Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - rasetam

Stranice: 1 ... 19 20 [21] 22
301
Obuka vozača / Odg: otpustanje instruktora
« poslato: Mart 25, 2013, 05:25:04 posle podne »
upravo to, sujeta, neznanje, nekolegijalnost i nezainteresovanost su najveći problem u našoj profesiji, inače postoji predlog izmene zakona po kojem će i dalje moći da postoje škole sa jednim instruktorom da sad ne prepričavam sve sa seminara...

Sujeta je ono što nas ubija, da komšiji umre krava i slični problemi, a kolegijalnost je upravo na testu dok traju rasprave o štrajku.

302
Obuka vozača / Odg: otpustanje instruktora
« poslato: Mart 25, 2013, 11:50:38 pre podne »
Vrlo teška tema, iz više razloga mora da se pristupi otkazu, nema kandidata, škole nisu u prethodnom periodu ustedele dovoljno para za najavljeni krizni period, a i kandidati dosta para duguju školama.
Sa strane auto škole jedino rešenje je da smanje broj radnika dok se stanje sa brojem kandidata ne vrate u normalu, e sad sa strane instruktora to baš i nije pošteno, nisu oni krivi što škole nisu na vreme planirale ovaj krizni period.


303
Aplikacija / Raspored polaganja na praktičnom ispitu
« poslato: Mart 25, 2013, 11:12:21 pre podne »
Dodali smo novi dokument u deo za kreiranje praktičnog ispita, na mestu gde štampate izveštaj dodali smo novo dugme i dokument Raspored - polaganja.

Dokument je namenjen lakšem vođenju ispita, naime kada upišete vremena kada će kandidata da polaže i kliknete na Ažuriraj, kandidati će biti složeni na izveštaju po redu polaganja, a na dokumentu Raspored će biti i upisana vremena pa njega možete da odštampate i ponesete na ispit kako bi znali tačno vreme kad dolazi sledeći kandidat.

304
Aplikacija / Odg: Otvaranje naloga za aplikaciju - nedostaju podaci!
« poslato: Mart 22, 2013, 12:22:48 posle podne »
Na stranici http://www.autoskolaonline.com/registracija/ dodali smo sve što je potrebno za jednu auto školu:

1. Registracija za auto školu - za auto škole koje su članice a nisu još počele da koriste softver
2. Pristupnica za nove članice - za auto škole koje žele da pristupe zajednici, automatski nakon popunjavanja pristupnice dobijate i pristup softveru znači da ne morate da popunjavate obrazac iz tačke 1. za registraciju
3. Prijava za auto školu - stranica za upisivanje korisničkog imena i lozinke i korišćenje softvera za auto škole, korisničko ime i lozinku dobijate kada popunite neki od obrazaca iz tačaka 1 i 2.

Za sve informacije slobodno me kontaktirajte:
Mladen Rašeta
063/59-95-95

305
Obuka vozača / Odg: cena rada predavaca teorijske nastave
« poslato: Mart 21, 2013, 01:19:12 posle podne »
1.porez na dobit je 15% , 2. ako si u pdvu imas odbitak za kupovinu goriva i auta..opreme,itd..,ako nisi onda platis to sve..i u cemu je onda razlika jesi nisi..??

Pa kad tako gledaš stvari nema razlike, ali, ima i ona druga strana zbog koje su neki u problemu, a to je cena obuke ukoliko se ne ujednače i ne dogovore škole, onaj ko nije u PDV-u neće morati da plaća PDV pa će i cena njegove obuke biti ako to želi 20% niža.

Za sve ostalo si u pravu, ako škola dobro posluje, i menja vozni park svakih par godina onda je ulazak i ostanak u PDV sistemu sigurno najbolje rešenje.

306
Obuka vozača / Odg: cena rada predavaca teorijske nastave
« poslato: Mart 21, 2013, 11:58:21 pre podne »

Ovde se postavlja pitanje broja kandidata, niko neće hteti da drži časove samo za jednog ili 2-3 kandidata. Tako da će zapravo u prednosti biti one škole koje već imaju među svojim kadrovima predavača.


