Zajednica auto škola Srbije

Zajednica Auto Škola Srbije => Obuka vozača => : GOLF IV February 26, 2013, 07:39:12 PM

: crni dani za auto skole
: GOLF IV February 26, 2013, 07:39:12 PM
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/57/Srbija+danas/1271034/Auto-%C5%A1kole+se+gase.html
: Odg: crni dani za auto skole
: micha56 February 26, 2013, 10:34:27 PM
U komentarima posle ovog teksta jedan rece da ce (naravno zbog previsoke cene obuke i polaganja) u buduce polagati samo tatini sinovi (oni koji imaju para), a sa takvima je bilo problema u saobracaju i do sada - tako da sve ovo sto su doneli sa novim Zakonom i Pravilnicima ima dobrih stvari, kao sto je na primer polaganje teoretskog dela ispita, pa tek onda prakticna obuka, ali masa stvari je samo namet na vilajet i punjenje drzavne kase sa raznoraznim licencama i glupostima ...
Dovoljno je bilo malo preurediti postojeci ZOBS iz 1983. godine, osavremeniti ga i prilagoditi evropskim i svetskim standardima i nista vise. Ovako u svakom gradu ce ostati po jedna ili najvise 2 ili 3 auto skole, a ostale ce se ugasiti kao sijalice. A sta cemo sa tolikim silnim instruktorima na birou rada ???? Samo ce se povecati socijalna beda i gurnuti ova Srbija u jos veci ponor, a to izgleda niko iz drzavnih organa ne vidi i nece da vidi.
Jedna veoma prosta cinjenica - ne pravi red u drzavi Zakon, nego POSTOVANJE i SPROVODJENJE zakona.
Pa da se postovao i onaj stari ZOBS kako treba - mi bismo bili najbolji vozaci u Evropi. Taj se nije postovao, pa nece ni ovaj, tako da konstatacija da ce se stanje na putevima i u saobracaju poboljsati sa novim Zakonom o bezbednosti saobracaja - NE PIJE VODU NI SLUCAJNO. Jedino kada bismo uveli da za teze prekrsaje imamo smrtnu kaznu, a za lakse secenje ruke ili noge, pa bi mooooozda bilo nesto bolje. Ovako ......
: Odg: crni dani za auto skole
: MT February 27, 2013, 10:35:04 AM
Sta da radimo, uvek se znalo ko kosi,ako vodu nosi,.. :(,...
: Odg: Crni dani za auto skole
: igorski March 05, 2013, 08:10:51 PM
Da li u Novom Sadu zavrseni crni dani, ili tek pocinju?

http://rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/traze-uklanjanje-poligona-za-obuku-vozaca_375508.html

НОВИ САД - Становници Видовданског насеља у Новом Саду јутрос су се окупили у знак протеста са захтевом да се измести полигон за обуку возача код Најлон пијаце. Рад тог полигона оспоравају и власници четири ауто школе који су направили полигон на другој локацији. 
Тридестак становника Видовданског насеља окупило се на полигону код Најлон пијаце како би изразили незадовољство због тога што је он одређен за полагање практичног дела возачког испита по новом правилнику. Они кажу да им је због постављања знака за забрану саобраћаја онемогућен пролаз до важних установа.

Према речима Милана Маливука , власника једне од четири ауто школе које су направиле нови полигон на Лиману, стари полигон не испуњава прописане услове, те не разуме како је добио дозволу за рад.

Према речима председника Удружења ауто школа у Новом Саду, Милана Мудринића, свака ауто школа има право да направи полигон, али да то не би убрзало ток полагања практичног дела возачког испита, јер постоји одређен број чланова комисије који оцењују вожњу.
: Odg: crni dani za auto skole
: GOLF IV March 05, 2013, 08:45:47 PM
http://rtvpancevo.rs/Vesti/Lokal/preko-trnja-do-vozacke-dozvole.html
: Odg: crni dani za auto skole
: Ferara March 05, 2013, 09:21:20 PM
Ugasice se auto skole, instruktori ce ostati bez posla, kandidati ce se nacekati i naplacati do polaganja, ali to je kvalitetnija obuka, jer kad vozaca nema nema ni problema!



