Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Teme - Vasa

Stranice: [1]
1
ZOBS i pravilnici / ZAKONI U SKUPŠTINI
« poslato: Jul 21, 2015, 04:23:41 posle podne »
Malo je nezgrapno najavljeno u jutarnjem programu RTS da je danas u Skupštini na dnevnom redu "set zakona iz oblasti saobraćaja".

Na sajtu Narodne Skupštine stoji da je u stvari reč o:
pod 1 - PREDLOGU ZAKONA O ISTRAŽIVANJU NESREĆA U VAZDUŠNOM, ŽELEZNIČKOM I VODNOM SAOBRAĆAJU;
i pod 3 - PREDLOGU ZAKONA O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA O VAZDUŠNOM SAOBRAĆAJU IZMEĐU VLADE REPUBLIKE SRBIJE I VLADE SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA.

Bez obzira što na dnevnom redu nije Zakon koji nas direktno interesuje, upućeni dopis će ih podsetiti da na vreme prouče naše primedbe i zahteve, pa kada dođe na red (mi ćemo ih opet podsetiti) i biće spremni.
Pozdrav.

2
Obuka vozača / DOZVOLA
« poslato: Januar 25, 2015, 03:08:14 posle podne »
Obuka u Srbiji, BiH, Hrvatskoj i Makedoniji. Nije loše pogledati i ovo: http://balkans.aljazeera.net/video/al-jazeera-business-dozvola

3
ZOBS i pravilnici / SREĆNA NOVA - SAOBRAĆAJNA SIGNALIZACIJA - 2015.
« poslato: Decembar 21, 2014, 01:10:08 posle podne »
Bez ikakve najave, u Sl. Glasniku br. 134/2014 pojavio se novi Pravilnik o saobraćajnoj signalizaciji.
Lokalne samouprave još nisu stigle da stanje saobraćajne signalizacije na terenu (putevima i ulicama) usaglase sa Pravilnikom iz 2010. godine a evo novog Pravilnika sa gomilom izmenjenih i novih znakova, a one koje su to revnosno odradile imaće nove troškove.
Kod pojedinih znakova se izmena ogleda u tome što je uz stari znak samo dopisano "ćirilicom" - "ЗОНА", "ОПАСНОСТ", "ПОГРЕШАН СМЕР" i sl.
Zar je moguće da jedino Narod koji se služi i ćirilicom ne razume značenje znakova, pa mu treba tekstualni "ЋИРИЛИЧНИ ПРЕВОД"??????????
Izmenjeni su pojedini stavovi pa i članovi Pravilnika a ima znakova koji su zadržali oblik ali im je izmenjena definicija, pa će i to dovesti do problema.
Više nisu validni (slede novi troškovi):
- Postojeći odštampani udžbenici i priručnici koji sadrže i saobraćajnu signalizaciju,
- Zidne šeme saobraćajne signalizacije,
- Video prezentacije za predavanja,
- Testovi za polaganje teorijskog ispita...
SREĆNA NOVA - SAOBRAĆAJNA SIGNALIZACIJA - 2015.

Stranice: [1]