Zajednica auto škola Srbije

Zajednica Auto Škola Srbije => Obuka vozača => : ghost1 September 10, 2012, 06:23:20 PM

: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: ghost1 September 10, 2012, 06:23:20 PM
Ko je danas bio u Nisu na dugo najavljivanom seminaru zna o cemu pisem. Ono sto je zapravo trebalo da bude skup na kome ce se razjasniti sve nejasnoce u vezi 25.oktobra 2012. pretvorilo se u najobicniju lakrdiju. Naime , gospodin iz MUP-a , izvesni Pejovic je bio najveci saboter celog tog dogadjaja , to slobodno mogu reci . Nije dozvoljavao da postavljamo pitanja jer je stalno potencirao citiram : "MOLIM VAS DA POSTUJETE MOJE VRIJEME" . Eto on ima puno obaveza u Beogradu , ali je ipak kako kaze izdvojio VRIJEME da dodje na seminar , kao da to sve nije placeno , dnevnica itd.  kao da to radi eto zato sto nas voli. Ocigledno je hteo da nam samo izprica to sto je on zamislio i da udje u klimatizovani audi i pravac BG . Najbednije je bilo ponasanje predstavnika zajednice (izuzev profesora Veselinovica) . Kada je neko iz zajednice i hteo da odgovori na neko postavljeno pitanje Gospodin Pejovic bi ga veoma drsko prekidao uz izgovor na ne mozemo trositi vreme na takve sitnice . Naravno , covek koji je ispred zajednice nije smeo da mu odgovori ni rec . To se posebno videlo kada je taj gospodin iz zajednice (ne secam se prezimena) rekao svima nama da je tahograf za B kat. odlozem do 2014 godine a onda nakon samo jedne sekunde , Gospodin Pejovic samo sto nije skocio na njega i rekao "KO VAM JE TO REKAO , KAKAV DOPIS, TAHOGRAF KRECE ODMAH ,KAKO MOZE DOPIS DA BUDE STARIJI OD ZAKONA". . Gospodin iz zajenice auto skola je pocrveneo , zanemeo i bukvalno se izvinio Gospodinu Pejovicu uz konstataciju da je pogresio .Zbog ovakvog ponasanja predstavnika MUP-a na svakih pet minuta je najstajalo opste negodovanje ,galama i buka u celoj sali . I tako je bilo sve vreme trajanja seminara. E sada ,svi znamo da je na sajtu zajednice objavljeno da se tahograf odlaze do 2014.godine.
        I da ne kucam vise , danas ponizavanju auto skola kao i udruzenja nije bilo kraja . Ali tako nam i treba kad niko nema hrabrosti da  gospodi iz Mup-a skrese u lice i kaze kad nisu u pravu. Da se pokrene opsta pobuna i bojkot i prekid obuke na 1-2 meseca . Zato nas i gaze i tretiraju kao stoku jer nikada nismo imali svoje JA . Kad su hteli advokatima da uvedu fiskalne kase zapreceno je opstim strajkom i pobunom i onda je ministar ipak rekao da treba razmisliti o tome je to nema u nijednoj zemlji. A u kojoj zemlji ima tahograf na vozilima za B kategoriju???
       Danas je trebalo samo reci :
"Do 25.oktobra 2012. vazi to,to i to"
"Od 25.oktobra 2012. do 25.januara 2013. vazi to ,to i to"
"Od 25.januara 2013. do 25.oktobra 2013.vazi to,to i to"
"Od 25.oktobra 2013.vazi to,to i to"
I NISTA VISE NIJE TREBALO , a pretvorilo se u najobicniju farsu predstavnika Mup-a i Agencija za bezbednost saobracaja koja inace godisnje samo na mirisne jelkice za auto postrosila POLA MILIONA DINARA , evo i linka , ima tu jos mnogo toga - a nasli su nas da optuzuju za neke stvari . 

 http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/341780/Milion-za-kafanske-racune-i-mirisljave-jelkice

S obzirom da nismo dobili odgovor na mnoga pitanja , ovom prilikom bih postavio pitanje gospodinu Raseti.
Da li ce posle 25.oktobra 2012.godine vozila na ispitu morati da imaju zvucne signale na duplim komandama ?
A drugo pitanje da li ce sve do 25.oktobra 2013. teoretsku nastavu moci da drze postojeci instruktori bez ikakvih dodatnih seminara , licenci itd. ? To bi se odnosilo i za djake koji se upisuju po novom , recimo onaj koji se upise 01.Novembra 2012. , da li njemu predavanja moze drzati neko ko nema licencu za predavaca vec je zaposljen u auto skoli kao insruktor.


