Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - Bambilend

Stranice: 1 [2]
16
Obuka vozača / Istekli testovi
« poslato: Jun 18, 2013, 04:51:58 posle podne »
Da li neko zna,kandidat kome su istekli testovi koje je polozio po starom programu,da li sad mora da ima 3 plus 3 casa ili se samo prijavljuje za ponovno testiranje?

17
Obuka vozača / Odg: Podrška MUPu
« poslato: April 15, 2013, 09:19:41 posle podne »
Evo konkretnog problema,nastalog na ispitu vožnje a koji se odnosi na stanje puta.Naime,kandidat je polagao i u toku ispitne vožnje ,,overava" udarnu rupu,predimenzionisanih dimenzija.Instruktor ne reaguje jer dejstvovanje na komandu ruši kandidata.Kandidat je u svemu ostalom zadovoljio ispit i položio.Sledeći kandidat,u istoj situaciji, instruktor,da bi sačuvao vozilo reaguje na komandu kočnice i upravljača. Taj kandidat nije položio iako je po slobodnoj proceni čak i bolje vozio od prethodnog.Medjutim,pravilnik je tu veoma jasan.
Mislim,da bi predstavnik vlasti iz komisije u tom slučaju, po hitnom postupku morao da reaguje,ukine sve ispitne putanje koje su u tom pravcu ili prekine dalje odvijanje ispita dok se ne otklone nepravilnosti.
Naravno da je posle ispita bilo reči od strane kandidata u smislu namernog rušenja... :'(,loše škole >:( itd...
Eto,ovo direktno proizilazi iz samog početka ove teme.
Imate li vi neka slična iskustva i kako ste ih rešavali?

18
Obuka vozača / Odg: ugasili smo ga kolege
« poslato: Februar 28, 2013, 08:57:05 posle podne »
Nije mi jasno zašto je MUP uveo u zakon da su u ceni obuke i cena svih potvrda i uverenja.Danas sam tražio na šalteru MUPa,da mi iz arhive daju moja dokumenta radi fotokopiranja a u svrhu podnošenja zahteva za licencu.Nisu mi dali bez uplate od 500 dinara i da dodjem za nekoliko dana. :'(Malo mi tu nešto ne miriše lepo.
Imate li Vi kolege ideju kako da i mi naplatimo izdata uverenja i one silne potvrde?Ima li neka ,,caka"?Jedino što mi pada na pamet je podizanje cene ispita.

19
Obuka vozača / Odg: NAGRADNI KONKURS Zajednice - Teroretska nastava
« poslato: Februar 24, 2013, 11:58:51 posle podne »
Jess,to Petre,znao sam ja da sam umetnik a ne raspikuća ko što moja žena kaže.
Inače,podržavam te u svemu.Lako je samo palamuditi,kritikovati a ništa ne davati,kao mi umetnici.
Malo šale,šta ću...

20
Obuka vozača / Podrška MUPu
« poslato: Februar 21, 2013, 06:18:39 pre podne »
Dao bih predlog da se podrži MUP u nastojanju da se stvari u ovom našem saobraćaju najzad dovedu u red.Isto tako,pozivam sve kolege instruktore i vlasnike auto škola da iskoristimo ovu zakonsku inicijativu nadležnih organa i pomoću njih sredimo stanje saobraćaja u zemlji.Naime,trebali bi smo da  obustavimo sva polaganja vozačkih ispita dok se saobraćajnice kojima se krećemo u toku ispita ne dovedu u projektovano stanje.Pod ovim mislim na popravku kolovoza postavljanje ispravne horizontalne i vertikalne signalizacije,svetlosnih uredjaja,postavljanje šahtova itd. Ovu inicijativu bi verovatno i kolege iz MUPa podržale a i široke narodne mase.Nadam se da se slažete da je putanja kojom se krećemo na polaganju vozačkog ispita isto tako bitna kao i poligon. Ovo bi mogla da bude i mala revolucija koja bi pomogla da se saobraćaj dovede u red.Pogledajte samo koliko kolege iz MUPa istrajavaju u donošenju i sprovodjenju novih propisa.Mi samo treba da sledimo njihovu inicijativu.Ispiti su i onako postali zaboravljeni doživljaj,pa bi smo mogli da se još malo strpimo dok se sve ne dovede u red.Samo bi morali da budemo jedinstveni i ovo bi moralo da funkcioniše.

21
Kutak za sporni trenutak / Odg: pitanje
« poslato: Februar 04, 2013, 06:05:43 posle podne »
Bravo Mišo,ovo je ozbiljno pitanje,jer kandidati malog rasta ne mogu da vide čunjeve od 0,5m.Ja lično imam isti problem.

22
Obuka vozača / Odg: Novo uputstvo MUPa
« poslato: Januar 15, 2013, 07:50:16 posle podne »
Molim kolege ako znaju,da mi odgovore na par nedeoumica s obzirom da imam malo iskustva u ovom poslu.Da li se prilikom propuštanja pešaka na pešačkom prelazu,mora sačekati da se pešak potpuno ukloni sa kolovoza,predje ulicu, pa tek tada nastavi vožnja? I još ako znate,da li je ograničenje brzine na ispitu i u obuci ograničeno na 45 u naselju s obzirom da se radi o početnom vozaču.Zahvaljujem na odgovoru.

23
Obuka vozača / Odg: Novo uputstvo MUPa
« poslato: Decembar 31, 2012, 12:38:47 pre podne »
Dobro je da je MUP dao ovo uputstvo,jer smo svi po malo lutali u tumačenju i postupanju.Nije dobro što se kandidati uče nečemu što će raditi u obuci,na ispitu i nikad više.Kada saobraćajna policija bude kažnjavala zbog nezaustavljanja na zaustavnoj liniji,zbog neuključivanja u pravu traku itd,sve ovo će doživeti pravi smisao.Ne želim da se neko obučava na jedan način i tako vozi samo dok ne položi,a posle može kako hoće.Ovakvo uputstvo je na neki način trebalo protkati i kroz zakon o bezbednosti saobraćaja pa da i ostali vozači imaju iste obaveze kao i kandidati u obuci.Ovako se praktična obuka dovodi u opasnost.Ne zaboravimo da je instruktor u obuci zadužen za bezbednost kandidata,sada i deteta od 16 godina.Sa druge strane ga propis,uputstvo,obavezuje da po tome postupa.Prilično nezahvalna uloga.Opasno je...
 


24
Obuka vozača / Odg: Netacni odgovori na pitanja za polaganje teorije
« poslato: Decembar 23, 2012, 09:31:25 pre podne »
Rešenje dileme u članu 182 je u stavu 9 istog člana zakona.Morate malo brojati stavove.Član je jasan,samo je greška u samom obrascu probne dozvole.Nažalost,nisu se usaglasili.

25
Kutak za sporni trenutak / Zimske gume
« poslato: Novembar 03, 2012, 06:56:44 pre podne »
Slušam ovih dana objašnjenja stručnjaka iz saobraćaja o tumačenju korišćenja zimskih guma.Kažu da su obavezne samo ako ima snega.Znači li to da i prvu pomoć moramo imati samo kad naidjemo na saobraćajnu nezgodu?
Molim vas da ako neko ima tumačenje,javi jer sam u velikoj dilemi da li da kupim gume i svu ostalu opremu u autu.

Stranice: 1 [2]