Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - pedjasu

Stranice: [1]
1
Obuka vozača / Odg: Specifičan slučaj
« poslato: Januar 23, 2013, 10:42:41 posle podne »
Član 36. stav 4 правилника о испиту  Изузетно од члана 2. став 6. овог правилника, кандидати који су до дана ступања на снагу правилника којим се уређује издавање возачких дозвола уписани у регистар кандидата за возаче и који су започели обуку пре ступања на снагу овог правилника могу полагати теоријски и практични испит и у случају да не испуњавају услове у погледу поседовања возачке дозволе из члана 181. Закона о безбедности саобраћаја на путевима.
Као што је бане рекао добија уверење за C kad položi i nakon 1 god dobija C kategoriju. To je posao referenta na vozačkim dozvolama.

2
Obuka vozača / Odg: Polaganje teorijskog dela obuke
« poslato: Novembar 27, 2012, 10:02:27 posle podne »
Da više ne lutate u Subotici je 23.11.2012. godine održan praktični ispit.

3
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: April 22, 2011, 11:38:06 pre podne »
Odgovor sasi 69
Bice objavljeni u Sl. glasniku za oko 2 nedelje, ali stupaju na snagu 5 meseci nakon objavljivanja, da bi se svi upoznali sa odredbama

4
Obuka vozača / Odg: Problemi sa upisivanjem vozackih kategorija
« poslato: Mart 16, 2011, 11:56:06 posle podne »
Potpuno si u pravu, treba da se upise DE kategorija.
To se radi u Subotici.
Postavis im prosto pitanje jel upisuujete C1 ako neko donese uverenje za C? Oni ce verovatno reci da (pise u 195), a ti kazes pa to je isto i za ovaj slucaj. MOZE DA UPRAVLJA

Buni ih moze da upravlja, a nema polaganja, evo zasto tebe niko ne sprecava da nemas CE, a imas C. Pa polozis DE, i doneses uverenje DE, i oni to upisu, ali ne upisu CE.

5
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Mart 11, 2011, 06:17:13 posle podne »
Mislim da je vec odgovoreno na to pitanje nekoliko puta na forumu.
NE UKOLIKO IMAS VISE OD 18 GODINA.
Члан 182. ZBS-a. kao sto kaze kolega.

6
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Mart 09, 2011, 08:03:40 posle podne »
Citat
evo ti cinjenica, danas nas je zaustavio saobracajni policajac i rekao da dva kompleta prve pomoci tipa B ne odgovaraju za autobus, a o tome da ne pricamo da mozda do 01.09.2011 godine ne bi trebalo nista da imamo u vozilu. [/quote
 
Pitanje glasi da li je on u pravu?
Pa naravno da nije, samo mu pokazi sta sam pisao(odredbe pravilnika). Znas koliko sam video(Pera stavio na sajt) oni su pisali i za pratioca ukoliko vozac ima vise od 18 godina. Ovo. ti je predlog izmene Pravilnika pisalo ga Ministarstvo infrastrukture, okaceno na forumu atpv.rs (forum za tehnicke preglede, AMSS).
 http://www.atpv.rs/phpBB3/download/file.php?id=111

7
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Mart 07, 2011, 09:55:54 posle podne »
Ja mislio da ces mi dati neki argument, a ti opet po starom. Ma nek smo mi zivi i zdravi.
 ;)

8
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Mart 07, 2011, 12:37:26 pre podne »
Zimska oprema
Član 121
Zimska oprema motornih i priključnih vozila osim vozila vrste L, u smislu ovog pravilnika, podrazumeva:
1) pneumatike za zimsku upotrebu (npr. M+S, Snow, Winter i dr.) na svim točkovima vozila vrsta M1 i N1;
2) lance odnosno druge uređaje za povećanje trakcije na najmanje dva pogonska točka;
3) za vozila vrsta M2, M3 i N obavezni deo zimske opreme je i lopata osim vozila koja učestvuju u javnom gradskom prevozu.
Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od 4 mm.
Na vozilima se ne smeju postavljati pneumatici sa klinovima.
U periodu od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena zimskom opremom. Van navedenog perioda vozila mogu biti opremljena zimskom opremom.
Izuzetno od stava 4. ovog člana, u naselju vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.
Lanci i drugi uređaji za povećanje trakcije moraju obavezno da se postave na točkove kada je kolovoz pokriven snegom na odseku puta koji označen saobraćajnim znakom "lanci za sneg". Ova oprema se može postaviti na točkove i na odseku puta koji nije označen ovim znakom samo kada je kolovoz prekriven snegom.

