Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - moša

Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14
181
Obuka vozača / Odg: racuni
« poslato: Jun 23, 2013, 10:47:37 pre podne »
Iz tog razloga kandidat i plaća Mup-u

182
Obuka vozača / Odg: Opet trazite pare !!!
« poslato: Maj 23, 2013, 12:34:21 pre podne »
Ko hoće da plati,neka plati.Ko neće ne mora,sve je na dobrovoljnoj bazi.Mnogo neozbiljno deluju ova prepucavanja.No to smo mi,Balkanci.U to ime živeli sto godina sa svim manama i vrlinama samo da ima oko čega da se vodi polemika.

183
Obuka vozača / Odg: Protest-skup
« poslato: April 27, 2013, 01:36:59 posle podne »
Nadam se da će neko pametan sa funkcije poslušati i pogurati još dalje do normalizacije stanja u našoj branši.

184
Obuka vozača / Odg: Novo uputstvo iz MUP-a 28.03.13. - komentari
« poslato: April 25, 2013, 06:38:40 posle podne »
Baš tako piše u rubriku napomena,ali nama rekoše  pored imena i prezimena,pa za sada tako.

185
Obuka vozača / Odg: Plata instruktora voznje
« poslato: April 25, 2013, 06:36:18 posle podne »
Biće finansijski dobro svima, samo da bude đaka koji će moći da plate visoku cenu obuke.A u unutrašnje stvari pravnih lica i koliko će plaćati instruktore?Lično mislim da je to stvar međusobnog dogovora prilikom potpisivanja ugovora o radu i pojedinačne vrednosti svakog instruktora po naosob.Ne vredi svačiji čas isto,to svi znamo.Mislim da to nije tema  za zajednicu Auto-Škola.Tema je za zajednicu vozača instruktora,sindikat,strukovni sindikat.

186
Obuka vozača / Odg: Novo uputstvo iz MUP-a 28.03.13. - komentari
« poslato: April 25, 2013, 06:26:03 posle podne »
Jel neko imao kandidata kojem ističe teorijski ispit, i ako jeste gde je upisao ovo što piše u uputstvu da treba 45 dana pre isteka upisati datum u napomenu na spisku?
Treba upisati: test ističe dana 12.05.2013
u rubriku sa imenom i prezimenom kandidata.Mi to tako u konsultaciju sa odsekom za nadzor i u redu je.Ali baš ne izlaze u susret takvim kandidatima.Po starom je bilo pravednije i mogli smo izaći u susret kandidatima kojima se iz nekog razloga žuri da ispit polažu u istom danu ovako ništa.Kandidati misle da mi nećemo a u stvari ne možemo zbog pravilnika koji je jasan.Što ti se žuri?Što ne upisa ranije?Pa to je nepravda.

187
Obuka vozača / Odg: polaganje
« poslato: April 24, 2013, 07:32:04 pre podne »
Sva oprema ,signalizacija i uređaji  na vozilu treba da budu ispravni i u funkciji.Da,da,problemi tek slede, kada nekome ponište već položen ispit,jer i to sada može,ako uoče neku nepravilnost u izvođenju ispita retroaktivno.

188
Obuka vozača / Odg: Шта са дуплим командама и атестом?
« poslato: April 22, 2013, 05:18:28 posle podne »
http://www.abs.gov.rs/zahtev%20za%20ispitivanje.html
Evo puta i načina da se dođe do atesta za duple komande ili bilo kakve druge prepravke.Dugačak put,ja se umorio samo dok sam ovo pročitao i protumačio.
http://www.abs.gov.rs/zahtev%20za%20ispitivanje.html
Sada u akciju vremena je malo i sve preko dopisa i pošte, ništa lično da im ne oduzimamo dragoceno vreme(gospoda imaju veliku gužvu),šta bi bilo kada bi svi išli u Beograd?
Molim administratora da uskladi vreme(sat)

189
Obuka vozača / Odg: Шта са дуплим командама и атестом?
« poslato: April 21, 2013, 10:06:56 pre podne »
Tu  nas čekaju problemi sa agencijom tek,atest od pet godina važnosti ,kao za tng,pa projekat za duple komande,potvrde od proizvođača automobila da to može da se uradi,potvrda o ugradnji, potvrda o ...Živaca,vremena i para.Ovi problemi koje smo do sada imali biće ništa na ono što nas čeka u Agenciji.Tako da ko do sada nije obnovio vozni park i prilagodio po novom pravilniku,biće teško.
 

190
Obuka vozača / Odg: polaganje
« poslato: April 18, 2013, 10:54:36 posle podne »
Jednostavno,otšampaš spisak sa novim članom komisije.I nikome ništa,komisija se pravi pre početka ispita.


191
Obuka vozača / Odg: Y raskrsnica
« poslato: April 06, 2013, 10:21:06 pre podne »
To samo pokazuje naše znanje tj neznanje zakona i njegovo poštovanje i od predstavnika Mup-a i nas.Linija manjeg otpora nije uvek najbolje rešenje,a sa druge strane ko normalan voli da tera mak na konac i da se juri po sudovima u ispravljanju krivih drina sem ako moramo,a izgleda da moramo jer nema,škole koja nema ili koja neće biti  bez neke prijave.

