Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - spiderman

Stranice: [1]
1
Obuka vozača / Odg: Vreme je da se izadje na ulice.
« poslato: Februar 05, 2015, 11:13:48 posle podne »
TE KONFIGURACIJE NE FORSIRA MUP VEC IZABRANI PONUDJAC NISTE LEPO PROCITALI UPUTSTVP MUPA...
... a ko je raspisao konkurs i ko je diktirao uslove! Ponudjači su morali da se uklope u sve to! i ko je razmatrao sve ponude i na osnovu čega je doneo odluku da se baš taj ponudjač odabere!

Ako hoce max zaštitu (kao recimo e-banking), softwer mora biti ONLINE i mora biti instaliran na MUP-ovom web hostingu (odnosno njihovom serveru) stacioniran u MUP-u u BG! Pristup takvom servisu imali bi samo računari sa unapred poznatim IP adresama koje se ne bi smele menjati (zato i traže statičke IP). Servis ne bi bio vidljiv na internetu za sve ostale i tako bi se max zaštitili od hakera! Napadi bi bili mogući samo sa IP adresa od auto škola, što bi (u slučaju napada) bilo odmah otkriveno! Takodje, radi dodatne zaštite, servis ne bi radio 24 sata nego samo kad su ispiti. MUP bi imao svoju bazu podataka za celu Srbiju a auto škole samo svoje podatke koje bi pohranjivale i čuvale na svom lokalnom računaru (onaj za administraciju)!
Sve ovo, sto se tiče auto škola, ne zahteva ni blizu tako jaku konfiguraciju koju nema ni svemirska stanica MIR! SAMO MUP-ov računar (SERVER) mora biti jak, da bi servis savršeno funkcionisao! Mislim da su oni nešto pobrkali!

2
Obuka vozača / Odg: Vreme je da se izadje na ulice.
« poslato: Februar 05, 2015, 09:45:17 posle podne »
Da ne pricam o drugim uslovima sto se racunara tice... kao na primer sa procesorima i3 ili i5 kako su naveli! Da li oni uopste znaju sta je i3 odnosno i5.. da li znaju kakve aplikacije takvi procesori mogu da pokrecu! A tek preporuka 8GB ram memorije (32-biti windows 7 moze da vidi najvise 4GB)?! A gde je graficka karta? I kako uopste mogu znati kakve perfomanse moraju imati racunarske komponente ako jos ne znaju tacno kakav ce softwer biti ugradjen!

Posto traze odgovarajucu brzinu internet konekcije (u zavisnosti od broja kandidata) sa statickom IP (nepromenljivom adresom) to bi znacilo da ce sigurno biti ONLINE aplikacija! Znaci WIN7 na lokalnim racunarima ce biti potpuno nepotreban!

3
Obuka vozača / Odg: Vreme je da se izadje na ulice.
« poslato: Februar 05, 2015, 08:46:17 posle podne »
Softver je pravljen tako da su korišćene tehnologije koje rade samo na windows operativnom sistemu. Isto kao i sve ostalo sa E-uprava portala.
E-uprava portal je CMS (kao i vecina drugih slicnih portal-sajtova) i ne instalira se preko windowsa... instalacija ide direktno preko web servera od kojih 99% rade u linux okruzenju...nakon instalacije vidljiva je preko web browsera (Firefox, Chrome, IE i sl) iz bilo kog operativnog sistema.
Hocu reci, ako bude islo ONLINE onda je windows cist luksuz i potpuno nepotreban!

4
Obuka vozača / Odg: Vreme je da se izadje na ulice.
« poslato: Februar 05, 2015, 07:06:38 posle podne »
Ne znam ODAKLE IM PRAVO DA INSISTIRAJU NA WINDOWS-7 operativnom sistemu kad se zna da postoje i drugi OS-ovi kao na primer LINUX, McOS, SOLARIS, BSD i sl.. To vam je kao kada bi u pravilnik uneli da auto skola mora da poseduje FIAT PUNTO i nista drugo... ovo forsiranje i naturanje konkretnog proizvodjaca (u ovom slucaju softwera) je ZAKONOM STROGO ZABRANJENO!!! TO TREBA PRIJAVITI NADLEZNIM ORGANIMA POD HITNO!!!
Zasto ne bi koristio LINUX sa wine emulatorom, sa kojim je moguca instalacija windows aplikacije!

