Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - milos.sb

Stranice: 1 2 3 [4] 5
46
Obuka vozača / Odg: sta se desva sa poligonima .I.
« poslato: Decembar 23, 2012, 02:51:46 posle podne »
Poslednja metodika obuke koju imam je iz 2008. Profesora Dr. Krste Lipovca, i tu je takođe ovako obijašnjeno polukružno okretanje sa vraćanjem u rikverc. A do poslednjeg održanog polaganja 16. Oktobra 2012. je ovo bio ispitni zadatak.

47
Obuka vozača / Odg: sta se desva sa poligonima .I.
« poslato: Decembar 22, 2012, 10:34:37 posle podne »
Postupak polukruznog okretanja iz tri manevra na raskrsnici:

 

 Postupak polukruznog okretanja iz tri manevra  podrazumeva da se radnja sme izvoditi na dozvoljenom mestu i ukoliko preglednost raskrsnice to dozvoljava. Sam postupak je objasnjen u daljem tekstu i samo se tako sme izvoditi, iduci  iz ’glavne’ u sporednu ulicu, a NIKAKO DRUGACIJE.

 

1)  2)

 Zaustaviti se sa ukljucenim desnim pokazivacem pravca uz desnu ivicu kolovoza,odmah iza raskrsnice.         

 

3)  4)

Pre zapocinjanja polukruznog okretanja izvrsiti proveru situacije pogledima iza vozila i okretanjem glave preko desnog ramena.

 

5)

Voznjom unazad kretati se  iz glavne u sporednu ulicu uz desnu ivicu kolovoza, desne saobracajne trake. Pritom proveriti situaciju ispred vozila (1.) sada prednji kraj vozila ide blize ili prelazi razdelnu liniju, a potom proveriti situaciju preko levog ramena okretanjem glave (2.).

 

6)

Nakon uradjenih provera nastaviti kretanje u nazad i pogled usmeriti iza vozila.

 

7)

Nakon provere situacije na glavnom putu pogledima u levu i desnu stranu, ukljuciti levi pokazivac pravca i u blagom luku izvrsiti skretanje u levu stranu.

48
Obuka vozača / Odg: sta se desva sa poligonima .I.
« poslato: Decembar 22, 2012, 10:32:52 posle podne »
http://www.vozite.com/polukruzno_okretanje_tehnika_voznje.html

Evo ovde je detaljno obijašnjeno polukružno okretanje vožnjom unazad na raskrsnici. Tako je u svim udžbenicima. Kod nas je to uvek bio ispitni zadatak.

49
Obuka vozača / Odg: sta se desva sa poligonima .I.
« poslato: Decembar 21, 2012, 02:45:08 posle podne »
 Zaustavljanje vozila je svaki prekid kretanja vozila na putu u trajanju do tri minuta, pri čemu vozač ne napušta vozilo, osim prekida radi postupanja po znaku ili pravilu kojim se reguliše saobraćaj!!!
Polukružno okretanje sa vraćanjem u rikverc je radnja po pravilu saobraćaja, tako da može da se obavi na mestima gde je zabranjeno zaustavljanje, u suprotnom ne bismo smeli da stanemo ni na semaforu jer je u raskrsnici zabranjeno zaustavljanje i parkiranje 5 m od poprečnog kolovoza???

50
Obuka vozača / KNJIGA TEORIJSKE OBUKE I METODIKA
« poslato: Novembar 19, 2012, 02:29:40 posle podne »
Da li iko zna ima li knjiga za drzanje teorijske nastave, kao i nova knjiga za praktičnu (metodika)???

51
Obuka vozača / Polaganje za C1 kat.
« poslato: Jul 24, 2012, 10:23:10 posle podne »
Da li nakon prestanka važenja probne dozvole i početka trajne lice odmah može da polaže za C1 kategoriju??? Rekoše nam da kao treba da prođe godinu dana od dobijanja trajne...