: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: sasa69 September 10, 2012, 08:27:26 PM
Kazu da sam podrivac, provokator itd....

 Da izvines, to bi se moglo reci sada i za tebe....

Vidis da niko nema vremena da se odazove na sajt neko vreme.....

Kada sam ja pitao sta da radimo? Rekli su sacekajte da struka baci MUP u papire u lice da struka radi to i to...

Onda sam pitao sta cemo kada ostanemo bez posla? Dobio odgovor da su to kafanske spekulacije... i da je Gospodin raseta otpustio i zadnjeg instruktora.....

A sada svi ti otpusteni instruktori rade i skupljaju pare za te iste gazde koje su ih otpustili, zajedno samnon, (jedna A kategorija, moze da isplati 250 sati rada)...... i kada dodje famozni 25.10.2012 ostace od osam, ili ko zna koliko, samo 3 instruktora po auto skoli....

I ako ovo nije kafanska zajebancija..... izvini, ali deo od ovoga se odvija u kafani, a drugo receno mi je na sajtu, meni licno, onda je sve to deo struke i zajebancije nas samih, ja sam im napisa direktorcici malih auto skola udruzite se u tri instruktora i odrzavajte vase auto skole, samo bih volio da vas gledam kako ce tri sefa, tri gazde da se sloze, a da se ne posvadjaju, jer je svako bio sef, direktor i gazda... neka im je na cast....

a to, sta ce biti da strajkujemo? nista..... ostacemo bez posla... zajebacemo narod koji se upisao....

Ne zaboravi, MI NEMAMO KOME DA STRAJKUJEMO..... OSIM SAMI SEBIMA.... MI NISMO NASTAVNICI I UCITELJI..... mi nismo cak ni seoske brice.... one vise zarade po casu vise nego mi.......

Pozdrav, i svima se izvinjavam koje sam ovim pisanjem uvredio....
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: Petar September 11, 2012, 02:46:43 PM
Поштовани,
разумем Вашу огорченост, али заиста молим за мало стрпљења.
Део кривице за ''лошију'' организацију семинара у Нишу сносим и ја, јер нисам успео да припремим на време организаторе за онакав сценарио који је виђен у Нишу.
Имам тешке опекотине на ногама те сам већ трећу недељу везан за кревет и тек два три дана уназад сам био у могућности да приђем рачунару.
Организатори нису били свесни да смо ми чудни људи и да волимо да дођемо на скуп, а да се пре тога нисмо на време пријавили. Скупу се редовно пројавило око 150 учесника, а према последњој информацији било је 243 са котизацијом и преко 30 представника МУПа. То није било могуће сместити у велики амфитеатар.
Организатори су превидели да у клупама не седе сруденти који пажљиво слушају свог професора, већ људи који су жељни одговора и који су огорчени за тренутно стање у обуци, те нису обезбедили ни озвичење.
Прихватам заиста да сам и ја крив за то, јер их нисам добро припремио.
Но, са друге стране апелујем да се научимо реда и да се на време пријавимо за овакве скупове. Надамо се да ће следећи у Новом Саду бити боље организован.
Разумем Вашу разочараност да добијете одговор на свако Ваше питање. Са друге стране морам да разумем и став представника МУПа који очекује да сви власници школа и они који мисле озбиљно да се баве обуком морају да прате законска и подзаконска акта, те да јасне ствари не морају да се објашњавају.
Но, ако имате нешто нејасно, па макар било нама јасно јавите се мени па ћу Вам ја одговорити.
Скупови су организовани са циљем да се Упутство допуни и прецизира како би у будућем раду било једнозначно тумачено и са наше стране и са стране контролног органа.
Будите мало стрпљивији.
Али и даље нам остаје оно да немамо своје ЈА и да баш нисмо спремни да заједнички залегнемо за решавање неког проблема.
Петар Рашета, дипл.инг.собр.
секретар Заједнице ауто школа Србије