: Odg: crni dani za auto skole
: hajro March 14, 2013, 10:17:04 AM
Poštovane kolege,
Juče sam imao polaganje vožnje.Kod jednog kandidata našli su da je potvrda o uplati SUP-u kasnila za 1 dan u odnosu na datum kada je predat spisak kandidata.Pisali su mi prijavu za povredu čl.236,stav ZBS-a, po kojem je predviđena kazna od 100-800.000 dinara za pravno lice, kao da ispit nije sproveden na propisan način i ako je kandidat ,na ispitu imao svu potrebnu dokumentaciju(i uplatnicu za SUP)i ,čak položio ispit.Šta ima tu nepropisno.Ako ovako nastave možemo svi zatvoriti auto škole.
Treba svi da ustanemo i zahtevamo da auto škole budu pod ingerencijom Ministarstva prosvete a ne MUP-a, kao što je u bivšim državama SFRJ.
Prije neki dan mi je dolazi kolega koji ima auto školu u Bijelom Polju.Kaže,da za trinaest godina postojanja auto škole nikada nije imao kontrolu iz MUP-a.U komisiji za polaganje ispita nalaze se predstavnik auto škole, prosvete i MUP-a.Kod njih auto škole nesu u sistemu PDV-a jer se, što je normalno, smatraju
obrazovnom delatnošću.Naša ZAŠS-e mora iskoristiti predlog izmene ZBS-a da se nešto promeni u sistemu rada auto škola.Administaracija i kazne kao posledice će nas uništiti a suština će biti lošija nego pos tarom sistemu obuke.Pozdrav i neka nam je Bog u pomoći.
: Odg: crni dani za auto skole
: savicsignal March 16, 2013, 10:15:21 PM
Konačno danas posle seminara znamo šta se valja iza brega. Dužnost Auto škola u budućnosti je bavljenje  obukom kandidata, teorijskom i praktičnom dok će polaganje biti stvar za koju one nisu sposobne, mogli su to da kažu odmah a ne da se cimamo i mi i kandidati.
: Odg: crni dani za auto skole
: MT March 17, 2013, 08:39:33 AM
Konačno danas posle seminara znamo šta se valja iza brega. Dužnost Auto škola u budućnosti je bavljenje  obukom kandidata, teorijskom i praktičnom dok će polaganje biti stvar za koju one nisu sposobne, mogli su to da kažu odmah a ne da se cimamo i mi i kandidati.

Gde je bio seminar,i sta to konkretno znaci,ko ce odrzavati ispit?
: Odg: crni dani za auto skole
: sasa69 March 17, 2013, 09:40:34 AM
PAaa, ako je kao u madjarskoj, onda se za proceniti da ce se ici u navak.... Jer oni imaju te razlicite stepene za puteve i svi na kraju zavrse u Budimpesti...
: Odg: crni dani za auto skole
: GOLF IV March 17, 2013, 12:16:25 PM
Nikako da se Vojvodina odcepi od Beogradskog pasaluka ???
: Odg: crni dani za auto skole
: sasa69 March 17, 2013, 01:10:04 PM
Da se ispravim, razlicite kategorija sposobnosti za vozace na putevima... najjaca je vozac policije, vatrogasnog ili nekih drugih sluzbi, jedna niza je za vozace autobusa i kamiona, i najslabija za obicne vozace....
: Odg: crni dani za auto skole
: GOLF IV March 17, 2013, 01:46:44 PM
Nema sekretara zajednice ne oglasava se vise na forumu ili je zauzet sa seminarima pa nas je zapostavio ::)
: Odg: crni dani za auto skole
: dikan March 17, 2013, 04:41:43 PM
što se tiče beograda kolega GOLF IV oterali su sve od sebe pa će i Vojvodinu. Samo da se Kosovo reši pa onda će i ostali bežati od samouverenih, prepotentnih beogradskih mangupa. Uzmite samo našu branšu kao primer demonstracije sile, izmišljanja zakona pravilnika i uredbi. Uništiše sve što se moglo. Šta reći kad su uslovi polaganja kandidata u auto školi teži nego uslovi za posao u bilo kojem javnom preduzeću ili državnoj ustanovi. Ovo je definitivna podela na "podobne i poslušne" i ostale! što se tiče našeg Sekretara ZAŠS neka se odluči kojem će se privoleti carstvu . . .
: Odg: crni dani za auto skole
: Instruktor Pera March 17, 2013, 05:41:57 PM
E jebiga druže.
Ovo je rečeno baš ..., ma glupo mi da komentarišem, naljutiće se neko a nije mi namera.
Ne koristite ovaj forum za protažiranje takvih gluposti.
U ovome smo svi podjednako pogođeni. sve nas isto boli nevezano za deo Srbije u kome živimo. Verujte niko nije privilegovan.
A genijalci koji su osmislili ovaj plan za odumiranje silnih auto škola nisu Beogradski mangupi. To su naši univerzalni mangupi koji su zadnji put sa obukom imali susret onda kad su i sami polagali za "B".

