Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - SouthPark

Stranice: [1]
1
Kutak za sporni trenutak / Odg: pitanje
« poslato: Maj 27, 2013, 01:02:01 pre podne »
Gospodo, priznajem gresku što se tiče potvrda, ali sam član zakona kaže "u cenu je uključeno izdavanje svih potvrda", a tu ne navodi ISPIS. Opet kažem, ne podržavam to, ali neko može da iskoristi "rupu" u zakonu. Ispis se plaća, a potvrde sz DŽ.  ???

2
Kutak za sporni trenutak / Odg: pitanje
« poslato: Maj 23, 2013, 09:51:56 posle podne »
naravno da moze..da naplati ispis.ali nemoze da naplati,potvrde,uverenja itd.odlicno,ujutro odmah stavljam u cenovnik ispis..iako kandidate ranije nisam upozorio na to..niti naveo u ugovoru. Iako si tek otkrio ovaj forum,i nov si,vec si nas naucio kako zakon posmatrati u pozitivnom,i najboljem smislu..,a da i kupe u vrucu vodu pa rastezati do metar ,nikad se nebi setio tog svega. :)

Uslovi koji se odnose na obuku bi trebali da budu u ugovoru, a sve cene usluga i dokumenata koje jedno pravno lice pruža moraju biti u vidno istaknutom cenovniku, pa i  cena ispisa, potvrde i slično. Ne smatram to pozitivnim gledanjem zakona, već činjenicom.
Što se tiče kupa - jasno sam naznačio da je u pitanju SARKAZAM (cinizam, ironija), a s'obzirom da su i to pravilo - tumačenje gospoda iz MUP-a promenili izgleda da sam bio u pravu.
A, to da li sam "nov" na forumu ili ne, ne čini tebe ništa pametnijim i nije mi namera da bilo koga išta naučim, naročito takve kao ti...

3
Kutak za sporni trenutak / Odg: pitanje
« poslato: Februar 04, 2013, 11:24:24 posle podne »
I jos nesto, a tice se ispisa iz auto-skole. Pravno lice koje se bavi onukom kandidata je, kao sto je vec napisano PRAVNO LICE i ukoliko postoji stavka u CENOVNIKU - ISPIS i cena pored toga, onda to pravno lice (auto - skola) moze da naplati kandidatu ispis. To je slobodna volja pravnog lica, kao sto je i cena polaganja i obuke stvar auto skole, samo je zakon propisao minimalnu cenu, a maksimalna je izbor pravnog lica.
Dakle, auto skola MOZE da naplati ispis, NE POSTOJI ZAKON koji je u tome sprecava, ali za svaku uslugu pravno lice mora da izda FISKALNI RACUN,  a ukoliko ga ne izda potrebno je obratiti se nadleznoj (finansijskoj ili trzisnoj nisam siguran) inspekciji.

4
Kutak za sporni trenutak / Odg: pitanje
« poslato: Februar 04, 2013, 11:18:20 posle podne »
U zakonu nigde ne pise koja je maksimalna visina cunjeva, ve samo da je minimalna 50cm. Cunjevi mogu biti visine i 3m (sarkazam), ali moraju da imaju oblik kupe...

Stranice: [1]