Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - Zvezdara

Stranice: [1]
1
ZOBS i pravilnici / Odg: Problem oko prevoda inostrane vozacke dozvole.
« poslato: Februar 11, 2011, 03:09:37 posle podne »
Hvala na odgovorima
Sluzbenica mi je to rekla.Siguran sam da u Americi ne oduzimaju vozacku dozvolu kada ti daju njihovu. Kako da imam domacu i stranu dozvolu ukoliko sam biznismen i putujem u USA i vracam se u Srbiju stalno. A pritom hocu da vozim kamion u USA.
Znaci svaki put kad sletim na aerodrom treba da se prijavim tamo pa da izvadim dozvolu pa da odem u rent a car agenciju pa da uzmem automobil? :).
Pri tom, kod nas sam platio oko 10 hiljada dinara( sa tumacenjem dokumenata) za dobijanje vozacke dozvole, sigurno bih morao da placam i razne takse za dobijanje neke potvrde sa kojom bi mogao da vozim sastranom dozvolom.
Napominjem da mi ta vozacka dozvola treba tamo kao dokument za indentifikaciju.

2
ZOBS i pravilnici / Problem oko prevoda inostrane vozacke dozvole.
« poslato: Februar 10, 2011, 04:15:36 posle podne »
Imam dva problema:
1.Prilikom prevodjenja inostrane vozacke dozvole mi je oduzeta i inostrana dozvola. Zanima me kojim je zakonom/pravilom to dozvoljeno. Kome mogu da se zalim i da trazim inostrani dokument nazad jel se ta vozacka dozvola koristi kao licna karta u Americi tako da mi treba radi indentifikacije.
2.Vozio sam profesionalno kamion u Americi. Prevodom vozacke dozvole kod sudskog tumaca sam dobio d kategoriju, vozila do 16000 kg. Ta dozvola mi je prevedena na domacu B kategoriju. Kome mogu da se zalim i gde je zakon koji to obuhvata.
Hvala unapred

Stranice: [1]