Kako bilo...., ovo je forum namenjen za priču o našoj muci i načinu kako da je pokušamo prebroditi a ne za iznošenje nečijih političkih stavova.
Onaj ko je pravio ovaj forum mora i da ga češće posećuje, kontroliše i vodi tako da se spreči bilo koji oblik vređanja, diskriminacije ili ubacivanja politike u naše redove.
: Odg: crni dani za auto skole
: sasa69 March 17, 2013, 07:18:38 PM
Velis politika....

E moj kolega, sve ide preko stomaka....

Pun stomak, sigurnost, mogucnost odmora, koriscenje kojekakvih pogodnosti.....

Kazu, nece da rade....

Radili su neki i po trista pedeset sati.....

Pa su opet manje zaradili, nego da us na zapadu cistili krompir, prali zelenu salatu i seckali luk za salatu u salat baru, po 14 sati na dan.....

Ne znam sta je teze, lai bitno je to da je on 3.200.00 evra zaradio, a sto je najvaznije, niko nije hteo da ga ubije na svakom stopu, ili ti cosku.....

Napisah negde da sam imao sefa Masinskong inzinjera, a on jadnik ni dozvolu nije imao, neznam dali je bicikl vozio, ali je hteo da mi objasni kako se vozi autobus....

E, po njegovom, mozda je i on ili vise njih takvih ucestvovalo u pisanju Pravilnika i Zakona....

Imam negde, napisala ih zajednica, program za tri casa voznje A kategorije, u kojem pise izmedju ostalog kod poligonskih radnji.... zaustavlja vozilo i vraca ga hodom unazad trakom kojom se kretao... a u gradskoj, parkiranje hodom unazad...

ili nesto slicno... mozda ima i tu na sajtu u orginalnoj verziji 
: Odg: crni dani za auto skole
: BOGI March 17, 2013, 08:59:18 PM
Evo i jednog zanimljivog teksta za NAVAK (Alvirovic) i gospodina penzionera Stojadiana J.
A i ovo je jos jedna buduca tema o kojoj cemo tek pricati, licence za profesinalne vozace, koje bi trebale da budu obavezne od sledece godine...

