Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - soks5

Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8
46
ZOBS i pravilnici / Odg: Probna vozačka dozvola i obaveze vozača
« poslato: Januar 25, 2011, 03:05:59 posle podne »

E sad, u Ljermontovoj gde su mi izdali probnu dozvolu su rekli da je za to zadužena Uprava saobraćajne policije, a tamo su rekli da će ih praviti AMSS. AMSS kaže da im je u MUP-u izričito rečeno da je obaveza proizvodnje i izdavanja ovih oznaka u nadležnosti MUP-a. I tako u krug...

Hvala!

A sta te to cudi???????Jel ti znas u kakvoj drzavi zivimo ??? ??? ??? Moja licna preporuka ti je da ne vozis dok se nekako ne odredi ko pravi te nalepnice i koji je standard(ako ga bude), jer me ne bi cudilo da te neki policajac zaustavi i naplati kaznu sto nemas nalepnicu bez obzira sto niko ne zna ko to izdaje.
Ja licno nisam cuo nista ko to izdaje ili mozes sam da napravis.
Mozda ce neko da ti da bolji i drugaciji odgovor.Zao mi je.

47
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Januar 19, 2011, 12:02:20 pre podne »
Izvinite zbog mog pitanja, ali hocu da budem siguran jer kazne nisu bas male.

A sta je u vezi probnih dozvola, da li neko zna kad ce poceti da ih izdaju?
Kao što su ti moje kolege već rekle, onaj ko ima više od 18 godina ne mora da ima nekog starijeg porek sebe(ali važe ostala ograničenja). Onaj ko ima 17 godina mora da ima nekog pored sebe ko ima vozačku dozvolu min. 5 godina.
Ali nemoj da te začudi kada te zaustavi neki saobraćajac, pa počne da te zeza. Ipak smo mi "policijska" država, tako da će on uvek biti u pravu. Ne verujem da ćeš nositi zakon sa sobom i da ćeš mu pokazivati koji je član i tome slično, zar ne?
Ali ako ti se to desi javi se gospodinu Rašeti, mislim da će moći da ti pomogne(mislim da je već nekom rekao, da ako budu imali ovakvih problema da se jave njemu i da će pravna služba pomoći - moraš malo da pregledaš sajt i da vidiš).
A kada će početi da se izdaju  :D :D :D :D :D :D :D, to ti je malo teško znati. Ovi u SUP-u ne znaju ni kako se to izdaje, a pretpostavljam da nisu ni upoznati sa time. Moraš biti strpljiv sa njima ;D. Ipak oni rade u državnoj službi i bole ih....(da ne kažem šta) za obične građane. Doduše i ovaj pravilnik je donet "preko noći", tako da verovatno nisu ni oni krivi, ko će ga znati.

Najbitnije je da ako imaš više od 18 godina - ne moraš da imaš nekoga uza sebe, a ako nemaš 18 godina moraš da imaš nekoga uza sebe ko ima 5 godina vozačku dozvolu. Toliko.

48
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Januar 18, 2011, 08:38:02 posle podne »

Citat
i za nas koji nismo gledlai jel obelodanjeno kad ce se usvojiti/doneti taj pravilnik?

E da znaš. I mene i mene zanima to isto?????Pretpostavljam i većinu od mojih kolega.

49
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Januar 14, 2011, 05:13:43 posle podne »
Evo da ti ja odgovorim. Koliko se secam, procitao sam u zakonu da probna vozačka dozvola važi GODINU dana(napisao sam koliko se sećam, jer dugo nisam čitao zakon i malo sam ispao iz te tematike), ali sam ubedjen da je GODINU dana. nakon godinu dana, ako ne napravis nikakav prekrsaj dobijas "pravu" vozačku dozvolu. E sada, nemoj da pitaš šta se dešava ako napraviš neki prekršaj  ;D ;D ;D.Ti se trudi na ne napraviš ni jedan prekršaj tih godinu dana. Mislim da to još nije detaljno određeno.
E sada, kako ćeš dobijati tu pravu vozačku dozvolu ne zna se, ali budi spreman da ćeš morati plaćati jer kako bi SUP drugačije izvukao neke pare >:( >:( >:( >:(