Prelazna odredba kaze

Član 12
Odredba člana 121. stav 1. tačka 1) Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima ("Službeni glasnik RS", broj 64/10) počinje da se primenjuje od 1. maja 2011. godine, a do početka primene te odredbe primenjivaće se odgovarajuća odredba propisa koji je bio na snazi do stupanja na snagu tog pravilnika.

Ovde je lepo navedeno da se primenjuje stara odredba do 01.05.2011. godine.
A sad zamislite ovo, ko ce da ima lopatu u teretnom vozilu (Punto Van), a pise da treba (za vozila vrsta M2, M3 i N obavezni deo zimske opreme je i lopata osim vozila koja učestvuju u javnom gradskom prevozu).
A kako objasniti da traktor i radna masina moraju imati lance, stav 1. tacka 2. ovog clana.
Nadamo se da ce se ovo promeniti
NEGO NAJVAZNIJE JE OVO ZA AUTO SKOLE, PREDLOG IZMENE PRAVILNIKA O PODELI.... (koji se odnosi na posedovanje tahografa u vozilu namenjenog za obuku vozaca B kategorije. 
                    У Clanu 79. тачки 1. подтачка 1.4) речи: „након 1.јула 2011. године” замењују се речима: „након годину дана од ступања на снагу правилника којим се прописују услови које мора испуњавати правно лице које врши оспособљавање кандидита за возаче”


9
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Mart 06, 2011, 11:39:28 posle podne »
E sada, mozda si ti od onih ljudi koji imaju velike "veze" u SUP-u. U tom slucaju ti ne treba nista od opreme u vozilu.

Mislim da ovo nije korektno sa tvoje strane, ja sam usao u pricu kao jedan saobracajni inzinjer koji samo tumaci sta je napisano, nista vise.

Zakon su napisali MUP i Ministarstvo infrastrukture.
Pravilnik o podeli motornih i prikljucnih vozila ..... je napisalo Ministarstvo infrastrukture, a MUP ga samo primenjuje.
Ja sam pricao o cinjenicama, to sam ocekivao i od tebe. Ta prijava pada na sudu, cak se moze objasniti i policajcu ukoliko zeli da je napise.

10
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Mart 06, 2011, 11:31:09 posle podne »
PP Tosama.
На основу Закона о лековима и медисцинским средствима, Агенција за лекове и медицинска срества, на основу прописане документације, издаje решење о упису у Регистар медицинских средстава, а на основу којег могу да буду у промету у Републици Србији. Комплет прве помоћи је медицинско срество, и Агенција даје решење за комплет(не можеш сам да купујеш и стављаш у кутију по списку шта треба).

Имас сајт Агенције де се то провери, али пошто нису баш ажурни могу се назвати и одговриће.
Иначе TOSAMA има решење: Детаљи о медицинском средству:

Назив: First Aid Kit, Tip A - "set"
Генерички назив: Komplet za prvu pomoć u motornim vozilima
Предлагач: Predstavništvo Tosama dd, Beograd
Произвођач: TOSAMA, Tovarna sanitetnega materiala d.d. - Slovenija
Датум решења: 12.07.2010.
Број решења: 04-786/10
Датум истицања решења: 22.12.2012.
Категорија: 10 - Medicinska sredstva za jednokratnu upotrebu
Класа: IIa
Начин продаје: u apotekama, specijalizovanim prodavnicama i na drugim mestima  

http://www.alims.gov.rs/cir/med_sredstva/pretraga3.php?ms_id=16764

Нема само Галеника решење за комплет прве помоћи.

Sigurnosni trougao, odredba Pravilnika o podeli .... glasi
Član 114
Sigurnosni trougao, koji odgovara jednoobraznim tehničkim uslovima, mora postojati, na vidnom mestu, u motornim i priključnim vozilima, osim u vozilima vrste L, K i O, tako da ga vozač može po potrebi koristiti.
Po dva sigurnosna trougla iz stava 1. ovog člana moraju postojati u:
1) teretnom vozilu i autobusu kada vuku priključno vozilo;
2) motornom vozilu koje se nalazi na začelju kolone kada se motorna vozila kreću u organizovanoj koloni.

Nista se tu nije promenilo, osim cinjenice da mora da odgovara jednoobraznim tehnickim uslovima(EC directivama), to je ono sto si ti napisao da imas.