6
Obuka vozača / Odg: NESPOSOBNA STRUKA
« poslato: April 21, 2014, 03:54:43 pre podne »
Saobracajni fakultet (odsek za drumski) je potpuni promasaj! Ko ovo bude studirao neka ima na umu sledece cinjenice:
-Saobracajni fakultet ne postoji nigde u svetu (osim u HR i BIH)
-Saobracajni fkultet je zaostavstina ex-yu komunizma (nekada je bio odsek na masinskom fakultetu)
-Struka je PRAVA SVASTARA... od svega po malo.. gradjevine (putevi), urbanizma, masinstva, elektrotehnike, ekonomije, prava... Za svaku ovu oblast postoje pravi eksperti, tako da potreba SAOBRACAJCA nije neophodna!
-U ovu struku SVI SE RAZUMEJU I SVI SE MESAJU!!!
-SKORO DA NE POSTOJI OBLAST U KOJI JE SAOBRACAJAC GLAVNI... ima nesto malo saobracajnog vestacenja (mogu da ga rade i druge struke) i nesto malo organizacije transporta (ovde je dovoljna i srednja saobracajna skola, da ne govorim o FON-u i sl.)
-PRILIKA DA SAOBRACAJNA STRUKA PROSPERIRA U NOVOM SISTEMU OBUKE U AUTO SKOLAMA JE PROPUSTENA... namesteno je tako da SAOBRACAJNI INZENJER NIJE NEOPHODAN.. sad ce neko (s pravom) reci, A STO BI BIO NEOPHODAN.. za to malo predavanja koje moze da izdeklamuje bilo ko, sa bilo kojom srednjom skolom a kamoli sa nekim fakultetom!
-ZAPOSLJIVOST OVE STRUKE GOTOVO DA NE POSTOJI...

OVAJ FAKULTET JE CIST PROMASAJ... MOJ SAVET JE, BILO STA SAMO NE OVO!


7
Obuka vozača / Odg: borci za istinu
« poslato: Decembar 26, 2013, 07:47:54 posle podne »
SVAKA CAST PETRE!!!

JEDINI NACIN DA SE PROBLEM RESI JE SUDSKIM PUTEM!!!

PUNA PODRSKA!!!

8
Obuka vozača / Odg: borci za istinu
« poslato: Decembar 17, 2013, 11:33:49 posle podne »
Pregledao sam svu dokumentaciju http://www.autoskolesrbije.org/vesti.php?id=252
Sta reci... definitivno, samo sud ovo resava! Drugacije ne vredi!
ISPITIVANJE LICENCIRANOG PREDAVACA OD STRANE NELICENCIRANIH LICA... ha..ha..ha! STA AKO NEKO ROKNE...
E MOJA ABS... CEMU VI SLUZITE???

PODRSKA RASETI!!!

Srećni Božićni i Novogodišnji praznici

9
Obuka vozača / Odg: MUP sastanak, reagovanje, P R O T E S T
« poslato: Novembar 22, 2013, 10:08:42 posle podne »

10
Obuka vozača / Odg: od kukanja i kuckanja nema nista
« poslato: Novembar 03, 2013, 12:33:16 pre podne »
MOLIM KOLEGU KOJI JE PRE NEKI DAN NAPISAO CENE RACUNARA ,PROGRAMA I OPREME DA MI JAVI GDE DA NADJEM TO OVDE ILI NEK MI PONOVI SPECIFIKACIJU,LJUDI NE VERUJU DA TO TOLIKO KOSTA,TRAZIO SAM AL NE MOGU SAD DA NADJEM GDE SAM TO NASAO.MENI JE TO JEDAN OD NAJVECIH RALOGA ZASTO SE PREMISLJAM DA LI DA NADTAVIM OVO MUCENJE ILI DA ODUSTANEM I POCNEM KOD NEKOG DA RADIM KAD TAJ DRUGI DOBIJE DOZVOLU PA NEK SE ON CESKA I LUPA GLAVU SA SVIM PROBLEMIMA.
http://www.autoskolesrbije.org/forum/index.php/topic,2764.45.html