: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: sibek2005 September 16, 2012, 07:05:15 AM
da li ima neko da napise rezime seminara u Novom Sadu  za one koji nisu uspeli da odu?
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: Petar September 16, 2012, 07:59:45 AM
Сачиниће се резиме свих семинара и анализа семинар укупно.
За оне који нису стигли у Нови Сад прилика је Сомбор и Зрењанин.
Можда и Београд.
Јавите се координаторима.
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: monstrum September 17, 2012, 07:40:56 AM
Jel konacno sve spremno za 25 oktobar ali niko ne spominje cenu minimalnu???
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: hajro September 22, 2012, 03:41:36 PM
Postovani organizatori seminara,
Dobra je ideja da se svi predstavnici Auto skola upoznaju sa obavezama koje nas ocekuju.Smatram,da osim toga na seminarima treba da se cuje i UVAZAVA i nasa rijec.Organizatori su nam prezentirali samo ono sto i sami mozemo da procitamo.
Upustvo, koje smo dobili od MUPA nije nam  nam uruceno po sistemu "da primimo k znanju "nego i da damo primedbe i sugestije koje bi navodno bile uvazene.Na seminaru u Sirogojnu odmah,na pocetku nam je strogo skrenuta paznja, da ne mozemo davati nikakve primedbe, pa se postavlja pitanje:koja je svrha naseg dolaska?, jer direktive mozemo i sami prouciti.Slazem se sa kolegom koji tvrdi da smo totalno neorganizovani.Stice se utisak da predstavnici Zajednice Auto skola(ZAS) vise stite interese MUP-a nego interse svojih clanica.Ovi seminari su jedinstvena prilika da kazemo svoje misljenje o Pravilnicima, pa i o ZOBS- a ZAS da ih analiziria i u ime nas prezentira odgovarajucim organima, jer se navodno priprema izmena ZOBS-a.Nasa rec mora da se cuje i uvazava ili se u protivnom moramo organizovati ,pa ako treba zapretiti i strajkom ako imamo kompetentno rukovodstvo ZAS koje bi se stavilo na njegovo celo.Mnogi od nas, nisu ni svesni sta bi nas cekalo uvodjenjem tahografa.Nije problem u kontroli rada instruktora, vec u kontroli ispravnosti tahografa za sta je predvidjena minimalna kazna od 100.000 dinara.Postvaljam pitanje: iz kojih sredstava ce se finansirati mnogobrojni seminari predvidjeni za instruktore,predavace i ispitivace?Iz koji sredstava ce auto skole to moci platit kada celu iducu godinu nece imati posla?Izgleda da  je najvaznije da organizatori seminara naplate svoje usluge, kotizacije i stampane materijale.O kakvoj se to nauci radi, koju mi ni u XXI veku ne mozemo savladati samostalno.Kazu, da svaki predavac mora da prisustvuje seminaru u trajanju od 25 dana.Vama iz velikih gradova to je,mozda i prihvatljivo a sta cemo mi iz provincije koji bi morali platiti stan i druge troskove za vreme trajanja seminara.
Izgeleda, prema nekima, za sve nedace u saobracaju su krive Auto skole, pa nam se nista ne veruje, cak ni sluzbenicima policije koji nas kontrolisu, pa uvode nemoguce video nadzore(Sto to ne urade i predavacima prve pomoci).
Imao bih jos dosta sta da kazem ali za pocetak je i ovo mnogo.Kolege, prizovimo se pameti i organizujmo se ili cemo biti "pokusni kunici" , za koje zbog promasaja niko ne odgovara.U pamet se braco instruktori/predavaci/ispitivaci i vlasnici AS i ne dozvolimo da nam se namecu ,u praksi nemoguce stvari ,i da nas unapred oznacavaju kao "sumnjive elemente" koje je potrebno stalno drzati na uzdi(izvinite na izrazu), pa cak nam pretiti i krivicnim prijavama kao da smo mi krivi za haos nastao u obuci.
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: sasa69 September 23, 2012, 03:23:02 PM
Davno su rekli : Vezi konja gde ti gazda kaze, pa makar i crko.....

