Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - Dragan

Stranice: [1]
1
ZOBS i pravilnici / Odg: Zamena probne vozačke dozvole
« poslato: Januar 26, 2012, 12:40:27 posle podne »
Evo vam informacije iz prve ruke
-Nije potrebna potvrda o polozenom kursu iz prve pomoci.
-Nije potrebno lekarsko uverenje.
-Izdavanje dozvole kosta 1380,00 din.
-Kada predate papire za dozvolu, dobijate potvrdu sa kojom mozete da vozite dok ne dobijete dozvolu.
-Pravu dozvolu dobijate za desetak dana od dana prijema.

Pozdrav

2
ZOBS i pravilnici / Odg: Zamena probne vozačke dozvole
« poslato: Januar 24, 2012, 05:25:46 posle podne »
Evo sta pise na sajtu mup-a: http://www.mup.rs/cms_lat/dokumenta.nsf/izdavanje-dozvole.h
 Nigde ne pise da je potrebno lekarsko uverenje.Ali pise da je potrebna potvrda o polozenom ispitu iz prve pomoci.To mene buni, jer nisam polagao prvu pomoc, a mislim i da pologanje prve pomoci jos nije stupilo na snagu po zakonu.Pa ako bi neko bio voljan da rastumaci ovo, bio bih veoma zahvalan.

3
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Februar 23, 2011, 07:10:33 posle podne »
Pozdrav,

Citam sada u novostima na sajtu da su nekog kaznili zbog toga sto je vozio sa probnom dozvolom bez pratioca.Bilo je dosta price o ovom problemu jer je ocigledna razlika izmedju zakona i teksta na probnoj vozackoj dozvoli.I uopste mi nije jasno sta ce na kraju biti sa ovim problemom.Da li ce zajednica stati iza ovog pojedinca?Da li cemo zbog greske onih koji su stampali zakon na probnoj dozvoli svi mi za istim placati astronomske kazne?I sta ce na kraju biti povodom toga, da li ce se neko zvanicno obratiti povodom ovog problema ili? Molim gospodina Rasetu da mi odgovori ako je u mogucnosti posto ga smatram najupucenijim ovde.



4
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Februar 06, 2011, 10:09:03 pre podne »
I sta sada da postujemo mi sa probnom dozvolom, zakon ili sta pise na probnoj.I kako objasniti policajcu da je lose napisano na probnoj, tj. da su spojena 2 clana? Ja ne verujem da postoji nacin ubediti ga.Licno verujem da ce biti dosta problema sa ovom greskom.

5
Obuka vozača / Odg: Nova vozacka
« poslato: Januar 31, 2011, 01:38:15 posle podne »
Da,isto.Sve je isto, bilo da polazes sa 17 ili 117 godina,jedina razlika je to sto kod punoletnih vozaca sa probnom dozvolom ne treba pratioc da bude u kolima.

6
Obuka vozača / Odg: Nova vozacka
« poslato: Januar 30, 2011, 04:05:14 posle podne »
Vazi godinu dana od izdavanja probne ako ne napravi ni jedan prekrsaj.

7
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Januar 18, 2011, 10:49:48 posle podne »
Izvinite zbog mog pitanja, ali hocu da budem siguran jer kazne nisu bas male.

A sta je u vezi probnih dozvola, da li neko zna kad ce poceti da ih izdaju?

8
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Januar 18, 2011, 09:58:13 posle podne »
Pozdrav,

Ovaj novi zakon  je doneo puno nejasnoca kako vozacima tako i kandidatima a mislim i radnicima u sup-u.Jasniji je bio onaj zakon nastao u Sfrj nego ovaj.Ja sam jedan od kandidata kome dosta toga nije jasno kao i nekima ovde.Naime, danas sam bio u sup-u Nisu radi izdavanja vozacke dozvole posto sam juce polozio prakticni deo ispita.Odneo sam svu dokumentaciju potrebnu za vozacku dozvolu.Rekli su mi da moram prvo probnu dozvolu da izvadim , i pomalo neljubazno rekli da trenutno nije moguce napraviti probnu dozvolu jer nisu u mogucnosti ?!Na moje pitanje kada ce biti odgovor je bio da se to ne zna, ali da ce datum objaviti na panou ispred sup-a.Pa sada mi nista nije jasno, da li neko zna koliko treba da cekam ili?

Takodje mi nije jasno u vezi ogranicenja sa probnom dozvolom.Po tome sto ste vi pisali sam zakljucio da u autu sa vozacem koji ima probnu dozvolu i ima vise od 18 godina ne treba da bude vozac sa najmanje 5 godina iskustva.Da li je ta informacija proverena?Na dosta mesta sam cuo a i citao razlicite informacije povodom ovoga.Na nekim mestima ljudi kazu da u vozilu sa vozacem starijim od 18 godina treba da sedi lice sa iskustvom od 5 godina, a na nekim da to vazi samo za maloletne vozace.

Stranice: [1]