A za koliko kandidata držati kad ih nema više ? Ili da ta 2-3 kandidata čekaju mesecima da se još neko upiše ?
[/quote]

Zato sam to i spomenuo, možda je rešenje povećanje cene, ili organizovati predavanja za kandidate iz više škola u isto vreme?

307
Aplikacija / Info pult - novi deo u meniju
« poslato: Mart 21, 2013, 11:57:06 pre podne »
Danas smo postavili novi deo u glavnom meniju odmah pored pregleda pitanja, zove se Info pult.

Zbog potrebe da sve moguće pravilnike, uputstva, brošure i ostalo bitno za naš rad stavimo na jedno mesto napravili smo ovu stranicu, polako ćemo da je popunjavamo sa svim dokumetima pa više nećemo morati da jurimo po internetu i sajtu zajednice kako bi došli do bitnih informacija.

308
Obuka vozača / Odg: cena rada predavaca teorijske nastave
« poslato: Mart 21, 2013, 09:21:39 pre podne »
niste racunali i miloj otadzbini njen deo..dati

Čekaj, ako niste u PDV-u otadžbini ide 10%?

Ovde se postavlja pitanje broja kandidata, niko neće hteti da drži časove samo za jednog ili 2-3 kandidata. Tako da će zapravo u prednosti biti one škole koje već imaju među svojim kadrovima predavača.

309
Obuka vozača / Odg: crni dani za auto skole
« poslato: Mart 19, 2013, 08:38:26 posle podne »
@Neco
To smo znali da će tako da bude za obuku, odnosno bili smo obavešteni e sad to što se neki od nas iz auto škola nisu interesovali i nisu naučili sve detalje pa tako i preneli kandidatu to jeste naš problem.

@sasa69
mora 2 puta mesečno mislim, i ako ne mogu to treba lepo objaviti da svi znaju da nije problem do škole

311
Obuka vozača / Odg: crni dani za auto skole
« poslato: Mart 19, 2013, 11:11:16 pre podne »
Kolega, i ima zahteva za ukidanje i smanjenje časova, kao i za ukidanje polaganja ispita koji je već položen za sličnu kategoriju, samo trebalo bi malo više nas da dolazi na seminare koji se organizuju ovih dana kako bi što više predloga imali na jednom spisku, i kako bi zajednički odlučili šta je najbolje za sve.



postovane kolege na ovom forumu sam postavio sledeci tekst 02. februara 2011, godine

Tragedija u svemu ovome cekajuci nove pravilnike je u tome sto nas NEKO stalno zamajava da ce biti sve mnogo bolje  i da ce biti para do krova samo da oni izadju. Sargarepa se tako lepo klati. Obecanja da ce sve biti bolje je obicna glupost.
  pokusajte da se saberete i upitate o tim parama koje vam se stalno nude na ovom sajtu ko ce moci da ih da za obuku. Pogledajte i Hrvatskoj je bio donesen zakon o najnizim cenama obuke pa nisu imali posla. Sada kada se spremaju da udju u Uniju po hitnom postupku vrse brisanje ovog zakona. Moraju da se usklade i sa zakonom o radu (kod nas se pravi pravilnik o radu auto skola kao da ne postoji ni jedan drugi zakon sa kojim se mora uskladiti). ne razumem zasto nasa zajednica ne preduzima nista po tom pitanju. Zasto se ne ide na to da se smanji obavezni fond casova  voznje recimo na 30 ili teorija na 20 da bi cena obuke bila pristupacnija vecem broju polaznika i na taj nacin se  povecao obim posla.  Nemojte se zamajavati da vam je dosta 5 kandidata pa da uzivate kao Baja Patak. Budite realni u nekim procenama i zapitajte se da li bi mogli da platite u danasnjim uslovima svom detetu obuku.

312
Obuka vozača / Odg: crni dani za auto skole
« poslato: Mart 19, 2013, 11:09:04 pre podne »
Sve ovo je već i upisano u zahteve za izmenu pravilnika i zakona, na skupovima su svi iznosili predloge i to su baš ti predlozi.