E ovde je tako....

Procitajte sta je sve napisao sekretar zajednice auto skola na ovom forumu.....

Izvinjavm mu se unapred, samo ako nesto je od toga prihvaceno....

Ali, po vasim reakcijama cisto sumnjam......

Mi nemamo kome da strajkujemo....

Sami sebi????  :'(
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: sasa69 September 29, 2012, 03:15:48 PM
Nisam bio na seminaru u Zrenjaninu, ali kako mi je sef preneo M kategorija ce se voziti na motociklim TOMOS 14, kazu nastavlja se po starom, a sta ako je neko vrsio obuku na nekimi motociklima od 80 kubika navise ??? i sa tim ce da obucava M recimo 125 kubika???
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: MT October 12, 2012, 12:51:31 AM
Kakav je rezime održanih seminara?...kakve su dalje aktivnosti....zaključci sa seminara u vrnjačkoj banji...
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: sasa69 October 12, 2012, 11:30:34 AM
rekao koordinator da navodno niko nije pozio test. ni inspektori ni saobracajci
nisu polozili ove nove testove. ko zna zasto se niko ne hvali sa time.  mozda ni ja ne bih polozio.
 :'(
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: Petar October 13, 2012, 07:09:15 AM
Поштовани пријатељи,
Лако је бити разочаран у нешто што му не одговара.
Лако је бити генерал после битке.
Лако је бити паметан после анализе стања.
Тешко је бити у биткама, тешко је бити предлагач, тешко је веровати у заједништво.
Е Мој Хајро. Не долази се на семинар на којем треба да се укаже шта све треба чинити да се реализује нешто што је усвојено,(а семинари су показали тмурну чињеницу да многи у ауто школама нису ни прочитали законски оквир под којим ће радити,) да би се нешто мењало. Сада је касно. Где си био када се ратовало? Вероватно и незнаш шта се све успело усагласити.
Тешко је многима било дати 1000 динара за котизацију да би нешто научили. А за ручак многи су хтели да се прошверцују и да ''једу'' сендвиче.
Како би мој Хајро почео да радиш да се ''неки активисти ЗАЈЕДНИЦЕ'' нису досетили да Вам понуде да заједнички штампамо  сав потребан материјал за рад после 24 октобра. Да Тебе  и Вас подсетим да на тржишту још нико није понудио овај материјал.
Да Те подсетим Хајро да си и сам могао да га штампаш. Да ли јеси?
Где си Хајро био када нас је у Заједници било 118 и када нико са нама није хтео да разговара. Где си био када смо за годину дана окупили 504 ауто школе у Заједницу. Сада када људи виде да им заједница треба већ имамо око 700 ауто школа. Хајро, зар то није велика већина од укупно нешто више од 800 ауто школа.
Где сте били када се усвајао Закон и када смо ми ''неки'' предлагали ''штрајк'', али га већина није прихватила као начин решавања проблема.
Много тога би Тебе као и сличне могао да питам. Но, није време за то. Слажем се са твојим речима:
Kolege, prizovimo se pameti i organizujmo se ili cemo biti "pokusni kunici" , za koje zbog promasaja niko ne odgovara.U pamet se braco instruktori/predavaci/ispitivaci i vlasnici AS i ne dozvolimo da nam se namecu ,u praksi nemoguce stvari ,i da nas unapred oznacavaju kao "sumnjive elemente" koje je potrebno stalno drzati na uzdi(izvinite na izrazu), pa cak nam pretiti i krivicnim prijavama kao da smo mi krivi za haos nastao u obuci.