50
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Januar 12, 2011, 11:17:21 posle podne »
E pa milose, lepo je rekao kolega pre, da je dobro sto se interesujes. Slazem se sa njime. Ali moras razumeti,ili makar da probas da razumes da mnogo toga ni samim autoskolama nije jasno, jer nam je takva drzava pa dozvoljava mnogo toga, pri cemu je malo toga po zakonu.
Samo cu ti navesti primer vezano za obuku. Verujem da nigde u normalnoj drzavi nema, da je novi zakon stupio na snagu(konkretno zakon o bezbednosti saobracaja) a da pri tome kandidati polazu po starim pravilima(npr. staro ogranicenje brzine), ali ima i jos mnogo, mnogo toga sto se razlikuje. Ali opet, nemoj ni to da te cudi, jer znas i sam kakva nam je drzava :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o Sve sto je u normalnoj drzavi nezamislivo, kod nas je to sasvim NORMALNO. Pa je tako normalno da npr. posao saobracajnog inspektora radi npr. neko sa visom poslovnom a ne saobracajni inzenjer(kao sto bi trebalo), ili npr. da posao vezano za odrzavanje puteva i odrzavanje voznog parka umesto npr. saobracajnog ili masinskog inzenjera radi neko sto je zavrsio za carinika ..... Sve moze ako imas dobru "vezu". Zato nam je i tako, kako nam je :'( :'( :'( :'(

Nisam video da ti je neko odgovorio za pravilnike, pa da probam ja. Od 01.01.2011 je stupio na snagu pravilnik o vozacki dozvolama, pa je zbog toga taj famozni 14.01. u opticaju. Malo je glupo da polazes za  neku kategoriju npr. PSP ako ta kategorija vise ne postoji, zar ne? Po novom je AM (ako se ne varam).
Sto se tice pravilnika(mislim da ih ima 4) koji regulisu rad autoskola, oni su vec napisani, i koliko sam ja cuo trebali bi da budu usvojeni do kraja januara(a da li ce biti usvojeni ili ne, ja ne znam). To zavisi od SUP-a i iskljucivo od SUP-a.
E sada ako sam ja dobro razumeo, kada budu usvojeni ti pravilnici autoskole ce imati vreme do 60 dana da jos upisuju kandidate po starom i rok od 90 dana da svi upisani kandidati zavrse sa obukom po starom.
nadam se da sam ti makar malo bolje objasnio.
Ako imas jos neko pitanje,slobodno pitaj. Ali te molim da skupis vise pitanja i da ih odjednom postavis, nego jedno po jedno pitanje.

A sto se tice tebe i tvoje obuke, jedino mogu da ti kazem da probas da se dogovoris sa tvojim instruktorom da to malo ubrzate.
Pozdrav.

51
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Januar 12, 2011, 08:57:58 posle podne »

[/quote]

ја ћу вам из фрижидера почети искакати ;D

Прво често помињете страницу Вести ја претражио цео форум и не нађох,где се то налази ако може линк...

А што тако гледате мислим кроз угао нас кандидата на прву помоћ ? зар то и онако не учимо и сад за теоријски део испита? питам јер не знам шта је тиме предвиђено,мени не делује нешто страшно а ви кроз поруке повлачите да не би било лоше то избећи,а искрено нисам информисан по том питању па зато и питам. Шта је њоме предвиђено све?

И ова три допунска часа како се они раде,јел се нешто плаћа додатно,јел исти инструктор јел то само про форме као додатни часови или се нешто конкретно што се у претходних 40 није радило тад ради?

И на крају возачки испит по новом шта он обухвата,неке нове полигонске радње кад је потребно одлагање да би се извршиле потребне корекције на њима?
[/quote]

 ;D ;D ;D ;D. Verujem da si nervozan, i da ti nije svejedno(veruj mi i meni je tako kada treba nesto da uradim a nemam dovoljno vremena).
kao sto sam ranije rekao, ja kada sam citao zakon nisam nigde video 60+90 dana. ja sam samo video 90 dana od dana stupanja pravilnika na snagu. Mozda ja nisam to video ili su oni dodali naknadno-ne znam.
Sto se tice 3+3 dodatna casa, mogu samo da kazem da ce autoskole koje drze do obuke i koje posteno to rade, verovatno drzati te dodatne casove. Da li ce se naplacivati-verovatno, ali mislim da ce to zavisiti od autoskole do autoskole(po mom misljenju).
Sto se tice novog polaganja koje u potpunosti treba da stupi za godinu dana(ako bude i tada stupilo) bice mnogoooooo teze za proci. Drasticno ce biti promenjen poligon za sve vrste vozila.
Sta ce biti polaganje po novom, u tih godinu dana odnosno u tom prelaznom periodu - ja licno ne znam. Mogu samo da pretpostavim da ce se primenjivati sve one stvari po novom pravilniku( a tamo je navedeno sta se sve ocenjuje-ne znam napamet ali sam uspeo da ga procitam), i verovatno ce polaganje u gradu da bude voznja od mislim min. 30 minuta(mislim da pise da voznja u gradu ne sme da bude manja od 30minuta iako je npr. kandidat pao u prvih par minuta). Opet kazem, da je ovo moje misljenje, a sta ce konkretno biti u voznji u gradu videcemo kada inspektori iz SUP-a pocnu da propituju.
Nadam se da sam ti objasnio makar neke stvari :)

52
Obuka vozača / Odg: Cena obuke, cena rada instruktora, i ostale cene rada po novom zakonu?
« poslato: Januar 12, 2011, 07:02:42 posle podne »
Kolega svaka cast. skidam kapu.
Potpuno se slazem sa tobom.

