Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - igorski

Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
46
Obuka vozača / Odg: polaganje
« poslato: Maj 06, 2013, 04:39:50 posle podne »
Sa 16. godina se upise, odslusa teorijsku obuku, i MOZE odmah da polaze test, i nakon polozenog testa ide na prakticnu obuku, koji moze (praktican ispit) da poloze sa navrsenih 17 god.
I da ne zaboravimo, a moze biti vazno. Lekarsko uverenje mu ne treba do god ne pocne sa PRAKTICNOM obukom.

47
Obaveštenja / Odg: Pocinje licenciranje Predavača
« poslato: April 23, 2013, 12:56:25 pre podne »
Trebalo bi da je jasno oko honorarnog rada!


Pravno lice iz člana 207. stav 1. ovog zakona, odnosno ogranak iz člana 207.stav 4. ovog zakona, dužno je da ima u radnom odnosu, na određeno ili neodređeno vreme:

1)  sa punim radnim vremenom, najmanje tri instruktora vožnje “B“ kategorije i najmanje jednog instruktora za svaku od kategorija vozila za  koje vrši osposobljavanje  kandidata  za  vozače.  Ukoliko  pravno  lice   ne  vrši osposobljavanje kandidata za vozače motornih vozila “B“ kategorije mora imati ukupno najmanje tri instruktora vožnje odgovarajućih kategorija,

2) najmanje jednog predavača teorijske nastave,
 
3)  najmanje jednog ispitivača za svaku od kategorija vozila za koje pravno lice vrši osposobljavanje.


49
Obaveštenja / Pocinje licenciranje Predavača
« poslato: Mart 26, 2013, 04:29:10 posle podne »
Након доношења Правилника о програмима и роковима за одржавање семинара, начину полагања испита и изгледу и садржају дозволе (лиценце) за предавача теоријске обуке кандидата за возаче  и Правилника о спровођењу испита, организацији семинара унапређења знања и вођењу регистра издатих дозвола (лиценци) за предавача теоријске обуке, Агенција за безбедност саобраћаја  почиње са процесом лиценцирања предавача теоријске обуке.

Да би се добила дозвола (лиценца) за предавача теоријске обуке неопходно је да лице које испуњава законске услове за добијање дозволе (лиценце) похађа припремну наставу у трајању од 35 наставних часова и након тога положи стручни испит.

Агенција за безбедност саобраћаја организује припремне наставе за полагање стручног испита за предаваче теоријске обуке у следећим градовима:
* Београду - од 22.04.2013. до 26.04.2013. године, 7 часова дневно (потребна комплетна документација мора бити достављена Aгенцији за безбедност саобраћаја најкасније 17.04.2013. године)
* Новом Саду - од 13.05.2013. до 17.05.2013. године, 7 часова дневно (потребна комплетна документација мора бити достављена Aгенцији за безбедност саобраћаја најкасније 08.05.2013. године)
* Ужицу/Златибору/Тари - од 27.05.2013. до 31.05.2013. године, 7 часова дневно (потребна комплетна документација мора бити достављена Aгенцији за безбедност саобраћаја најкасније 22.05.2013. године)
* Нишу - од 17.06.2013. до 21.06.2013. године, 7 часова дневно (потребна комплетна документација мора бити достављена Aгенцији за безбедност саобраћаја најкасније 12.06.2013. године)
Припремна настава се одржава сваког радног дана, у периоду од 10.00 до 18.00 часова, а првог дана наставе потребно је доћи у 9.00h. Тачна адреса одржавања припремне наставе у наведеним местима биће накнадно објављена на сајту Агенције за безбедност саобраћаја.

Агенција за безбедност саобраћаја је обезбедила литературу потребну за полагање стручног испита која ће бити доступна свим лицима која буду похађала припремну наставу.

Трошкови спровођења и полагања стручног испита и издавања дозволе (лиценце) за предавача теоријске обуке прописани су Уредбом о ценама услуга које врши Агенција за безбедност саобраћаја („Службени гласник РС“, бр. 121/2012, од 24.12.2012. године), и обухватају:
Спровођење стручног испита за предавача теоријске обуке, 30.000,00 динара;
Полагање стручног испита за предавача теоријске обуке, 15.000,00 динара; и
Издавање дозволе (лиценце) за предавача теоријске обуке, 5.000,00 динара.
 
Сва заинтересована лица за стицање лиценце за предавача теоријске обуке могу се пријавити за похађање припремне наставе.

Досадашње прелиминарне пријаве за предаваче теоријске обуке коришћене су за организацију територијалне расподеле одржавања припремне наставе, а сви заинтересовани за добијање дозволе (лиценце) за предавача теоријске обуке у обавези су да пратећи ово упутство доставе пријаву и комплетну документацију у предвиђеним роковима.