Но, будимо и разумни.
Будите спремни да почнете да радите по новим правилима, па сам убеђен да ћемо веома брзо указати да су многе одредбе бесмислене и практично неупотребљиве.
Докажимо да ми треба да пишемо правила, јер најбоље знамо струку.
Докажимо да нисмо спремни да сарађујемо у криминалу и малверзацијама.
Докажимо да нисмо лопови и дам није потребна оволика контрола и сумња у нас.
Докажимо бирократији да мора да цени лиценце које предвиђа да издаје и да их онда не треба контролисати или да их онда не треба ни дати.
Докажимо им да смо јаки.

П.С.
Све о семинарима и резултатима који су произашли из њих ускоро на САЈТУ.
Ново Упутство ускоро на сајту. Обећали су нам из МУПа да ће га прво нама доставити на увид, па да ће га онда објавити када се усагласимо. Видећемо, да ли ће бити она стара ''обећање лудом радовање''.
На нашем сајту ускоро и детаљно упутство за деловање до 24 октобра и непосредно после овог дана ''Д''.
На нашем сајту ускоро и предлог Уговора са кандидатом.
На нашем сајту ускоро и МНОГЕ НОВЕ КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ.

Поздрав уз позив на сарадњу и стрпљење.
Петар Рашета, дипл.инг.саобр.
секретар Заједнице ауто школа Србије.
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: MT October 13, 2012, 07:55:21 AM
Da li su kompleti dokumentacije koji smo uzeli od zajednice usaglašeni sa MUP-om,..iz AMSS informacija da registar kandidata nije u redu?...
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: sasa69 October 13, 2012, 03:02:36 PM
Hajro, Ibro i Musa Kesdzija....

Sve smo lepo pitali kada ce?

Odgovor sada ce....

Onda Kasnoje, jer je doneto....

Izvini ali kome da strajkujem??? ??? ???

Sam sebi??? ???

Zalosno jadno i bedno da samo ja strajkujem, od nas sada 9, a onda od nas 4... I samo ja da budem nezaposlen.....
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: monstrum October 13, 2012, 07:08:37 PM
Ma sta se uzalud lozite i trosite nema tu srece i necete se najesti od tog KOLACA davno su to rekli stari "iskusni" instruktori na starima svet ostaje pa poljoprivrednici kad idu na seminar i kad im dolaze savetodavci ne placaju kotizaciju i neke clanarine plus dobiju besplatno razne brosure i skripte kako da unaprede razvoj te grane pa o cemu mi pricamo onda......a kad smo kod strajka kako su traktoristi blokirali puteve pa je nastao kolaps drzave a mi nismo u stanju nista da uradimo kao babe smo nazalost tako nam i treba i nek bude vozacki ispit 1000 evra......................
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: hajro October 19, 2012, 09:10:01 AM
E moj Saša.Ti,izgleda još živiš u 18, vijeku, jer ti neka imena smetaju.Morao bi Musa Kesedžija ili Marko Kraljević da te udare buzdovanom u glavu da bi došao pameti.
Poštovani Petre!Ne želim bezpotrebne polemike preko sajta.Ali treba da znaš da si ti predsednik ZAŠS i njen legitimni predstavnik a time i "general".Ja, kao "običan" vojnik, bitku ne mogu dobiti, makar i poginuo u toj borbi.Još jedna stvar treba da ti je jasna:"Niko se u ZAŠS neće učlaniti ako nema nekog interesa.Ti profesori i drugi stručnjaci koje si anagažovao ne rade džabe.Zbog čega bi ja pravio programa ako ZAŠS ima takve stručnjake.Uostalom ništa ne radite besplatno.Sve se plaća.A Ti i svi mi treba da se duboko zamislimo, zbog čega ne možemo da platimo kotizaciju , ili ručak, već nosimo sendviče".
Moram priznati da si mnogo učinio za afirmaciju ZAŠS i u tome te podržavam.Tačna je i konstatacija da smo nezainteresovani a mnogi i zalutali u ovu branžu.
Nastavi i dalje da se boriš za naše interese ali ne moj da se ljutiš na dobronamjerne primjedbe.
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: sasa69 October 19, 2012, 12:47:51 PM
izvini Hajro. Trebao sam da redjam ovako : Janosa, Peru, Paju, Janka, Marka i ostalu kompaniju....-
, Ja sam ti, bar tako kazu, najgora vrsta, pola madjar, po bose binjak.  Ali nas vec zavlace, svati kako hoces. Te bice ovako, te onako. Nas brica sisa za 200,00 dinara 10 minuta. E,
 a nja se stim bricom mucim sat i po za malo vise para. I onda spominju sverc...E a ko je krivi? Kazu da je ovo sve izmislio neko ko nije radio u struci.... a nece da prihvti nase sugestije. ..
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: sasa69 October 19, 2012, 07:07:22 PM
Sledi ispravka,

