Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - MTK

Stranice: 1 2 3 [4]
46
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Januar 21, 2011, 08:42:45 posle podne »
Mislim da bi MUP morao da izda nova rešenja jer ćemo ovako biti usituaciji da upisujemo kandidate i izdajemo uverenja za kategorije za koje zapravo sad nismo registrovani

47
Obuka vozača / Odg: Probna dozvola
« poslato: Januar 17, 2011, 04:37:05 posle podne »
3. Пробна возачка дозвола
Члан 182.
Лицу које испуњава све услове за управљање возилом B категорије, а није навршило 18 година живота издаће се пробна возачка дозвола кад наврши 17 година, са роком важења од једне године.
Пробна возачка дозвола се може користи само у Републици Србији.
Возач који има пробну возачку дозволу B категорије не сме да започне и управља возилом без надзора лица у возилу које има возачку дозволу B категорије у трајању од најмање пет година.
Возач који има пробну возачку дозволу не сме да управља моторним возилом у периоду од 23,00 до 5,00 сати, користи телефон и друга средства за комуникацију за време вожње.
Возач који има пробну возачку дозволу се не сме кретати брзином већом од 90% од брзине која је дозвољена на делу пута којим се креће.
Лице које врши надзор дужно је да се стара да возач возилом управља на безбедан начин и у складу са прописима.
Моторно возило, којим управља возач који има пробну возачку дозволу, мора бити означено посебном ознаком "P“, која мора бити на видљивом месту са предње и задње стране возила.
Пробна возачка дозвола ће се издати и лицу које је навршило 18 година, које први пут стиче право на управљање моторним возилима "B“ категорије. На ово лице примењују се одредбе прописане у ст. 2, 4, 5. и 7. овог члана. Пробна возачка дозвола за лица из става 8. овог члана издаје се са роком важења од једне године.
Министар надлежан за послове саобраћаја прописаће посебне услове о изгледу, техничким карактеристикама и начину постављања посебне ознаке из става 9. овог члана.

48
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Januar 16, 2011, 11:22:04 posle podne »
Hvala puno na odgovoru :).

kazes da uskoro ces polagati testove,tj pre 18 godina?,neko ti je  ranije kazao da je to moguce? ili tek ovih dana?

Pa i po starom zakonu je to bilo moguce. Tjst. sa 17 godina si i pre mogao da polazes testove, ali ne i da izadjes na polaganje prakticnog dela..

Trebalo bi ispitati u kojim se to Auto školama moglo polagati pre 18.g Takve škole,a pogotovu ljude iz MUP-a koji su to omoćili trebalo bi isključiti iz daljeg procesa obuke vozača.

49
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Januar 16, 2011, 05:52:36 posle podne »
Odakle ta ideja!!!

50
Obuka vozača / Odg: Cena obuke, cena rada instruktora, i ostale cene rada po novom zakonu?
« poslato: Septembar 28, 2010, 01:02:32 pre podne »
Poštovana gospodo:
Zaista je tačno da instruktori imaju izuzetno male plate u odnosu na ono što rade,a naročito na to što će tek trbati da rade i urade.Medjutim sami su svojim ponašanjem (čast izuzetcima) doprineli takvom stanju.Naime godinama su mnoge kolege ubedjivale sve oko sebe da je moguće uraditi i po 250 časova pa i više za mesec dana.Svako ko ozbiljno radi obuku zna da je taj broj časova u praksi nemoguć,zapravo je moguće ukoliko se neki časovi samo upišu.Upisujući tako časove došlo se do toga da je obuku moguće završiti za stotinak eura i eto Vam cene.Dakle bilo je potrebno da se samo držimo propisa koji kaže da se dnevno sme uraditi 6 časova,vikend iskoristiti za privatne poslove tj u porodici i već bi odavno sve bilo na svom mestu.
Novi zakon Nam neće doneti ništa lakši život irad ukoliko nebudemo u stanju da ga prilagodimo svojim potrebama i mogućnostima.To ćemo postići jedino ako budemo imali jedinstven stav po nekim pitanjima i te stavove nametnemo zakonodavcu.

51
Obuka vozača / Odg: Obuka vozača
« poslato: Septembar 23, 2010, 02:38:16 pre podne »
Kod nas je svemoguće.Ako autoškola može da radi bez i jednog zaposlenog onda je moguće i ovo.

52
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Septembar 09, 2010, 10:10:53 posle podne »
Po važećim propisima koji važe još od 1982 i 1983g da bi Centar za obuku vozača mogao da radi mora imati najmanje 6 (šest) instruktora u stalnom radnom odnosu kao i šet vozila.Neznam po kojim propisima se sada radi.
Ako pregledate spisak centara za obuku koji se nalazi na MUP-ovom sajtu videćete da ima svega i svačega pa i to da jedna autoškola ima prijavljen broj zaposlenih 0 tj to se može videti kroz APR.

53
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Septembar 08, 2010, 12:50:45 pre podne »
Postoje autoškole koje nemaju niti vozila niti instruktore,a uredno rade

54
Obuka vozača / Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« poslato: Jul 15, 2010, 12:52:51 pre podne »
Ako ste razgovarali sa kolegama iz drugih mesat vidwli ste da je svuda slično.Zato nam i treba jaka organizacija kako bi oni koji zaista žele da kandidatima pruže kvalitetnu uslugu,mogli doći do izražaja.Inače svi koji su u Pančevu uhapšeni i dalje regularno rade - osim policajaca.Po nekim informacijama oni će uskoro biti vraćeni na posao

55
Obuka vozača / Odg: Uslovi za sticanje zvanja Vozaca Instruktora
« poslato: Jul 14, 2010, 12:13:09 pre podne »
Da bi polagao za instruktora potreban je V stepen saobraćajne škole i instruktorski ispit.

Stranice: 1 2 3 [4]