53
Vidim da ti niko ne odgovara, pa reko ajde ja. Sve moguce uslove imas u novim pravilnicima, koji bi trebalida se nadju na ovom sajtu. Ako ne uspes da nadjes mozes pitati i gospodina Rasetu da ti posalje ili ti ja mogu poslati(imao sam ih negde samo bi morao da ih potrazim).

54
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Januar 12, 2011, 06:59:32 posle podne »
Evo da ti ja odgovorim posto sam trenutno na netu. Tacan datum usvajanja pravilnika niko ne zna. Alvirovic je pricao tj. general Jovanovic da bi trebalo da budu usvojeni do kraja januara. Da li ce biti tako ili ne, ja mislim da niko ne zna(od nas obicnih smrtnika).
Gospodin Raseta spominje nekih 60 dana pa posle 90 dana. Ja na zalost tih 60 dana nisam video u zakonu. Koliko ja znam od dana usvajanja pravilnika( kada stupi u sluzbenog glasniku) svi koji su poceli po starom imaju rok od 90 dana da zavrse sa obukom po starom uz 3 dodatna cas teorije i 3 dodatna cas voznje. Po toj analogiji ti bi trebalo da imas 3 casa teorije i 3 casa voznje i tek onda polaganje. A kao sto sam ti rekao, verujem da to jos niko ne zna(makar mi obicni smrtnici). Samo sto mogu da ti predlozim malo pozuri instruktora, nemoj dozvoliti da neko ko se posle tebe upisao mesec dana pre polaze.

55
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Januar 12, 2011, 06:50:06 posle podne »
bio sam u pravu kada sam rekao da ima neko ko je vise upucen u ovo od mene, zar ne?
Nemoj se opterecivati koje su razlike sto se tice polaganja po novom i po starom. Mogu ti reci da su razlike velike, pocevsi od poligona, voznje u gradu i naravno testova. makar bi trebalo? Ti se lepo skoncentrisi da polozis sve po starom a vozacku dozvolu ces,na zalost, dobiti po novom. kada si vec spomenuo koja su ogranicenja: prvo, neces smeti da vozis od 23-05 h, drugo, tvoja max. brzina ce biti 90% od max. dozvoljene na tom delu puta(sto znaci npr. u gradu je dozvoljeno 50km/h, tvoja max. dozvoljena ce biti 45 km/h, i trece ako imas vise od 18 godina nece morati da bude neko uz tebe kada vozis, to je, koliko znam, rezervisano za one sto poloze sa 17.
Ako ostane onako kako su rekli, ti neces moci da izbegnes probnu vozacku dozvolu. Ako u roku od godinu dana ne napravis nikakav prekrsaj, trebalo bi automatski da ti se daje regularna dozvola. E sada kako ce to biti, verujem da ne znaju ni oni u SUP-u, ali najverovatnije ces ponovo morati da im placas neku taksu, jer kako bi drugacije oni uzimali pare  ;D ;D ;D ;D

Evo sada jedno pitanje za gospodina Rasetu: hoce li vas jos cuditi ako nesto usvoje a ne pitaju Vas odnosno ljude iz zajednice autoskola? Izvinite na ovome, ali malo mi deluje naivno. To vam je na principu: kadija te tuzi, kadija ti sudi. Ispravite me ako gresim, ali nigde(u civilizovanom svetu) nema da milicija pise zakon. Ja sam mladji od vas, ali mi deluje kao da jos uvek verujete da se ovde radi posteno???? Lepo je sto vi spominjete i Sloveniju, Hrvatsku ili Francuskku, ali mi nismo Evropa( niti cemo ikada verovatno biti). Ljudi su tamo normalni, civilizovani i razmisljaju na pravi nacin, a ne kao kod nas. Ovo se odnosi i na prethodni post i na onaj sto ste rekli za polaganje licence i za predavace i instruktore. Jeste da pise da se nece odmah vrsiti licenciranje, ali verujte mi ako im bude trebalo para vrsice ne samo licenciranje nego ima i da odmah drze seminare i da na seminarima uzimaju pare, samo ako im bude trebalo.

Evo dok sam kucao poruku video sam sta je gospodin Raseta napisao i ne mogu da verujem. Gde ste gospodine videli da komisija iz autoskole odlucuje na polaganju??????? mozda to pise u pravilnicima, ali u praksi je mnogo, mnogo drugacije i to ce vam reci skoro svi. Svi znaju da Inspektor ima glavnu rec na polaganju,a tako ce nazalost i biti i u buduce.

