Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - Bambilend

Stranice: [1]
1
Obuka vozača / IZMENE IZMENA- PITANJA(verovatno za Rašetu)ili,ako neko zna...
« poslato: Oktobar 11, 2013, 08:58:03 pre podne »
Da li kamion,prikolica i  autobus moraju biti na imenu škole ili mogu da se iznajmljuju?
Ukoliko su na imenu škole,mogu li da obavljaju i prevozničke usluge?
Kolika je taksa za uskladjivanje sa novim uslovima poslovanja?Škola sa rešenjem za rad, istom lokacijom,voznim parkom,ljudstvom,koja osim administracije nije menjala ništa.Da li i takva škola podleže plaćanju takse?
Nejasne su izmene izmena kod A kategorije.Da li će sa A2 moći da se radi i A kategorija do 25.10.2014?
U osnovi,da li će stvarno doći do izmena, izmena pravilnika(koji do duše nije ni stupio na snagu)?

2
Obuka vozača / Atesti
« poslato: Avgust 23, 2013, 01:35:04 posle podne »
Danas sam išao na periodični tehnički pregled.Sve je ispravno osim atesta za gas.Naime,kada sam uradio atest plinskog uredjaja,dobio sam potvrdu o važnosti na 10 godina.U medjuvremenu neki dokoni administrativac je odlučio da to uverenje važi 5 godina.Ovo jedino znači da država sama sebe ne poštuje, kao ni svoje zakone.Ukoliko bi tražili opravdanje da je period od 10 godina dugačak onda su trebali da besplatnim kontrolnim pregledom utvrde eventualne nepravilnosti,nalože otklanjanje i to bi bilo pošteno.Ovako jajare,secikese,su se setile kako da izmame nešto manje od 100eura kako bi podigli bezbednost i tobože opravdali svoje postojanje i sedenje u foteljama koje su inače zauzeli na nepošten način,preko veze,a kako bi drukčije.O stručnosti ni reči.
Ovakvim postupcima samo se stvara dodatno nezadovoljstvo ljudi osiromašenih,obespravljenih i nezaposlenih.
Pošto su gužve na odelenjima za ateste velike,vrši se zakazivanje.U mom slučaju, za 9.09 2013 godine.Dotle naravno ne može da se radi.Prinudni godišnji.Posle kažu nemoj da se nerviraš,stres je opasan,budi smiren...FUJ.

3
Obuka vozača / Lekarsko uverenje
« poslato: Jun 18, 2013, 05:19:21 posle podne »
Možda sam vam malo dosadan sa otvaranjem tema,ali bolje i to,pa da zajedno rešimo nedoumice nego da nam na sudu dokazuju kako nismo dobro postupili.
Naime,lekarska uverenja,kako sam ja razumeo,imaju tri roka važenja.Neograničen rok za polaganje,godinu dana za obuku i šest meseci u šalter sali prilikom vadjenja vozačke dozvole.Ovo mi je malo nelogično.Molim vas da me ispravite ako grešim.

4
Obuka vozača / Pomoć kod tumačenja propisa
« poslato: Jun 18, 2013, 05:07:32 posle podne »
Molim za objašnjenje, na srpskom i po mogućstvu sa primerom.Član 7,stav 62 ZOBSa.
Najveća dozvoljena masa skupa vozila je zbir najvećih dozvoljenih masa vozila koja čine skup,umanjen za vertikalno opterećenje koje vozilo prima od priključnog vozila.
Isto i u stavu 58,kod nosivosti vozila,vertikalno opterećenje koje vozilo prima od priključnog vozila.
Trudio sam se da ukapiram,ali mi ne ide.Molim za pomoć.

5
Obuka vozača / Istekli testovi
« poslato: Jun 18, 2013, 04:51:58 posle podne »
Da li neko zna,kandidat kome su istekli testovi koje je polozio po starom programu,da li sad mora da ima 3 plus 3 casa ili se samo prijavljuje za ponovno testiranje?

6
Obuka vozača / Podrška MUPu
« poslato: Februar 21, 2013, 06:18:39 pre podne »
Dao bih predlog da se podrži MUP u nastojanju da se stvari u ovom našem saobraćaju najzad dovedu u red.Isto tako,pozivam sve kolege instruktore i vlasnike auto škola da iskoristimo ovu zakonsku inicijativu nadležnih organa i pomoću njih sredimo stanje saobraćaja u zemlji.Naime,trebali bi smo da  obustavimo sva polaganja vozačkih ispita dok se saobraćajnice kojima se krećemo u toku ispita ne dovedu u projektovano stanje.Pod ovim mislim na popravku kolovoza postavljanje ispravne horizontalne i vertikalne signalizacije,svetlosnih uredjaja,postavljanje šahtova itd. Ovu inicijativu bi verovatno i kolege iz MUPa podržale a i široke narodne mase.Nadam se da se slažete da je putanja kojom se krećemo na polaganju vozačkog ispita isto tako bitna kao i poligon. Ovo bi mogla da bude i mala revolucija koja bi pomogla da se saobraćaj dovede u red.Pogledajte samo koliko kolege iz MUPa istrajavaju u donošenju i sprovodjenju novih propisa.Mi samo treba da sledimo njihovu inicijativu.Ispiti su i onako postali zaboravljeni doživljaj,pa bi smo mogli da se još malo strpimo dok se sve ne dovede u red.Samo bi morali da budemo jedinstveni i ovo bi moralo da funkcioniše.

7
Kutak za sporni trenutak / Zimske gume
« poslato: Novembar 03, 2012, 06:56:44 pre podne »
Slušam ovih dana objašnjenja stručnjaka iz saobraćaja o tumačenju korišćenja zimskih guma.Kažu da su obavezne samo ako ima snega.Znači li to da i prvu pomoć moramo imati samo kad naidjemo na saobraćajnu nezgodu?
Molim vas da ako neko ima tumačenje,javi jer sam u velikoj dilemi da li da kupim gume i svu ostalu opremu u autu.

Stranice: [1]