Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - dobrica84

Stranice: [1]
1
Obuka vozača / Odg: Zarda, naknada ili nesto drugo, tj. Cena rada po casu i moto casu
« poslato: Oktobar 27, 2012, 04:19:21 posle podne »
Pozdrav kolegama instruktorima, prijateljima i ostalima na forumu!
Evo par reci i sa moje tacke gledista!!!
Zasto nema minimalne cene! Jednostavno, bice ona doneta u skorije vreme, ali stampani materijal za auto skole, opreme, ucila, kamere, racunari i druga sredstva moraju da iskupuju svi dok nisu pobegli iz posla! Da neko ne protumaci lose, postujem rad i zalaganje sekretara zajednice, ali mislim da se njime i sa celom zajednicom manipulise! Dakle, minimalna cena ce se povecati ali samo nesto malo nego sto su trenutno cene na snazi. Sada vidim da su pozvani u emisiju SAT predstavnici zajednice, setite se, kada su se dogdile vece nezgode i tada su bili gosti, pa sada ponovo! Znaci kad god nesto ne valja, daj da vidimo sta to auto skole i instruktori rade! Oni i sada njih pozivaju kao glavne krivce za sve ovo sto se desava kao i proslog puta! Procitao sam i da na ovim seminarima sto su bili odrzani, instruktori i auto skole niko nista i ne pita, da nemaju potrebe da se javljaju i traze rec. Kazu sve je doneto,reseno itd. pa onda nema ni potrebe da gostuju kada ih niko i ne slusa.
Vidim da se za sva vazna pitanja pitaju advokati, pravnici, muzikolozi... nigde covek od stuke!!!! NIJE POTREBAN!!!
Drugo, predavaci i ispitivaci... uslov 5 godina minimum rada u bezbednosti saobracaja... Neko pametan pa svima uprstio: CITAJ POLICIJA!!! Znamo da je uslov i minimum VSS, znaci tri godine skolovanja na bilo kojoj visoj skoli... Pa obratite paznju i na to koliko su u zadnje vreme policajaca zavrsilo skolu zbog ovog zakona. Mislim da ce to biti slucaj za Brankicu i emisiju INSAJDER, naravno kada se zavrsi trenutna aktuelna PATRIOTSKA PLJACKA! Mi saobracjani inzenjeri nemamo sanse jer nemamo 5 god iskustva koje ima policija tako da ni tu nismo potrebni! Klupko se dosta zamrsilo i nastao je haos, nadam se da ce polako poceti da se odmotava i da se resavaju problemi koji se nagomilavaju. Jedno sigurno znam da ce drzavi i policiji uvek krivi biti instruktori i auto skole umesto da oni preuzmu najveci deo odgovornosti...svako dobro

2
Obuka vozača / Odg: Auto skole / prevaranti / šljam/
« poslato: April 07, 2012, 11:03:19 posle podne »
Mnogo je problema,čini se da se iz dana u dan samo nagomilavaju, a rešenja ni na vidiku. Pohvalio bih izlaganje u emisiji SAT g.Rasete i g. Veselinovića. Nažalost, ograničeni vremenom, sigurno je bilo dosta stvari od njih čuti. Stekao sam utisak da gospodin iz Agencije za bezbednost saobraćaja došao u emisiju tek onako, da popuni broj, jer obzirom na mesto na kom se nalazi i nameni agencije, očekivao sam mnogo više od njega.Čini sa da agencija samo tapka u mestu, iako je prošlo dosta vremena od njenog osnivanja. Nadam se da će tu stvari da se poprave i da će dati rezultate i svoj doprinos koji je preko potreban. Drugo, proćiće dosta vremena do sladećeg gostovanja ljudi iz Zajednice auto škola Srbije u emisijama, jer izgleda da nisu potrebni, sve dok se ne dogodi neka veća saobraćajna nezgoda, pa ponovno hvatanje za glavu i čuđenje sta škripi u sabraćajnom sistemu u zemlji. Od drzave, ministarstva unutrašnjih poslova, komisije za polaganje, Zajednica auto škola Srbije, instruktora za obuku kandidata, najveću krivicu će naravno preuzeti najslabiji, odnosno instruktori. Treće, kod Alvirovića u emisiji nekako deluje da je u anketi kod kandidata za vozače sve izveštačeno i namešteno. Svi su rekli da nemaju teorisku nastavu i da je treba uvesti. Ja se tu sa njima apsolutno slazem.Preko je potrebna, ali svi mi stariji vozači smo završili obuku bez teorijskog dela. Odakle sada odjednom da mlađi i neiskusni vozači prave toliko saobraćajnih nezgoda kada u našim slučajevima njih nije bilo u tolikoj meri? Znači da to nije problem samo u teorijskoj obuci, već je problem složeniji i dublji i pitanje celog društva, a ne samo pitanji teorijske nastave i instruktora. Teorijska nastava će u mnogome olakšati rad instruktora i kandidata za vozače. Dalje, zapitajmo se zašto je auto škola, o kojoj je ovde reč, koja ja kako čitam nekada važila za jednu od boljih,odlučila na ovakav potez, rekao bih klasične prevare. Tim potezom je pljunula sebi u lice i ukaljala ime sebi i ostalim auto školama. Auto školama treba omogućiti zaradu kako bi bila u mogućnosti da funkcioniše i pokriva svoje troškove koji su dosta veliki, toliko da je posao neisplativ kada se pribegava ovakvim metodama. Hitno je potrebno prpisati minimalnu cenu obuke da ne bi smo videli jos ovakvih slučajeva. Dobro je sto je donet pravilnik o vozačima početnicima, mada se cini da se i pored ostalih i oni ne poštuju, do sada nisam video niti jedno vozilo sa oznakama za početnika u vožnji. Mnogi pravilnici su doneti, donet je zakon o bezbednosti saobraćaja, ali se ne poštuju i ko zna kada će. Dok prođu izbori, dok se formira vlada, pa posle toga ako se neko seti, a do tada neka nam je Bog na pomoći u saobraćaju.

3
Kutak za sporni trenutak / Odg: Obilaženje
« poslato: Novembar 28, 2011, 02:04:52 posle podne »
Rekao bih da plavi automobil, koji se zaustavio, nema pravo zaustavljanja na tom mestu, jer je puna linija,dok crveni automobil koji se bavi randjom obilazenja, u ovom slucaju preko pune linije, mora radnju da obavi tako da ne ugrozava druge ucesnike iz suprotnog smera, odnosno ne ugrozi ukupnu bezbednost,dakle na sto kracem rastojanju,odnosno luku treba obici plavi auto!!!Oba vozila su u nepropisnim radnjama!!!

Stranice: [1]