Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - 777

Stranice: [1]
1
Obuka vozača / Odg: MORA NEKO DA STANE NA PUT OVOM LUDILU!!!
« poslato: Januar 23, 2011, 07:25:45 posle podne »
Sta reći!
Ako sam dobro razumeo razgovor u današnjoj emisiji sat(23.01.2011), poenta je kako reče prvi sagovornik na početku da se -Ne poremeti osećej pravednosti kod naroda-dobro je sto postoji takva težnja, odlično, slažem se ali, nemože nepravedna činjenica biti pravedna, samo zato sto smo rekli neku lepu razumnu rečenicu a netačno je u praksi, a  videlo se iz daljeg toka da kontradiktornosti oko primene proistekle iz novih pravilnika i te kako postoje!

Drugo sto bih hteo da kažem je da nisam nažalost gledao gospodina Rašetu na Avali i neznam sta je rekao kao i sta je bilo na nekom sastanku taj dan, ali ako hoćete da Vas neko važan predstavlja  kao predstavnik zajednice, morate gospodine Rašeta imati više sluha u izboru potencijalnih predstavnika koji Vas ili sve nas predstavljaju. Tu mislim na drugog sagovornika koji se nije snasao a očigledno nije ni u mogućnosti da odgovori na postavljena pitanja  a bio je u današnjoj emisji Sat.   
Samo malo više razumne ozbiljnosti na korist svih zainteresovanih u ovom procesu obuke vožnje, tu bukvalno mislim na sve!
Hvala!

2
Obuka vozača / MORA NEKO DA STANE NA PUT OVOM LUDILU!!!
« poslato: Januar 14, 2011, 11:37:06 posle podne »
Predlog je nadam se jasan, :)

Pozvati sto vise instruktora, vlasnika, kandidata, i sve koji su zainteresovani, jer iako reče neko da forum nije mesto gde se ove stvari komentarrišu dok ne saznam gde je to mesto, ovde ću reći probleme na koje nailazim u svom radu ... a ko je zainteresovan neka čita...
naravno poželjni su novinari, advokati, sve ostale struke a takodje i provokatori, manipulatori itd...tj svi koji imaju  nesto da kazu ili pitaju vezano za obuku vožnje...
a ima puno zanimljivosti !

Pozdrav!

3
Obuka vozača / Odg: Cena obuke, cena rada instruktora, i ostale cene rada po novom zakonu?
« poslato: Januar 14, 2011, 11:20:34 posle podne »
Predlažem novu temu završnom rečenicom kolege koji je napisao

 MORA NEKO DA STANE NA PUT OVOM LUDILU!!!

gde će se diskutovati o svim ostalim direktnim problemima vezanim za obuku, a i iskustvima koja imamo u nasem radu! Mada cene tek zaslužuju podrobniju analizu i raspravu.

   Što se tuče zlatne petine bile su u opticaju i neke druge brojke, kao trećine itd…kad sam ja počeo da radim, ipak svakom ozbiljnom ko je i malo išao u skolu je jasno da nepostoji funcija izmedju rada instruktora i ostalih troskova i to je smesno…

4
Obuka vozača / Odg: Cena obuke, cena rada instruktora, i ostale cene rada po novom zakonu?
« poslato: Januar 08, 2011, 04:13:16 posle podne »
Da mastacu i te kako... ali ovde postoji agencija, vlasnik i mup koji se bore za svoj deo, a svi bi hteli da im besplatno rade instruktori koji bi trebalo da su odgovorni, mada kolega mozda si i u pravu, mozda odgovornost neide u skladu sa punim stomakom instruktora haha...mozda bi postali bahati...a mozda i lepo obuceni skolovani i kulturni... ko zna kako bi radili ovako vaznu stvar kad nebi imali problema...kad bi imali od cega...ko zna nevalja puno eksperimentisati... masta to moze malo...


A teze su zamenjene treba odrediti najnizu cenu rada za instruktora koja mora biti plaćena, i tražiti sve za uzvrat,  a auto skole neka rade sta hoce tj neka se bore prema svojim mogucnostima, sposobnostima i kvalitetu da rade konkurektno na tržistu na osnovu potražnje i renomea koje mogu stvoriti postenim radom!