http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=212&cl=26
: Odg: crni dani za auto skole
: MTK March 17, 2013, 09:16:58 PM
Radili su neki i po trista pedeset sati.....
E Upavo TI koji su "RADILI" (čitaj:PISALI) 350 sati ubiše celu priču o obuci budućih vozača.
Zbog toga smo i dobili osmočasovno radno vreme umesto dosadašnje šestočasovno (ceo svet se bori za kraće radno vreme a Mi smo se svojom glupošću izborili za duže).
Zar je neko zaista mislio da će celog radnog veka moći da upisuje časove ,a da ih ne radi?
Tačno je da niko od nadležnih organa nije svoj posao odradio ni blizu onoga što je trebalo ali je tačno i to da su mnogi iz naše branše potpuno podbacili radeći, najblaže rečeno, nesavesno.Cilj igre upisati što više časova,a svu odgovornost prebaciti na nekog drugog.
Sve u svemu tužna priča.
: Odg: crni dani za auto skole
: dikan March 17, 2013, 09:58:18 PM
Hvala kolega BOGI na prilogu koji si postavio radi lakšeg shvatanja po pitanju "mangupa." Nije mi bila namera da politizujem forum ali će vreme kao i dosad sve pokazati i dokazati. I ovde se radi o prerusmeravanju posla i para (već vidjeno.) Cenovnik za instruktore, ispitivače i predavače je baš u skladu sa trenutnom ekonomskom situacijom. Prva pomoć je obavezna čak i za one koji su završili medicinski fakultet al nema ni to veze sa auto školama. Dosta od mene za ovaj put što kaže Instruktor Pera naljutiće se neko a nije mi namera.
: Odg: crni dani za auto skole
: GOLF IV March 18, 2013, 09:02:46 AM
SAD ce biti Unosan BIZNIS ko otvori SAOBRACAJNU skolu-. smer vozac motornih vozila, na taj profil ce biti navala a takodje ce i sve saobracajne skole biti PREBUKIRANE posto ce biti besplatna B kategorija... :o
: Odg: crni dani za auto skole
: rasetam March 18, 2013, 12:13:01 PM
http://www.autoskolesrbije.org/forum/index.php/topic,2635.0.html (http://www.autoskolesrbije.org/forum/index.php/topic,2635.0.html)

na ovom linku, započeta inicijativa za štrajk
: Odg: crni dani za auto skole
: sasa69 March 18, 2013, 03:01:32 PM
Radili su neki i po trista pedeset sati.....
E Upavo TI koji su "RADILI" (čitaj:PISALI) 350 sati ubiše celu priču o obuci budućih vozača.
Zbog toga smo i dobili osmočasovno radno vreme umesto dosadašnje šestočasovno (ceo svet se bori za kraće radno vreme a Mi smo se svojom glupošću izborili za duže).
Zar je neko zaista mislio da će celog radnog veka moći da upisuje časove ,a da ih ne radi?
Tačno je da niko od nadležnih organa nije svoj posao odradio ni blizu onoga što je trebalo ali je tačno i to da su mnogi iz naše branše potpuno podbacili radeći, najblaže rečeno, nesavesno.Cilj igre upisati što više časova,a svu odgovornost prebaciti na nekog drugog.
Sve u svemu tužna priča.

Pisah ja i o ovome, pitah kakva je razlika izmedju instruktora i vozaca profesionalca...... ???

Jer ova nasa licenca nece vaziti za vozaca profesionalca ???  8)  ???  :'(

A mi ih obucavamo...

Bitno da uzmu pare....

A navodno se nezna, jer zakonodavac jos nije propisao, a u 2014. bez nje, licence, nece moci u evropu vozaci profesionalci, sto nznaci da nece moci preko grane..... Bitno da auto skole nisu spremne, a agencija i mup... nema veze...
: Odg: crni dani za auto skole
: GOLF IV March 18, 2013, 03:32:19 PM
Strpite se malo izgleda ce biti neke izmene i promene nece trebati 3 vozila i 3 instruktora nesto se suska da ce menjati pravilnike do oktobra ima nade za male auto skole nije tako sve crno :P
: Odg: crni dani za auto skole
: rasetam March 18, 2013, 07:07:22 PM
Strpite se malo izgleda ce biti neke izmene i promene nece trebati 3 vozila i 3 instruktora nesto se suska da ce menjati pravilnike do oktobra ima nade za male auto skole nije tako sve crno :P