192
Obuka vozača / Odg: Stiglo NOVO UPUTSTVO
« poslato: April 05, 2013, 07:01:27 posle podne »
Ako je tako kao što kažeš kolega,onda je i to uputstvo u suprotnosti sa zakonom.Ja ne verujem da je to tako,ali ovo je zemlja čuda...

193
Obuka vozača / Odg: Novo uputstvo iz MUP-a 28.03.13. - komentari
« poslato: April 04, 2013, 12:34:24 posle podne »
- izgleda da više ne postoji mogućnost da se neka greška upiše više od 2 puta u bodovnu listu, pošto se posle drugog upisuje greška pod tačku 7.1 ugrožavanje bezbednosti, što znači da pada ispit
U pravilniku ni jedan član ne govori o tome da je ponovljena greška ,"nedozvoljena greška"zbog koje kandidat neće položiti praktični ispit.Samo se evidentiraju učinjene greške, koje se po završenom ispitu sabiraju.Konkretno za tačku pet iz najnovijeg objašnjenja ako kandidat u dva ili više obilaženja ima -7 poena zbog nekorišćenja vozačkih ogledala,osmatranje kroz vetrobransko,odnosno bočno staklo,osmatranja preko ramena,procena saobraćajne situacije, a pri tome nije nikoga ugrozio svojim nepostupanjem,nije dovoljan razlog za upisivanje i tačke7.1(ugrožavanje bezbednosti) zapisnika o praktičnom ispitu, jer takvo postupanje nije predviđeno pravlnikom ni zapisnikom.Po novom objašnjenju pravilnika mi treba da upisujemo i tačku 7.1zapisnika.I šta će mo kada se đaci žale?
Kolege neka vam je sa srećom na sledećim ispitima.

194
Obuka vozača / Odg: Novo uputstvo iz MUP-a 28.03.13. - komentari
« poslato: April 03, 2013, 06:26:05 posle podne »
Ja mislim da je ovo van svake pameti u vezi "CE" i "C1E" kategorije,pa ne proverava se tehnička ispravnost uređaja za spajanje vučnog i vučenog vozila na taj način i ko smo mi(ispitivači),da možemo proveriti uslove i da li vozilo bilo koje kategorije ima svi propisanu opremu a ne da utvrđujemo tehničku ispravnost vožnjom vozila.Nasloni za glavu i pojasevi na sedištima zadnje klupe:
Član 101 Pravilnika o tehničkim pregledima
Sigurnosni pojasevi i njihovi priključci, odnosno vozila, shodno njihovim vrstama, moraju da budu homologovanog tipa.
Vozila vrsta M i N, koja su prvi put registrovana u Republici Srbiji nakon 1. marta 2012. godine, moraju imati sigurnosne pojaseve za sva deklarisana sedišta, izuzev vozila vrsta M2 i M3 klasa I, II ili A.
Sigurnosni pojasevi mogu, u slučaju potrebe, biti produženi odgovarajućim namenskim produžecima.
Tricikli i četvorocikli, ukoliko su opremljeni zaštitnim ramom oko vozača i putnika mogu imati sigurnosni pojas.
Bezbednosna sedišta za decu koje se postavljaju u vozila moraju biti homologovana u skladu s jednoobraznim tehničkim uslovima i moraju da budu postavljena na način kako to preporučuju proizvođač dečjeg sedišta i proizvođač vozila.
Nasloni za glavu u putničkim automobilima moraju biti ugrađeni i izvedeni za sva sedišta, koja su okrenuta prema napred ili prema nazad, za koja imaju ugrađene sigurnosne pojaseve, i obrnuto.

Što znači da ako sedište ima pojas a nema naslon i obrnuto treba ih postaviti.A vozila koja ih nemaju ne treba ni da ih imaju u ovom prelaznom periodu osim ako vozilo stavljamo na obuku sada posle 25.10.2012.Očigledno gospoda iz Mup-a uvode nova pravila mimo zakona(ili možda je ne razumem zakon).
Objašnjenje Pravilnika??????
Moramo se udružiti ili će mo svi ove godine više biti u sudovima no iko.
Treba zahtevati od Mup-a da promeni pravilnik zbog previše objašnjavanja(po meni to znači da nije stručno i jasno napisan).Članovi pravilnika treba da budu napisani nedvosmisleno da ne dolazimo u situaciju da nam se objašnjava šta je pisac hteo da kaže sa napisanim.Pravnike i sudije ne zanima objašnjenje već samo Zakon o saobraćaju i pravilnik a uputstva su obavezujuća ako nisu u suprotnosti sa zakonom i pravilnikom što mi moramo da dokažemo i tražimo promene a dotle neka nas u nemilosti Mup-a....Ima tu još  mnogo toga diskutabilno i u suprotnosti ali tehnička neispravnost je vrh.Šta će mo sa tehničkim pregledom koje je konstatovalo da je vozilo tehnički ispravno i koga onda tužiti i tražiti nadoknadu štete nastale takvom kontrolom tj.nadzorom p i prijava?Pitam se čemu sve ovo vodi,gašenju Auto-škola sigurno, taba se put.Ajd ja da čitam uputsvo još jednom malo detaljnije.

195
Obuka vozača / Odg: Znakovi na poligonu i dopunske table
« poslato: Mart 31, 2013, 08:58:03 posle podne »
može,znak + dopunska tabla sa nazivima autoškola + tabla sa citatom a dimenzije niko ne meri,da može da se pročita

Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14