11
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Mart 06, 2011, 09:42:57 posle podne »
idemo ispocetka: Pravilnik o podeli motornih i priklljučnih vozila ..... ( Sl .glasnik R.Srbije 64/10 i 69/10.
Član 115
Oprema za pružanje prve pomoći (komplet prve pomoći veličine "A") koja odgovara standardu SRPS Z.B2.001 ("Službeni glasnik RS", broj 6/10), mora postojati tako da se može po potrebi koristiti u motornim vozilima vrsta L osim u vozilima vrste L1, L2 i L6.
U motornim vozilima vrsta M, N, T, C i K5 mora postojati oprema za pružanje prve pomoći (komplet prve pomoći veličine "B") koja odgovara standardu SRPS Z.B2.001 ("Službeni glasnik RS", broj 6/10), tako da se može po potrebi koristiti. U vozilima vrsta M2 i M3 koja imaju više od 22 mesta za sedenje mora se nalaziti dve kutije prve pomoći veličine "B".
Oprema za pružanje prve pomoći mora se nalaziti na dostupnom mestu.

TO JE OSNOVNA ODREDBA PRAVILNIKA. SADA IDEMO U PRELAZNE ODREDBE GDE JE REGULISANO IZMEDJU OSTALOG KAD PRESTAJE STARI PRAVILNIK (PRAVLNIK O UKUPNIM MASAMA I DIMENZIJAMA...), STA U PRELAZNOM PERIODU ITD...

Član 137
Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o dimenzijama, ukupnim masama i osovinskom opterećenju vozila i osnovnim uslovima koje moraju da ispunjavaju uređaji i oprema na vozilima u saobraćaju na putevima ("Službeni list SFRJ", br. 50/82, 11/83, 4/85, 65/85, 64/86, 22/90, 50/90 i 51/91).

TO ZNACI ZA SADA NIJEDNA ODREDBA STAROG PRAVILNIKA VISE NE VAŽI NEMA IZUZETAKA. LEPO PISE NE VAŽI STARI PRAVILNIK. TRAZIMO U PRELAZNIM ODREBAMA DA LI SE NESTO ODNOSI NA PRVU POMOĆ.

Član 138
Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a odredba člana 34. stav 6. ovog pravilnika počinje da se primenjuje istekom šest meseci od dana stupanja na snagu ovog pravilnika, odredbe člana 26, člana 27. stav 6, člana 65. stav 8, člana 67, člana 94. stav 4. i člana 115. st. 1. i 2. ovog pravilnika počinju da se primenjuju istekom 12 meseci od dana stupanja na snagu ovog pravilnika, odredbe člana 2. stav 3, člana 74 - u pogledu vozila vrsta T i C i člana 90. stav 5. ovog pravilnika počinju da se primenjuju istekom 24 meseca od dana stupanja na snagu ovog pravilnika.

VIDI PISE DA SE PRAVILNIK PRIMENJUJE OSAM DANA NAKON OBJAVLJIVANJA, ALI PRVA POMOC TEK NAKON 12 MESECI.
JA PRICAM SAMO ARGUMENTOVANO. ZA ZIMSKU OPREMU SU DALI IZUZETAK, ALI TO U SLEDEĆEM POSTU.
AKO MISLIS DA NISAM U PRAVU, OK, NADJI ODREDBU KAKO BI ME SANKCIONISAO.
 

12
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Mart 06, 2011, 11:04:30 pre podne »
procitaj pravilnik, pa onda mozemo pricati o tome.
Videces, trenutno se vrsi izmena Pravilnika o podeli vozila, stavice prelaznu odredbu, sta do 19.09.2011. godine.
Nismo mi krivi sto su bili nedoreceni kada su pisali. Svi ynamo sta su mislili, ali postuje se samo ono sto je napisano.

13
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Mart 05, 2011, 09:54:24 posle podne »















Pravilnik o podeli motornih i prikljucnih vozila je propisao u clanu 115.
Oprema za pružanje prve pomoći (komplet prve pomoći veličine "A") koja odgovara standardu SRPS Z.B2.001 ("Službeni glasnik RS", broj 6/10), mora postojati tako da se može po potrebi koristiti u motornim vozilima vrsta L osim u vozilima vrste L1, L2 i L6.
U motornim vozilima vrsta M, N, T, C i K5 mora postojati oprema za pružanje prve pomoći (komplet prve pomoći veličine "B") koja odgovara standardu SRPS Z.B2.001 ("Službeni glasnik RS", broj 6/10), tako da se može po potrebi koristiti. U vozilima vrsta M2 i M3 koja imaju više od 22 mesta za sedenje mora se nalaziti dve kutije prve pomoći veličine "B".
Oprema za pružanje prve pomoći mora se nalaziti na dostupnom mestu.

A sad apsurd u prelaznoj odredbi pravilnika je propisano u clanu 138.
Odredba člana 115. st. 1. i 2. ovog pravilnika počinje da se primenjuje istekom 12 meseci od dana stupanja na snagu ovog pravilnika,

TO ZNACI DO 19.09.2011. GODINE U VOZILU NE MORATE DA IMATE PRVU POMOC(dzabe je gospodin mlatio sa makazama)











Stranice: [1]