Da, pokušaće da se ide na to da je instruktor samostalan, i da može da bude jedan po auto školi, e sad šta će od toga da se desi zavisi od odziva već izmučenih auto škola i njihove podrške izmeni pravilnika i zakona, kao i podrške eventualnom pritisku na vladu i ministarstvo putem štrajkova...
: Odg: crni dani za auto skole
: Instruktor Pera March 18, 2013, 07:25:24 PM
Jedini trenutni spas instruktorskog zanata bi bio da se u sve srednje škole uvede predmet na primer "vozački ispit" i da u smislu stvaranja bolje obrazovanije i spremnije nacije država zaposli u školama instruktore vožnje i tako im reše zaposlenje, a zauzvrat da dobiju nove generacije boljih i kompletnijih budućih radnika jer takvo je vreme došlo, ko ne zna rad sa kompjuterom, ili ne zna da vozi ili ne zna da govori strani jezik, pa to je po novim merilima "nepismen" čovek.

Još da neko pogura ideju i mi više nemamo problem :) .
: Odg: crni dani za auto skole
: volan March 18, 2013, 09:58:34 PM


postovane kolege na ovom forumu sam postavio sledeci tekst 02. februara 2011, godine

Tragedija u svemu ovome cekajuci nove pravilnike je u tome sto nas NEKO stalno zamajava da ce biti sve mnogo bolje  i da ce biti para do krova samo da oni izadju. Sargarepa se tako lepo klati. Obecanja da ce sve biti bolje je obicna glupost.
  pokusajte da se saberete i upitate o tim parama koje vam se stalno nude na ovom sajtu ko ce moci da ih da za obuku. Pogledajte i Hrvatskoj je bio donesen zakon o najnizim cenama obuke pa nisu imali posla. Sada kada se spremaju da udju u Uniju po hitnom postupku vrse brisanje ovog zakona. Moraju da se usklade i sa zakonom o radu (kod nas se pravi pravilnik o radu auto skola kao da ne postoji ni jedan drugi zakon sa kojim se mora uskladiti). ne razumem zasto nasa zajednica ne preduzima nista po tom pitanju. Zasto se ne ide na to da se smanji obavezni fond casova  voznje recimo na 30 ili teorija na 20 da bi cena obuke bila pristupacnija vecem broju polaznika i na taj nacin se  povecao obim posla.  Nemojte se zamajavati da vam je dosta 5 kandidata pa da uzivate kao Baja Patak. Budite realni u nekim procenama i zapitajte se da li bi mogli da platite u danasnjim uslovima svom detetu obuku.
: Odg: crni dani za auto skole
: MT March 19, 2013, 07:48:40 AM
Nisam za to da se prepisuje tudji zakon,od toliko strucnjaka ne mogu da verujem da ne moze da se napise nas izvorni zakon.
Naravno treba da se uzme u obzir koje su direktive i preporuke,ali prvo mi treba da definisemo sta u stvari hocemo,kakvi su nasi interesi.Sad treba da se vodi racuna o ocuvanju postojecih kapaciteta.
Evo nekih predloga,moze i da se glasa:
1. 8MC,po danu treba da ostane
2.poligon treba ukinuti,svaka povrsina koja je definisana kao parking moze da posluzi pocetnoj obuci (time bi se rasteretio deo grada gde se nalazi poligon,i ne bi se koncetrisalo puno vozila na jednom mestu)
3.Ukinuti obavezu o broju zaposlenih( svako ko vodi posao treba da max uposli postojece kapacitete i da ih prosiruje po potrebi)
4.Vozila za obuku da mogu da se iznajmljuju.
5. Smanjiti obavezan broj nastavnih casova sa 40 na 30,i teorijski moze i manje,
6.Adiministracija treba da ostane,ali da se ispisuje kad kandidat nastavlja obuku u drugom pravnom licu
7.ukinuti tahograf za B kat.
8.Obzirom da su lokali prosecne velicine od oko 20m2,(zakon kaze najmanje 10 kandidata) tesko je naci prostor da ispuni sadasnji propis,a da nije podrum( i da nije naravno skup),smatram da ako je 45cm po coveku pre sasvim dovoljno bilo da slusa predavanja,treba da ostane.
9.NE MOZE DA SE UVERENJA ISPISUJU NA HAUBI AUTOMOVILA. :)
10.NE MOZE PRAVNO LICE BITI ODGOVORNO ZA UCUNJENI PREKRSAJ KOJI INSTRUKTOR NAPRAVI,AKO JE ON U DELOKRUGU POSLA INSTRUKTORA.
11.AM kateg. sa 14god.20nc teorija,10mc voznje

