa placenim taksama, lekarsko uverenje i kopiju vozacke dozvole).

Unapred zahvalan!


6
Obuka vozača / Pozdrav!
« poslato: Novembar 08, 2011, 04:17:41 posle podne »
Pozdrav dragim kolegama!

Zovem se Dejan Blanusa, imam 30 godina, zivim i radim u Backoj Palanci.
Zavrsio sam Saobracajni fakultet u Novom Sadu (drumski smer).
Nadam se ugodnom druzenju sa kolegama iz struke, a i sire.

Ako nije problem, postavio bih pitanje u vezi zavrsnog, specijalistickog rada za instruktora B kategorije (srednja saobracajno-tehnicka skola Zemun).
Naime, polozio sam ispite za V stepen - instruktor (da, sa VII na V:)) i ostao mi je jos specijalisticki rad.
Na temama koje sam dobio da obradim u okviru rada, trebao bih napraviti neki vid didakticko-metodickog nastavnog casa u trajanju od 45 min. Medjutim, problem je sto imam toliko tema, da naslov teme ne moze da stane na naslovnu stranu:), a teme su takve da ne mogu da se sastave u cas od 45 min. Naravno, mogu, ali kakav je to onda cas i ko normalan moze bilo sta od toga da upamti, a kamoli razume i primeni.
Interesuje me, da li ima kolega koji trenutno rade takav rad ili imaju sacuvan rad u e-formi da bih se sa njima konsultovao i eventualno video kako to sve treba da izgleda?
Takodje, zanima me da li se pored odbrane specijalistickog rada, polaze jos nesto? Koliko ja znam ne, ali cisto da pitam.

Hvala unapred svima!

Stranice: [1]