52
Obuka vozača / Odg: Problem br. 2
« poslato: Jul 24, 2012, 09:54:09 posle podne »
Ponovo htedoše da mi obore kandidata jer se nije vratio 5 metra od raskrsnice iako se vratio do zaustavne linije..  :) Kažu, zabranjeno je zaustavljanje 5 metra od raskrsnice.......... :D Kao mora da se vrati da vidi koji je znak. Možda je znak da ne sme da se vraća putem koji je došao?????

53
Obuka vozača / Udžbenici i metodika
« poslato: Jul 17, 2012, 08:52:52 posle podne »
Ima li neke novosti u vezi literature za predavače, ispitivače i instruktore? Možda neka nova metodika obuke?

54
Obuka vozača / Odg: Y raskrsnica
« poslato: Jul 17, 2012, 08:34:49 posle podne »
Hoće li biti nešto od ovoga u novim testovima ili udžbenicima po kojim će se kandidati osposobljavati, ili bar u literaturi po kojoj će se instruktori, predavači i ispitivači usavršavati?

55
Obuka vozača / Odg: Y raskrsnica
« poslato: Novembar 10, 2011, 09:20:12 posle podne »
Imamo jednu vrlo problematičnu raskrsnicu na kojoj svako ima različito mišljenje... Kao na trećoj slici, stim što je levi krak put sa pravo prvenstva. Niko nikada nije učio kandidate da kada se vraćaju sa tog levog kraka daju desni pokazivač pravca... To čak ne bih ni smeo da spomenem starijim instruktorima jer bi se tek onda pobunili... Na toj raskrsnice traže taj sumanuti desni pokazivač za pravo kad nailazimo na tu raskrsnicu a za levo kažu da ne treba... :D

56
Obuka vozača / Odg: Žmigavac (migavac) prilikom vraćanja u svoju traku...
« poslato: Novembar 10, 2011, 09:05:04 posle podne »
U ovaj novi auto moto saveza... Kad će udžbenik zajednice?

57
Obuka vozača / Y raskrsnica
« poslato: Novembar 09, 2011, 11:00:23 posle podne »
Ako uzmemo u obzir da na ipsilon raskrsnici dajemo levi za levo desni za desno, da li iz suprotnog smera sa levog kraka dajemo desni a sa desnog kraka levi? Jer vraćajući se sa levog kraka mi faktički ne menjamo saobraćajnu traku ili trajaktoriju... I šta se dešava u drugom slučaju ako je levi krak put sa pravo prvenstva a desni nije u ipsilon uglu već je potpuno prav?  Da li mi prilikom povratka iz tog desnog kraka pošto ne menjamo pravac kretanja trebamo dati neki pokazivač jer u neku ruku vršimo prestrojavanje prelazeći središnju liniju levog kraka koji je put sa pravom prvenstva???

58
Obuka vozača / Odg: Problem broj 3!!!
« poslato: Novembar 09, 2011, 10:48:09 posle podne »
Da li postoji neki udžbenik koji objašnjava detaljno sve te vidove polukružnog: na samoj raskrsnici, sa korišćenjem proširenja sa leve ili desne strane, sa korišćenjem ulice sa leve i desne strane, sa vraćanjem u rikverc i.t.d. Pošto je u ovim metodikama sve to oskudno obijašnjeno tako da svako radi drugačije (bar ovde kod nas)...

59
Obuka vozača / Odg: pomoc u vezi polaganja za vozaca instruktora
« poslato: Novembar 09, 2011, 10:38:10 posle podne »
Znači kolega nešto mutiš!!!  ;) Ja sam srednju u Beogradu u GSP a specijalistički u Aleksincu. Nikakve provere nije bilo... Nemoj da brineš možeš da falsifikuješ ;)

60
Obuka vozača / Žmigavac (migavac) prilikom vraćanja u svoju traku...
« poslato: Novembar 09, 2011, 10:31:22 posle podne »
Da li je obavezan desni žmigavac prilikom preticanja kada se vraćamo u svoju traku... Učili su nas da ne treba a na slikama u ovom novom priručniku za polaganje vozačkog  je upaljen desni prilikom vraćanja u svoju traku??? Konkretno ulica sa dvosmernim saobraćajem sa po jednom saobraćajnom trakom po smeru...

Stranice: 1 2 3 [4] 5