О роковима за полагање стручног испита, кандидати за предаваче теоријске обуке који похађају припремну наставу у Београду биће обавештени током похађања припремне наставе, а списак свих термина полагања стручног испита биће благовремено објављен и на сајту  Агенције за безбедност саобраћаја.


АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА
11070 Београд
Булевар Михајла Пупина 2

50
Obuka vozača / Odg: crni dani za auto skole
« poslato: Mart 19, 2013, 10:25:31 pre podne »
Strpite se malo izgleda ce biti neke izmene i promene nece trebati 3 vozila i 3 instruktora nesto se suska da ce menjati pravilnike do oktobra ima nade za male auto skole nije tako sve crno :P

Da, pokušaće da se ide na to da je instruktor samostalan, i da može da bude jedan po auto školi, e sad šta će od toga da se desi zavisi od odziva već izmučenih auto škola i njihove podrške izmeni pravilnika i zakona, kao i podrške eventualnom pritisku na vladu i ministarstvo putem štrajkova...

Lipši Mago do zelene trave... Dok to dodje, i ako dodje, mnogi ce vec biti na njivama, sa motikom u ruci

51
Obuka vozača / Odg: Teoretska nastava
« poslato: Mart 17, 2013, 04:14:06 posle podne »
Postovane kolege,
imam jedno pitanje
koliko casova prakticne obuke treba da ima kandidat za kategoriju A2 ako ima B i C kategoriju?


Ako ima kategorije B i C odavno, tj. ako još ima stari obrazac vozačke dozvole, neka napravi novi i u njemu će dobiti overenu i AM kategoriju. U tom slučaju nema teorijsku nastavu, a praktična mu traje 14 časova.

Naravno, i ovo je moguce, i predstavlja veliku povoljnost.

52
Obuka vozača / Odg: Teoretska nastava
« poslato: Mart 16, 2013, 09:52:43 posle podne »
Potrebno je 30 casova prakticne obuke, tj. to sto ima B i C mu ne znaci nista u smislu broja casova prakticne obuke.

53
Obuka vozača / Odg: I OPET POLUKRUŽNO OKRETANJE SA KORIŠĆENJEM BOČNE DESNE ULICE
« poslato: Mart 14, 2013, 10:04:06 posle podne »
Kako ubediti instruktore i ispitivače (bilo mupa, ili auto škole), da se više ne radi polukružno okretanje sa vraćanjem u bočnu ulicu? Kažu ako je u raskrsnici zabranje zaustavljanje i parkiranje 5 m, treba ići napred i proći tih 5 m, zatim se takođe vratiti u bočnu ulicu i proći i tu 5 m, i time ne bismo prekršili član 66. tačka 3. A što se tiče člana 37. kaže se da je dozvoljeno kretanje unazad isključivo na kratkom delu puta istpm stranom kolovoza (desnom) što nam opet  dopušta da se vratimo tih 10-15 m, pošto je to relativno kratak deo puta??? Jesmo li mi prva zemlja koja je zabranila ovo polukružno? Isto vodimo žustru raspravku i oko polukružnog okretanja u tri manevra (lastin rep)... Zašto se ne sme izvoditi na ulicama sa slabim intenzitetom saobraćaja ako su ispunjeni svi bezbedonosni uslovi da se ono obavi bez ugrožavanja drugih učesnika u saobraćaju?


O ovome sam ja, izgleda, najviše pisao, ali ne vredi.. Član 37, stav 3 : "KRETANJE VOZILA UNAZAD NIJE DOZVOLJENO na nepreglednom delu puta, pri smanjenoj vidljivosti, u tunelima, NA DELU PUTA GDE JE ZABRANJENO ZAUSTAVLJANJE, i na prelazima preko železničke pruge." Znači, možete vi proći raskrsnicu više od 5 m, ali se svakako ne smete kretati unazad kad se tim kretanjem približite raskrsnici na manje od 5 m. Znači, vi ni u raskrsnici, ni 5 m ispred, ni 5 m iza nje UOPŠTE NE SMETE VOZITI UNAZAD.
Takođe, tu radnju ne možete raditi ni na kolskom ulazu u zgradu, dvorište, garažu i sl. - Član 66, tačka 18.
Očigledno je kakvi su "stručnjaci" pisali zakon. A još veći "stručnjaci" su oni koji tu radnju traže. Pročitajte im kad već ne mogu sami.. I pitajte ih ko će biti odgovoran ako se u toj situaciji desi nezgoda, ne daj Bože..