Inace svideo mi se tvoj mejl koji sazeto dobro sagledava ovu nasu muku.

5
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Januar 08, 2011, 03:50:41 posle podne »
Zasto zajednica  nema pravnika koji bi zastupao njene  interese, nego se tumaci kako se tumaci?
I ko zna sta ce biti na kraju,  ovde su  mnoge stvari domen prava.

Naravno da bi i zastitnik ljudskih prava  imao  posla .

Pitam se dali postoje ispitivaci  koji trenutno na polaganjima ne provuku po dve tri intervencije?

6
Obuka vozača / Odg: Osnovna obuka i veći nivoi obuke.
« poslato: Oktobar 21, 2010, 05:09:12 posle podne »
a ovde ima kolača... nesto su slani...al`ajd sad... :)
nebih ja nikome nista da uzmem, ali već nalazim reklame na internetu o raznim skolama bezbedne vožnje ili kako god da se nazivaju.
Čisto žbog sezonske prirode i variranja u nesem poslu, svaka nova opcija bi bila dobrodosla, a kako nebi dosli u situaciju da nam neku dodatnu skolu vožnje rade stolari (čiji posao cenim da nebi bilo zabune) ili već ko...
moje pitanje je sta zakon definiše ili ne definise a trebalo bi?  Hvala!

7
Obuka vozača / Osnovna obuka i veći nivoi obuke.
« poslato: Oktobar 07, 2010, 02:56:44 pre podne »
Poštovanje,

Auto skole rade osnovnu obuku od najnižeg osnovnog stupnja tj. početničkog i u toj oblasti generalno postoje rezultati i iskustva.
 Rade se dodatne obuke u smislu dostizanja odredjenog nivoa vožnje ali to je poznata stvar.
Šta je sa drugim nivoima obuke: u specifičnim uslovima, na većim brzinama, terenska vožnja...
Sta su zakonske i ostale moućnosti da bi se auto škole bavile ovim vrstama obuka s obzirom na postojeće iskustvo i kadrove, a uzgred budi rečeno postoje i interesi ka proširenju poslova i većom zaradom. 

Pitanje kako definisati uslove za rad škola bezbedne vožnje, kao nadogradnje?  ???



8
Obuka vozača / Odg: Cena obuke, cena rada instruktora, i ostale cene rada po novom zakonu?
« poslato: Oktobar 07, 2010, 02:53:38 pre podne »

Naravno da instruktori rade individualno svoj posao dobro ili loše, ali to је  relativno u odnosu na to  ko taj rad posmatra i ocenjuje, ne može se govoriti generalno za sve ni u dobrom ni u lošem kontekstu, ali može zašto se instruktori ne odvajaju pojedinačno po rezultatima svog rada, kao i šta im se traži da rade.

 Da li interes da kvalitet i uopšte cela oblast saobraćaja bude na odredjenom nivou postoj, u smislu da omogući da se ne napravi previd i ne uzme u obzir  rad instruktora, koji su bitna karika u procesu obuke čija cena rada utiče na obuku, slično kao sto utiče i nelojalna konkurencija.

Dakle, koliko ce instruktor zaradjivati po novom zakonu, konkretno?
Koliko će biti ukupna najniža cena obuke?

9
Obuka vozača / Cena obuke, cena rada instruktora, i ostale cene rada po novom zakonu?
« poslato: Septembar 23, 2010, 02:58:33 posle podne »

Postovanje,

Po novom zakonu vlada odredjuje najnižu ukupnu cenu obuke i kaže se da pravno lice ne može odrediti nižu cenu. Kolika će to cena biti, videćemo?!

Ipak kako nije predvidjeno koliko će od te cene pravno lice biti obavezno ili u mogućnosti da plaća ostvareni rad instruktora i ostalih zaposlenih, tu se ostavlja mogućnost posrednog načina uticanja na obuku.

Mislim da ne treba posebno obrazlagati ovo mišljenje, jasno je da dobar instruktor (pedagog) mora da bude motivisan i zainteresovan za obavljanje ove važne delatnosti.

s`poštovanjem


Stranice: [1]