Evo od mene toliko,za sad ovo mi je bilo na pameti,...predlazem sugestije,da se ipak negde zabeleze nase zelje.
 
: Odg: crni dani za auto skole
: igorski March 19, 2013, 10:25:31 AM
Strpite se malo izgleda ce biti neke izmene i promene nece trebati 3 vozila i 3 instruktora nesto se suska da ce menjati pravilnike do oktobra ima nade za male auto skole nije tako sve crno :P

Da, pokušaće da se ide na to da je instruktor samostalan, i da može da bude jedan po auto školi, e sad šta će od toga da se desi zavisi od odziva već izmučenih auto škola i njihove podrške izmeni pravilnika i zakona, kao i podrške eventualnom pritisku na vladu i ministarstvo putem štrajkova...

Lipši Mago do zelene trave... Dok to dodje, i ako dodje, mnogi ce vec biti na njivama, sa motikom u ruci
: Odg: crni dani za auto skole
: rasetam March 19, 2013, 11:09:04 AM
Sve ovo je već i upisano u zahteve za izmenu pravilnika i zakona, na skupovima su svi iznosili predloge i to su baš ti predlozi.

Nisam za to da se prepisuje tudji zakon,od toliko strucnjaka ne mogu da verujem da ne moze da se napise nas izvorni zakon.
Naravno treba da se uzme u obzir koje su direktive i preporuke,ali prvo mi treba da definisemo sta u stvari hocemo,kakvi su nasi interesi.Sad treba da se vodi racuna o ocuvanju postojecih kapaciteta.
Evo nekih predloga,moze i da se glasa:
1. 8MC,po danu treba da ostane
2.poligon treba ukinuti,svaka povrsina koja je definisana kao parking moze da posluzi pocetnoj obuci (time bi se rasteretio deo grada gde se nalazi poligon,i ne bi se koncetrisalo puno vozila na jednom mestu)
3.Ukinuti obavezu o broju zaposlenih( svako ko vodi posao treba da max uposli postojece kapacitete i da ih prosiruje po potrebi)
4.Vozila za obuku da mogu da se iznajmljuju.
5. Smanjiti obavezan broj nastavnih casova sa 40 na 30,i teorijski moze i manje,
6.Adiministracija treba da ostane,ali da se ispisuje kad kandidat nastavlja obuku u drugom pravnom licu
7.ukinuti tahograf za B kat.
8.Obzirom da su lokali prosecne velicine od oko 20m2,(zakon kaze najmanje 10 kandidata) tesko je naci prostor da ispuni sadasnji propis,a da nije podrum( i da nije naravno skup),smatram da ako je 45cm po coveku pre sasvim dovoljno bilo da slusa predavanja,treba da ostane.
9.NE MOZE DA SE UVERENJA ISPISUJU NA HAUBI AUTOMOVILA. :)
10.NE MOZE PRAVNO LICE BITI ODGOVORNO ZA UCUNJENI PREKRSAJ KOJI INSTRUKTOR NAPRAVI,AKO JE ON U DELOKRUGU POSLA INSTRUKTORA.
11.AM kateg. sa 14god.20nc teorija,10mc voznje