11
Obuka vozača / Odg: Nova tema
« poslato: Oktobar 30, 2013, 09:48:39 posle podne »
Ne bih se baš složio s ovim..
Naslov pravilnika - " Pravilnik o uslovima koje mora da ispunjava privredno društvo, odnosno ogranak privrednog društva ili SREDNJA STRUČNA ŠKOLA koji vrše osposobljavanje kandidata za vozače"
I ja sam video da srednja škola obavlja obuku i dalje pa mi nije bilo jasno. Jedino ako taj učenik koji je u sistemu obrazovanja nema status kandidata, onda bi se moglo reći da ovaj pravilnik za njih ne važi. Ali i dalje ostaje nejasno..
JESTE, PRAVILNIK VAZI, ALI SAMO ZA ONE SKOLE KOJE VRSE OBUKU TRECIH LICA... dok za redovne ucenike koji u programu imaju obuku je druga prica!

12
Obuka vozača / Odg: Nova tema
« poslato: Oktobar 30, 2013, 02:01:32 posle podne »
ZASTO su pravila u srednjim skolama drugacija za obuku vozaca ZASTO njih ne kontrolise MUP i vrsi nazdzor i ZASTO oni danas mogu raiti a Mi ne I ZASTO je na ISPITU kod njih profesor A ne lice iz MUPA DA LI SU PRAVILA U OVOJ USRANOJ DRZAVI ZA SVE ISTA ILI NISU jel ima neko odgovor na ovo pitanje???
Pa valjda zato sto oni imaju u tri ili cetiri godine skolovanja preko 1000 TEORIJSKIH CASOVA u strucnim saobracajnim predmetima.. i preko 500 casova motoristike u redovnoj prakticnoj nastavi.. i zato sto je njihov profesor dipl. saob.ing ipak LICENCIRAN ali u okviru u ministarstvu prosvete.. mislim nije bas za poredjenje!

MNOGO VAZNIJA JE CINJENICA DA JE PRISUTNA NERVOZA KOD MUP-A. TO SE VIDI PO SVAKODNEVNIM IZJAVAMA NA TV. ONI IPAK NOSE NAJVECU ODGOVORNOST PREMA GRADJANIMA. NE MOZE NAS NIKO NATERATI DA RADIMO PO NAMETNUM USLOVIMA. NISMO MI ODGOVORNI STO NEMAMO 100.000 EVRA. VREME RADI ZA NAS I AKO AUTO SKOLE NE PRORADE U NAREDNIH MESEC DANA, POSTAVICE SE PITANJE ODGOVORNOSTI MUP-A. ZAKON POD HITNO MENJATI I PRILAGODITI SRBIJI!!!

13
Obuka vozača / Odg: Gospodo, šta do 25,10,2013 a šta posle_
« poslato: Oktobar 25, 2013, 07:31:52 posle podne »
Koja je alternativa u slucaju da auto-skole ne ispune uslove?
Ko ce snositi odgovornost u slucaju ukidanja vozackih ispita?
Zasto MUP-ov clan ispitne komisije ne mora da bude licenciran?
Ko je predvidjen za ovlascenog posmatraca i da li posmatrac mora da ima licencu?   


14
Obuka vozača / Odg: Gospodo, šta do 25,10,2013 a šta posle_
« poslato: Oktobar 17, 2013, 12:09:32 pre podne »
Kako stvari stoje, trenutno je na delu UKIDANJE VOZACKIH ISPITA u Srbiji! Naravno, nesvesno, od strane onih koji misle da ce narod da prodaje imovinu, da gladaju, samo da bi dosli do parceta papira koji im dozvoljava da voze ono sto ne mogu da kupe!
Sad ce neko da kaze... BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU.. naravno, za mnoge je BEZBEDNOST sifra za LICNI INTERES!

15
Obuka vozača / Odg: Inicijativa za štrajk
« poslato: Oktobar 16, 2013, 11:51:24 posle podne »
Kako se stvari razvijaju, necemo dugo cekati da se ekipa INSAJDERA pozabavi vozackim ispitima!

Stranice: [1]