Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - Milos1

Stranice: [1]
1
Kutak za sporni trenutak / Odg: Da li je potreban pokazivac pravca?
« poslato: Jun 18, 2013, 12:47:48 pre podne »
Hvala puno na odgovoru! Znaci ukoliko na slici broj 1 vozac ide pravo (putanjom 1) i pritom se iskljucuje sa glavnog puta ne mora dati pokazivac pravca, a pokazivac pravca ne mora dati i ako skrece levo i tako ostaje na glavnom putu. Ok. A sada moja sledeca dilema je: Na primer da zamislimo vozaca ispred onog znaka "stop" (pricam o slici broj 1) koji produzava pravo (mimoilazi se sa onim jedinim vozilom na slici) i sece raskrsnicu.... da li on mora dati neki pokazivac pravca jer se ukljucuje na glavni put ili ne mora jer ne menja pravac i smer kretanja?

Sto se tice slike broj 2 znak, tacnije oznaka na kolovozu, "stop" postoji. Od tri saobracajne trake ona koja se nalazi uz desnu ivicu kolovoza namenjena je za vozace koji nastavljaju da se krecu glavnim putem (nacrtana je strelica okrenuta ka napred), srednja (ona na cijem zavrsetku je "stop") sluzi za vozace koji se iskljucuju sa glavnog puta (braon linija) i za one koji idu levo na parkiraliste (ljubicasta linija). Treca je za suprotni smer. Pre te oznake "stop" koja se nalazi na kraju te trake nacrtane su i strelice okrenute ulevo (oznacavaju namenu saobracajne trake). Izvinite sto nisam crtao strelice po saobracajnim trakama ako je to neki problem. Ako ne verujete da taj "stop" postoji mogu da uslikam pa da stavim pravu sliku. Znam da kad tog stopa ne bi bilo da bi vozac broj 2 imao apsolutnu prednost u odnosu na vozaca 1 ali taj "stop" na glavnom putu, bas na tom mestu postoji i zato mi stvara dilemu ko ima prednost kad je jedan na putu sa prvenstvom prolaza a obojica imaju "stop".
Hvala unapred.

2
Kutak za sporni trenutak / Da li je potreban pokazivac pravca?
« poslato: Jun 17, 2013, 06:45:55 posle podne »
Na prvoj slici nisam siguran da li vozac, krecuci se putanjom broj 1, mora ukljuciti desni pokazivac pravca jer se iskljucuje sa glavnog puta ili ne mora ukljuciti desni pokazivac pravca jer nastavlja kretanje pravo tj ne menja pravac i smer kretanja. Ukoliko ukljuci desni pokazivac pravca to jos moze da znaci da skrece u jednosmernu ulicu desno. Molim da mi malo razjasnite ovo.Sto se tice druge slike kada vozac broj 1 nastavlja pravo (crvena strelica) da li onda ukljucuje desni pokazivac pravca ili ne ukljucuje jer nastavlja pravo ne menjajuci smer i pravac kretanja? Ako ukljucuje desni pokazivac pravca to jos moze da znaci da ide na parkiraliste koje se nalazi desno? Ova slika je slicna prvoj samo u prvoj se automobil iskljucuje sa glavnog puta, a u drugoj tj ovoj ukljucuje na glavni put. Ono sto jos nisam siguran, a vezano je za drugu sliku je da li vozac broj 2 treba da ukljuci neki pokazivac pravca ako nastavlja pravo (braon strelica) ili ne treba? I ukoliko vozac broj 2 skrece ulevo na parkiraliste (ljubicasta strelica) da li tu prednost ima vozac broj 2 ili vozac broj 1 koji kretanje nastavlja crvenom strelicom tj vozac broj 2 se nalazi na glavnom putu, a ima znak "stop", a vozac broj 1 ima samo znak "stop"?Nadam se da ce te mi razjasniti ovih par situacija. Hvala unapred.

Stranice: [1]