Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - MT

Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 11
31
Obuka vozača / Odg: cinite dobra dela i budite profesionalni....
« poslato: Maj 04, 2013, 08:33:28 pre podne »
Trebalo je vremena :),ali ima nade,popravljamo se,..

32
Obuka vozača / Odg: Plata instruktora voznje
« poslato: April 25, 2013, 10:35:49 posle podne »
sto ne odoste u popove,bolje je..evo rasplakaste me.. :'(

33
Obuka vozača / Odg: otpustanje instruktora
« poslato: Mart 26, 2013, 08:25:59 pre podne »
Pa zasto ne otvorite skolu pa i vi da budete direktor,i onda ne brinite za svoju buducnost.... ;)ako imate kandidata ja sam zainteresovan za saradnju,...

Nema mesta podelama,ipak smo mi mali,ko hoce da se igra monopola mora da racuna i na gubitak,sad smo svi na svojoj kozi osetili promenu zakona,ali ovo je tek pocetak,Da li smo izvukli pouku?
Valjda ce se svi zamisliti dobro kad budu trazili neke promene,i dobro razmisliti  o posledicama primene istih,sto sad nije bio slucaj,ali neka me neko demantuje,..to samo govori o neodgovornosti nasih vodja i drzavnih,....
Bez obzira na postojeca ulaganja,u ovom periodu smo videli sta je "kamen spoticanja",sta je nas interes,..zakljucak izvucite sami,...

34
Obuka vozača / Odg: crni dani za auto skole
« poslato: Mart 19, 2013, 07:48:40 pre podne »
Nisam za to da se prepisuje tudji zakon,od toliko strucnjaka ne mogu da verujem da ne moze da se napise nas izvorni zakon.
Naravno treba da se uzme u obzir koje su direktive i preporuke,ali prvo mi treba da definisemo sta u stvari hocemo,kakvi su nasi interesi.Sad treba da se vodi racuna o ocuvanju postojecih kapaciteta.
Evo nekih predloga,moze i da se glasa:
1. 8MC,po danu treba da ostane
2.poligon treba ukinuti,svaka povrsina koja je definisana kao parking moze da posluzi pocetnoj obuci (time bi se rasteretio deo grada gde se nalazi poligon,i ne bi se koncetrisalo puno vozila na jednom mestu)
3.Ukinuti obavezu o broju zaposlenih( svako ko vodi posao treba da max uposli postojece kapacitete i da ih prosiruje po potrebi)
4.Vozila za obuku da mogu da se iznajmljuju.
5. Smanjiti obavezan broj nastavnih casova sa 40 na 30,i teorijski moze i manje,
6.Adiministracija treba da ostane,ali da se ispisuje kad kandidat nastavlja obuku u drugom pravnom licu
7.ukinuti tahograf za B kat.
8.Obzirom da su lokali prosecne velicine od oko 20m2,(zakon kaze najmanje 10 kandidata) tesko je naci prostor da ispuni sadasnji propis,a da nije podrum( i da nije naravno skup),smatram da ako je 45cm po coveku pre sasvim dovoljno bilo da slusa predavanja,treba da ostane.
9.NE MOZE DA SE UVERENJA ISPISUJU NA HAUBI AUTOMOVILA. :)
10.NE MOZE PRAVNO LICE BITI ODGOVORNO ZA UCUNJENI PREKRSAJ KOJI INSTRUKTOR NAPRAVI,AKO JE ON U DELOKRUGU POSLA INSTRUKTORA.
11.AM kateg. sa 14god.20nc teorija,10mc voznje

Evo od mene toliko,za sad ovo mi je bilo na pameti,...predlazem sugestije,da se ipak negde zabeleze nase zelje.
 

35
Obuka vozača / Odg: crni dani za auto skole
« poslato: Mart 17, 2013, 08:39:33 pre podne »
Konačno danas posle seminara znamo šta se valja iza brega. Dužnost Auto škola u budućnosti je bavljenje  obukom kandidata, teorijskom i praktičnom dok će polaganje biti stvar za koju one nisu sposobne, mogli su to da kažu odmah a ne da se cimamo i mi i kandidati.

Gde je bio seminar,i sta to konkretno znaci,ko ce odrzavati ispit?

36
Sudski problemi / Odg: Pokretanje ocene ustavnosti i zakonitosti novog ZOBS-a
« poslato: Mart 16, 2013, 10:24:12 pre podne »
Da li ima nekih informacija u vezi inicijative?...