A kad se desi nezgoda onda ce Vujanic vestaciti, i ko zna kakav ce zakljucak doneti :)

54
Obuka vozača / Odg: Crni dani za auto skole
« poslato: Mart 05, 2013, 08:10:51 posle podne »
Da li u Novom Sadu zavrseni crni dani, ili tek pocinju?

http://rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/traze-uklanjanje-poligona-za-obuku-vozaca_375508.html

НОВИ САД - Становници Видовданског насеља у Новом Саду јутрос су се окупили у знак протеста са захтевом да се измести полигон за обуку возача код Најлон пијаце. Рад тог полигона оспоравају и власници четири ауто школе који су направили полигон на другој локацији. 
Тридестак становника Видовданског насеља окупило се на полигону код Најлон пијаце како би изразили незадовољство због тога што је он одређен за полагање практичног дела возачког испита по новом правилнику. Они кажу да им је због постављања знака за забрану саобраћаја онемогућен пролаз до важних установа.

Према речима Милана Маливука , власника једне од четири ауто школе које су направиле нови полигон на Лиману, стари полигон не испуњава прописане услове, те не разуме како је добио дозволу за рад.

Према речима председника Удружења ауто школа у Новом Саду, Милана Мудринића, свака ауто школа има право да направи полигон, али да то не би убрзало ток полагања практичног дела возачког испита, јер постоји одређен број чланова комисије који оцењују вожњу.

55
Obuka vozača / Odg: ugasili smo ga kolege
« poslato: Februar 28, 2013, 10:14:39 posle podne »
Da razjasnimo. Do god ste u auto skoli, lekarsko vam vazi godinu dana, bez obzira, obuka, ispit, bilo sta. E kad polozite, i izadjete iz auto skole, i krenete u SUP po dozvolu, e tad vam lekarsko ne sme biti starije od sest meseci.

E da, jos jedna stvar je bitna za one sto nisu primetili. Za kandidate koji se sad upisuju (kojih nema izgleda), njima lekarsko ne treba pri upisu, ni pri teorijskoj obuci, cak ni za polaganje testa. Znaci da lekarsko mogu da izvade, tj. predaju u auto skole tek kad pocnu sa prakticnom obukom.

Eto ako hoce neko da ustedi na vremenu duzine trajanja lekarskog :)

56
Obuka vozača / Odg: Netacni odgovori na pitanja za polaganje teorije
« poslato: Februar 14, 2013, 09:04:11 posle podne »
Trazim novu teoriju  ;)

57
Obuka vozača / Odg: Netacni odgovori na pitanja za polaganje teorije
« poslato: Februar 14, 2013, 07:54:52 posle podne »
za 150 si u pravu, fizicki odvojene k.trake, i na autoskoleonline je taj odg tacan
za 36 - po novom zakonu, prvo se slusa teorijska nastava, pa tek kad se to polozi krece se na prakticnu obuku. To je ta zackoljica, otprilike bi trebalo da budu 4 tacna odg (zajedno sa knj.kandidata)

Ne, ne, knjizicu kandidata kandidat predaje instruktoru pri ulasku u vozilo, tako da je lice u kontroli nece traziti od kandidata, vec od instruktora. Tu je zackoljica sa knjizicom.

Clan 226

"За време извођења практичног дела оспособљавања, инструктор вожње мора код себе
имати књигу практичне обуке инструктора вожње и књижицу обуке кандидата за возача и
дужан их је дати на увид овлашћеном службеном лицу Министарства унутрашњих послова."

Clan 228

"За време практичне обуке кандидат за возача код себе мора имати и ставити на увид доказ
о здравственој способности за возача, потврду о положеном теоријском испиту, личну карту,

односно други документ са фотографијом уколико због старости не испуњава услов за
издавање личне карте."

58
Obuka vozača / Odg: Netacni odgovori na pitanja za polaganje teorije
« poslato: Februar 14, 2013, 04:15:40 posle podne »

59
ZOBS i pravilnici / Odg: Uslovi
« poslato: Februar 13, 2013, 06:56:19 posle podne »
Правно лице из члана 207. став 1. овог закона, односно огранак из члана 207. став 4. овог
закона, дужно је да има у радном односу, на одређено или неодређено време:
1) са пуним радним временом, најмање три инструктора вожње "B" категорије и најмање
једног инструктора за сваку од категорија возила за које врши оспособљавање кандидата за
возаче. Уколико правно лице не врши оспособљавање кандидата за возаче моторних возила
"B" категорије мора имати укупно најмање три инструктора вожње одговарајућих категорија,
2) најмање једног предавача теоријске наставе,
3) најмање једног испитивача за сваку од категорија возила за које правно лице врши
оспособљавање.

60
Obuka vozača / Odg: Velike kazne za ''ozbiljne'' prekršaje
« poslato: Februar 09, 2013, 03:22:58 posle podne »
A da smo mi hrabri, kao sto nismo, pa da lepo presavijemo i da tuzimo MUP sto je onemogucio ispit iz tih i tih razloga, a ovo se na svakom sudu mora dobiti, pa da vidimo onda sta bi bilo..

Ali ne treba se MUP-u zamerati  >:(

Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10