Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - Jablana

Stranice: [1]
1
Obuka vozača / Odg: Ma šta mi reče
« poslato: Mart 24, 2014, 11:47:41 pre podne »
Trebalo bi pre svega tražiti da se objavi zvanično koje tehničke karakteristike mora da ispunjava oprema koju moramo da nabavimo.
Stalno nas optužuju da se nismo spremili na vreme, a  još uvek ne znamo da li nam trebaju tahografi ili GPS. I šta da  radi neko ko je već kupio tahografe ili računare?
Takođe, postoje neke kolege u manjim mestima koje nemaju mogućnost za tu specijalnu internet konekciju koja se zahteva.
Besmisleno je to što nam je određen rok da ispunimo nešto što nije još precizno definisano, ne znamo koliko tačno košta i da li nam uopšte treba!

2
Predavači / Odg: Inicijativa, dopis
« poslato: Februar 27, 2014, 12:48:05 pre podne »
I vi ste u pravu kolega Apatinus, međutim s obzirom na broj kandidata u obuci, trenutno može da se radi kvalitetno i kada ste 3u1.
Ja npr. za sada držim samo časove teorije i ispitivač sam na teorijskom delu ispita. Ali mi kao predavaču dosta znači i iskustvo koje sam stekla kao instruktor u praktičnoj obuci. Takođe, mislim da je potrebno da predavač i instruktor koji su obučavali kandidata komuniciraju, jer onda predavač može da stvori sliku o tome šta treba više da naglasi na predavanjima.
Logično je da ako sam predavač , želim da budem i ispitivač, a za to mi je neophodna i instruktorska licenca.
Kuvanje kafe je rešeno tako što ko prvi dođe u školu skuva kafu za sve!  :)

3
Predavači / Odg: Inicijativa, dopis
« poslato: Februar 23, 2014, 02:29:33 posle podne »
Apsolutno se slažem sa kolegom Struka. I ja sam 3 u 1 .
Svi treba da shvatimo da škola može da funkcioniše samo ako u njoj rade i instruktori i predavači i ispitivači tj. jedni bez drugih ne možemo.
Možemo da uradimo mnogo više ako štitimo interese svih zaposlenih, umesto da se rangiramo po stepenu stručne spreme ili nekim drugim kriterijumima.
Za dobar i kvalitetan rad su svi podjednako važni i odgovorni.

4
Obuka vozača / Odg: Softver, računari i poseta MUP-u
« poslato: Februar 23, 2014, 11:36:12 pre podne »
Mladene, konkretno naša škola je na vreme pokušala da reši problem poligona, pokušavamo već više od godinu  i po dana.
Kompjuteri, kamere, zujalice i tahografi (ne ulazeći u to da li su nam neophodni), su pitanje ulaganja novca i ako se ima para to je rešivo.
Problem poligona je nemoguće rešiti zbog statusa zemljišta i obligacionih odnosa. Promena poligona zahteva i ulaganja u taj novi poligon i mora se ponovo podneti zahtev i platiti taksa.
Obraćanje nadležnima (uvek smo se obraćali zajedno, kao dve škole sa istim problemom), do sada nije urodilo plodom. Čak smo kolega i ja doživeli da nam jedan zvaničnik, kome smo se obratili povodom ovog problema,  u lice kaže "da mogu ja bih vas sve oterao sa ove opštine!" Bivši Gradski sekretar za saobraćaj, gospodin Bovan, nas nije primio na razgovor ni posle nekoliko molbi (beše to još 2012.),  i zakazivanja kod sekretarice, nije hteo ni da nas sasluša.
Pritom, na našoj opštini trenutno rade samo 2 škole sa ukupno 6 vozila B kategorije.
Kome da pošaljemo molbu da nam reši problem? Da uopšte pročita naš dopis?
Nikada nismo na naše molbe i dopise dobili pisani odgovor na osnovu koga bi smo mogli nešto da preduzmemo.
Kakoo da planiramo kupovinu računara i opreme, ako nam je opstanak neizvestan zbog ploigona?

5
Obuka vozača / Odg: Softver, računari i poseta MUP-u
« poslato: Februar 21, 2014, 11:43:22 posle podne »
Osim pomenutih problema, u Beogradu postoji problem koji je mnogim školama nerešiv, a to je pitanje poligona. Skoro sve površine u gradu koje odgovaraju uslovima su javne površine- nemoguće ih je zakupiti.  Površine koje niju javne a  odgovaraju za poligon su ili neuknjižene ili je vlasništvo sporno (davno propale firme) i niko ih ne koristi, ali prosto nemate od koga da ih zakupite. Iako se govorilo o tome i ranije, da taj problem treba da reši lokalna samouprava, jedino što smo doživeli od njih jesu ili nerealne ponude (zakup poligona 100 evra po satu), ili čak zabrane korišćenja određenih poligona bez pravnog osnova i realnog razloga (gospodin Rašeta je upoznat sa slučajem).
Oktobar se približava.
Kome se obratiti da nam pomogne da ovaj problem rešimo?

6
Obuka vozača / Odg: Lista pitanja, nedoumica i potrebnih objašnjenja za obuku kandiata
« poslato: Februar 04, 2014, 08:47:46 posle podne »
Mladene, vezano za broj mesta u učionici, mislim da je zapravo pitanje sledeće.
 Ako je u nadzoru  i zapisniku konstatovano da ima 10 stolova i stolica, a mesta za 12 kandidata, da li mogu da unesem još dva stola i dve stolice i da radim  (predavanja i ispite) sa 12 kandidata? Da li moram nekoga da obavestim o tome?

7
Obuka vozača / Odg: Lista pitanja, nedoumica i potrebnih objašnjenja za obuku kandiata
« poslato: Februar 03, 2014, 02:53:06 pre podne »
Koja je tačna procedura, ako uredno prijavljeni kandidat blagovremeno (npr. 7 dana pred ispit), obavesti školu da je sprečen da polaže tog dana kada je ispit?
Koji dokumenti se priznaju kao opravdanje?

8
Obuka vozača / Odg: Lista pitanja, nedoumica i potrebnih objašnjenja za obuku kandiata
« poslato: Februar 02, 2014, 02:26:08 posle podne »
4. Kako predavači, koji su i instruktori računaju ukupno vreme rada? Npr. imali su 3 časa teorije sa pauzama od 15 minuta i 3 časa vožnje.

Stranice: [1]