Nisam za to da se prepisuje tudji zakon,od toliko strucnjaka ne mogu da verujem da ne moze da se napise nas izvorni zakon.
Naravno treba da se uzme u obzir koje su direktive i preporuke,ali prvo mi treba da definisemo sta u stvari hocemo,kakvi su nasi interesi.Sad treba da se vodi racuna o ocuvanju postojecih kapaciteta.
Evo nekih predloga,moze i da se glasa:
1. 8MC,po danu treba da ostane
2.poligon treba ukinuti,svaka povrsina koja je definisana kao parking moze da posluzi pocetnoj obuci (time bi se rasteretio deo grada gde se nalazi poligon,i ne bi se koncetrisalo puno vozila na jednom mestu)
3.Ukinuti obavezu o broju zaposlenih( svako ko vodi posao treba da max uposli postojece kapacitete i da ih prosiruje po potrebi)
4.Vozila za obuku da mogu da se iznajmljuju.
5. Smanjiti obavezan broj nastavnih casova sa 40 na 30,i teorijski moze i manje,
6.Adiministracija treba da ostane,ali da se ispisuje kad kandidat nastavlja obuku u drugom pravnom licu
7.ukinuti tahograf za B kat.
8.Obzirom da su lokali prosecne velicine od oko 20m2,(zakon kaze najmanje 10 kandidata) tesko je naci prostor da ispuni sadasnji propis,a da nije podrum( i da nije naravno skup),smatram da ako je 45cm po coveku pre sasvim dovoljno bilo da slusa predavanja,treba da ostane.
9.NE MOZE DA SE UVERENJA ISPISUJU NA HAUBI AUTOMOVILA. :)
10.NE MOZE PRAVNO LICE BITI ODGOVORNO ZA UCUNJENI PREKRSAJ KOJI INSTRUKTOR NAPRAVI,AKO JE ON U DELOKRUGU POSLA INSTRUKTORA.
11.AM kateg. sa 14god.20nc teorija,10mc voznje

Evo od mene toliko,za sad ovo mi je bilo na pameti,...predlazem sugestije,da se ipak negde zabeleze nase zelje.

313
Obuka vozača / Odg: crni dani za auto skole
« poslato: Mart 18, 2013, 07:07:22 posle podne »
Strpite se malo izgleda ce biti neke izmene i promene nece trebati 3 vozila i 3 instruktora nesto se suska da ce menjati pravilnike do oktobra ima nade za male auto skole nije tako sve crno :P

Da, pokušaće da se ide na to da je instruktor samostalan, i da može da bude jedan po auto školi, e sad šta će od toga da se desi zavisi od odziva već izmučenih auto škola i njihove podrške izmeni pravilnika i zakona, kao i podrške eventualnom pritisku na vladu i ministarstvo putem štrajkova...

314
Obaveštenja / Seminar u Nišu - 22.03.2013.
« poslato: Mart 18, 2013, 12:34:10 posle podne »
Mapa za seminar: http://www.autoskolesrbije.org/documents/Mapa-Seminar%2022.03.2013..doc

Vest o seminarima: http://www.autoskolesrbije.org/vesti.php?id=197


КАКО СТИЋИ ОД УЛАСКА У НИШ ДО РЕСТОРАНА „ВАЗДУШНА БАЊА“ ГДЕ ЋЕ БИТИ ОДРЖАН СЕМИНАР
 
А  -  Искључујете се са ауто пута на излазу НИШ СЕВЕР и укључујете се на Булевар 12.фебруар
B  – Од уласка на овај булевар возите право 5 км, пролазите главну аутобуску станицу a затим мост на Нишави.
C – Након моста извршите скретање у лево на првој семафоризованој раскрсници. Настављате кретање право у трајању од 2 км улицом Милојка Лешјанина (на половини пута се мења назив у Вожда Карађорђа).
D -  Вршите скретање у десно у улици Зетској (испред Клиничког центра), a потом на првој семафоризованој раскрсници настављате право.
E  - Одмах по преласку раскрснице бирате скретање полулево и улазите у улицу Игманску.
F  – Након непуних 200 м са леве стране налази се ресторан “Ваздушна Бања“ где вам можемо пожелети ДОБРОДОШЛИЦУ!!!

315
Obuka vozača / Odg: crni dani za auto skole
« poslato: Mart 18, 2013, 12:13:01 posle podne »
http://www.autoskolesrbije.org/forum/index.php/topic,2635.0.html

na ovom linku, započeta inicijativa za štrajk

Stranice: 1 ... 19 20 [21] 22