Janka, Marka... Toth Gyulu i Andrase, pa onda i one koje nabrojah gore, da me ne bi buzdovanom po glavi.....

i posle toga ne bose binjak, nego bosnjak, to ti je po novom, po starom j**o medjed bukvu, to jest bosanac.....

Onda sve one radnje na poligonu, svaka im cast, da ih stavimo u te skupe audije, pa da oni sednu i onda da im kidamo ledja na 50 koliko li vec metara.......

A ako su oni odlucili, a to sam video vec na skupu u novome sadu, Petar cita li cita, svaka mu cast, a onise samo smeskaju.... Citaj ti Petre bice po nasem..... To sam napisao vec par puta..... Nesmemo da dajemo primedbe zamerka, sta li vec, samo pogni glavu i napred, ko konji kad im stave ular i povodac.......

Znate ovde svi spominju zapad, ali niko ne prica o tom zapadu gde je kila mesa 2 - 5 evrica a plata 1500 evrica....
Bilo da je EPS, Vozacki, brasno, ulje, benzin, hleb.... Kilo hleba u slovackoj 50 euro centi...... Molim ??? A ovde brate toliko kosta kada je vruc 400 - 500 grama, a kada se osusi... 200 - 250 grama.... A nase ???? evo od subote do danas gas ode sa 80.90 na 86.90..... a ovamo navodno sve pojeftinilo za dva dinara..... itd, itd,

Hajro izvini jos jedanput..............
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: monstrum October 19, 2012, 07:52:44 PM
evo jos par dana i dolazi dan D jeste vi spremni da to proslavimo i zalijemo sampanjcem jel ko zna kad cemo se ponovo videti i cuti pssssss(valjda nas nece vise bombardovati) >:( >:( >:( >:( >:( :P...
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: MT October 20, 2012, 07:51:17 PM
Svaka čast momci,lepo je čuti da ste raspoloženi za šalu,ali mislim da vam neće  biti do nje posle 25.10....
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: monstrum October 20, 2012, 09:24:37 PM
Kako se nece biti do sale bice bolje sada ce plate instruktora sa 25 000 din konacno na 50 000 din da bude i to je pristojna plata jel se slazete vi pa konacno smo docekali i taj dan bice zadovoljni i vlasnici auto skola i instruktori pa nije tako sve crno kao sto izgleda,kolege razvedrite se malo i opustite.......
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: Shomiman October 27, 2012, 01:32:20 AM
 Ističe li nam to "VRIJEME"..? :D
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: MT October 27, 2012, 09:16:39 AM
Slažem se,sad pričate da se razumemo,instruktori i vlasnici treba da budu kao "jedno",i da se radi na tom interesu i unapređuje ta saradnja....i onda kao rezultat će biti i zadovoljni kandidati,a onda će biti i šta da se podeli...autoškole bez (dobrog)instruktora kao ...instruktor bez (dobre)škole....
nađite poređenje koje vam odgovara,....
: Odg: Bruka i sramota na seminaru u Nisu (10.septembar)
: Shomiman November 12, 2012, 05:37:43 PM
"Sanjao sam fini party
 mnogo ljudi, nigdje zandara
 sanjao sam sretna lica
 dugo nisam takva gledao
 znam za smijeh
 zbog cega da se smijem
 znam za ples, nikom se ne plese
 znam za noc
 vidim tu je oko mene
 kao nesreca na putu
 kao zivot ili smrt"