Evo od mene toliko,za sad ovo mi je bilo na pameti,...predlazem sugestije,da se ipak negde zabeleze nase zelje.
: Odg: crni dani za auto skole
: rasetam March 19, 2013, 11:11:16 AM
Kolega, i ima zahteva za ukidanje i smanjenje časova, kao i za ukidanje polaganja ispita koji je već položen za sličnu kategoriju, samo trebalo bi malo više nas da dolazi na seminare koji se organizuju ovih dana kako bi što više predloga imali na jednom spisku, i kako bi zajednički odlučili šta je najbolje za sve.



postovane kolege na ovom forumu sam postavio sledeci tekst 02. februara 2011, godine

Tragedija u svemu ovome cekajuci nove pravilnike je u tome sto nas NEKO stalno zamajava da ce biti sve mnogo bolje  i da ce biti para do krova samo da oni izadju. Sargarepa se tako lepo klati. Obecanja da ce sve biti bolje je obicna glupost.
  pokusajte da se saberete i upitate o tim parama koje vam se stalno nude na ovom sajtu ko ce moci da ih da za obuku. Pogledajte i Hrvatskoj je bio donesen zakon o najnizim cenama obuke pa nisu imali posla. Sada kada se spremaju da udju u Uniju po hitnom postupku vrse brisanje ovog zakona. Moraju da se usklade i sa zakonom o radu (kod nas se pravi pravilnik o radu auto skola kao da ne postoji ni jedan drugi zakon sa kojim se mora uskladiti). ne razumem zasto nasa zajednica ne preduzima nista po tom pitanju. Zasto se ne ide na to da se smanji obavezni fond casova  voznje recimo na 30 ili teorija na 20 da bi cena obuke bila pristupacnija vecem broju polaznika i na taj nacin se  povecao obim posla.  Nemojte se zamajavati da vam je dosta 5 kandidata pa da uzivate kao Baja Patak. Budite realni u nekim procenama i zapitajte se da li bi mogli da platite u danasnjim uslovima svom detetu obuku.
: Odg: crni dani za auto skole
: GOLF IV March 19, 2013, 12:30:55 PM
Bravo kolega rasetam tako treba da bori i ne predaje svi bi takvi trebali biti sa pozitivnim razmisljanjem imamo jos 5 meseci na raspolaganju vreme nam istice polako samo da ne docekamo zadnji minut...
: Odg: crni dani za auto skole
: Neco March 19, 2013, 07:32:19 PM
Podrzavam sve pozitivne predloge za izmenu zakona ako bude tako. Samo me zabrinjava sto se niko neoglasi povodom prve pomoci njihove cene stvarno su preterali kod nas je obuka i ispit 8560 din njihova obuka po jednom casu 900 din a kod nas jedan cas teorijske nastave 350 din treba da ih je sramota kako globe narod i ispada da je obuka u AUTO SKOLI prevelika kandidati kukaju na AUTO SKOLE kao da smo mi to znali dace CRVENI KRST za prvu pomoc njima naplacivati 8560 din a navodno su obuku zavrsili po starom a sad a im izadje kao dasu sve odradili po novom jer kako kazu kandidati sve po novom osim te obuke ali i ta obuka se ne priznaje bez 3+3 +prva pomoc+novi testovi +poligon po novom +gradska voznja rute - marsute +ispiti jednom mesecno. Mozdasu kandidati donekle upravu ali za sve ovo nisu krivci AUTO SKOLE  vec nasa lepa S R B I J A
: Odg: crni dani za auto skole
: sasa69 March 19, 2013, 08:11:41 PM
Ako se ne varam, ispit moze da se odrzava svakih sedam dana, e sada sto oni opet nisu spremni da to odrade....  ???
: Odg: crni dani za auto skole
: rasetam March 19, 2013, 08:38:26 PM
@Neco
To smo znali da će tako da bude za obuku, odnosno bili smo obavešteni e sad to što se neki od nas iz auto škola nisu interesovali i nisu naučili sve detalje pa tako i preneli kandidatu to jeste naš problem.

@sasa69
mora 2 puta mesečno mislim, i ako ne mogu to treba lepo objaviti da svi znaju da nije problem do škole