56
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Januar 12, 2011, 05:03:17 posle podne »
Prvo, dobrodosao. Ima ljudi koji su strucniji od mene, ali da probam ja da ti odgovorim. Vec neko vreme pratim sta se desava, a inace to mi je i struka.

Prvo, koliko ja znam svi pravilnici su doneseni, ali se sada (da kazem) usaglasavaju. Pokusavaju da se sve lepo  usaglasi da ne bude pogresnog tumacenja nekih stavki u zakonu. Ovo je laicki receno, odnosno ono sto tebe zanima.
Drugo, (ako sam ja dobro razumeo), ako imas vise od 18 godina i ako si poceo obuku a nisi zavrsio tj. nisi polagao, mocices da polazes po starom ali ces dobiti vozvolu po novom. To znaci da dobijas novu dozvolu uz odredjena ogranicenja( max. brzina 90% stvarne brzine i sl. - ovo pise u zakonu). E sada malo se razlikuje za PSP (njega vise nema) i za C kat, gde neces moci polagati direktno za C nego prvo C1 a onda direktno dobijes C kada napunis 21 godinu.
Veruj mi da je malo ovo nejasno svima, jer su ovo informacije od pre 1 dana, pri cemu je to doneo SUP.  A znas kako se kod nas sve donosi ??? ??? ???
Pravi primer su ti nove tablice i saobracajne. Toliko su "dobro" to odradili da  je u nekim mestima nastao pravi haos.
nadam se da sam ti makar malo objasnio neke stvari. Kao sto sam ti rekao ima ovde ljudi koji ce ti bolje objasniti, nadam se.
pozdrav

57
Obuka vozača / Odg: Cena obuke, cena rada instruktora, i ostale cene rada po novom zakonu?
« poslato: Januar 11, 2011, 11:09:04 posle podne »
jel moze samo jedna konstantacija, nevezano, za trenutno raspravljanje? Tice se onih fajlova sto je kolega Petar postavio za 14 januar. Koji je to fajl, posto ima nastavak .fxr????? Kako da ga otvorim?Pokusavam i sa Wordom i sa PP ali nista. Moze mala pomoc?

58
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Januar 01, 2011, 02:49:17 posle podne »
Hvala kolega. Takodje sve najbolje i tebi  i ostalim kolegama ovde na forumu.

59
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Decembar 29, 2010, 11:17:17 posle podne »
Kolega Petre, moram da se ponovo umesam. Do sada sam bio na Vašoj strani, ali više nisam. Prvo, zamerate ljudima da se ne aktiviraju dovoljno. A kako mislite da se aktiviraju? Da li svako pojedinačno mora da vas kontaktira preko maila ili telefona pa da pita šta ima novo, ili da traži nacrte pravilnika? Zar ne mislite da bilo bolje iliti praktičnije da lepo svima na forumu kažete šta se dešava?
Drugo, šta vas je navelo(s obzirom na opšte stanje u zemlji i kako se donose odluke) da ćemo se MI (pod tim podrazumevam i vas i mene i ostale kolege) pitati kada će se početi primenjivati pravilnici? Policija će primenjivati kada njima to bude odgovaralo a ne Vama ili meni. Ili koliko će biti cena obuke?
Trece, sto se tice licenciranja, moje lično mišljenje je da će to biti odmah tj. u roku od godinu dana. Ali to mislim da će zavisiti samo od jednog faktora: da li Državi tj. Agenciji (ili policiji, kako hoćete) trebati jos para ili ne. Ako im bude trebalo, SVI ćemo se licencirati i to ODMAH, a ne u roku od 5 godina. To će doći naknadno.
Cetvrto, nemojte misliti da ćete nesto uspeti sa tim stavom "pokrenućemo pred ustavnim sudom", jer nećete ništa postići. Nikada kod nas nije bilo da je "svoj udario na svoga" tako neće ni ustavni sud udariti na članove svoje partije.
Ne znam da li ćete se složiti sa mnom ili ne, ali moram da ponovim da je ovo samo moje mišljenje i nije mi za cilj nikoga da prozivam(naročito ne vas), jer znam da radite najbolje što možete. Ali ajde malo više pišite šta se radi,a ne da stojite iza reči nemate dozvolu od SUP-a(ili kako ste već  rekli u jednom od prošlih postova).
Hvala

60
Obuka vozača / Odg: Tumacenje zakona u pogledu predavaca
« poslato: Oktobar 27, 2010, 12:34:58 pre podne »
Kolega, ako vec citiras nesto onda citiraj od pocetka do kraja a ne samo neki deo :).
Kao sto sam rekao nema svrhe ovako se vrteti u krug. Citaj od pocetka sta ti pises a sta ja i uocices sta ti ja govorim, nadam se?
Veruj mi da nemam vise zivaca a ni vremena da se prepiremo ovako.
Veliki pozdrav.

Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8