37
Obuka vozača / Odg: Video snimci tehnike voznje
« poslato: Mart 16, 2013, 09:20:53 pre podne »
Pogledajte kako to rade na zapadu mnogo jace drzave auto skola sa JEDNIM vozilom JEDNIM instruktorom i sekretaricom http://www.youtube.com/watch?v=4lhWHx9t6Yk
Svako treba da radi svoj posao,odgovornost za ovu "sprdnju i zajebanciju" :),imaju svi koji su na bilo koji nacin ucestvovali u donosenju propisa.Voleo bih da cujem argumente zasto je to uradjeno bas na ovakov nacin.
Propisi su otisli presiroko,trebalo je da se bave samo "suvom materijom",a nacin organizovanja onih koji ce je primenjivati,oni treba sami da  urede.Pa valjda svako ko organizuje posao zna da uspostavi rentabilne kapacitete.
Neverovatno je da se nikakva pouka nije izvukla iz proteklog perioda,pa velike skole da su mogle da opstanu opstale bi,ne mislim da je kvalitetnija obuka u tzv velikim skolama,ne radi obuku velika skola,nego dobar instruktor,i dobar predavac.
Verovatno kad se zavrsi sa ovim eksperimentisanjem,a ako zamorcici prezive,dobijemo lek za bolest koja se zove sujeta,arogancija,neznanje,...cekaju nas bolji dani...


38
Obuka vozača / Odg: crni dani za auto skole
« poslato: Februar 27, 2013, 10:35:04 pre podne »
Sta da radimo, uvek se znalo ko kosi,ako vodu nosi,.. :(,...

39
Obuka vozača / Odg: ugasili smo ga kolege
« poslato: Februar 27, 2013, 10:33:13 pre podne »
BRAVO SIBEK, :D :D :D :D :D,ALIshvati to kao deo folklora...ne bojim se ja za njih,...samo za sebe :D

40
Obuka vozača / Odg: NAGRADNI KONKURS Zajednice - Teroretska nastava
« poslato: Februar 26, 2013, 08:54:48 pre podne »
Pa to je pitanje za Agenciju,po meni ne treba,jer ako se ne vodi postupak i imate za to potvrdu,ne vidim zasto bi se vadila nova,osim zbog taksi...

41
Obuka vozača / Odg: NAGRADNI KONKURS Zajednice - Teroretska nastava
« poslato: Februar 25, 2013, 10:16:21 pre podne »
Evo i ja da se prikljucim temi,Goco,uvek je interesntno čitati vaše postove,i u većini slučajeva delim vaše mišljenje,nema potrebe da budete kritični prema sebi,zbog pogresnog tumacenja,...,pozdravljam i ja akciju,ali neću učestvovati u njoj,jer do sad i pored velike pomoći koju sam davao,malo ko je u mom okruženju cenio trud koji sam uložio,ne žalim,ali promenio sam stav ...Petre,po mom mišljenju,akcije,ideje,pogrešno se tumače zato što je već više puta neka očekivanja baze izneverena,pod izgovorom "e to bas ne moze"ili "to mup ne da",informacije su se pogrešno prenosile,i ostavljen je  utisak da se zajednica udaljila od baze,da zajednica gleda samo svoj interes,jer sva ključna pitanja(tahograf,zakup vozila,ucionica..)su po nas nepovoljno rešena,sto je rezultiralo akcijom kolega iz pozege,...,...slažem se da se bezbednost neće povećati,ako se sistematski ne bude radilo sa decom od porodice,pa kroz svo obrazovanje,do auto-škole,metode rada svaki predavač treba da razradi,.....Pozdrav svima...

42
Obuka vozača / Odg: DA VIDIMO STA CEMO POSTO OVAKO NE IDE
« poslato: Februar 22, 2013, 08:42:33 pre podne »
Nema sta da se tumaci,sve je jasno,jedino da neke odredbe da se stave van snage,...i ne bi bilo ovakvih problema,...mozda takva  inicijativa,...samo da neko protumaci prelaznu odredbu clan 31.

43
Obuka vozača / Odg: TEORETSKI ISPIT
« poslato: Februar 22, 2013, 08:28:26 pre podne »
Moze,ali samo kandidat koji je obuku zapoceo po novom,...,

44
Obuka vozača / Odg: DA VIDIMO STA CEMO POSTO OVAKO NE IDE
« poslato: Februar 21, 2013, 06:23:53 posle podne »
Mislim da je ucinjeno sve sto se moglo uciniti,ostaje da cekamo,vidimo sta ce reci sud,ostaje nada da ce s lepim vremenom doci i do polaganja,...

45
Obuka vozača / Odg: POKRETANJE POSTUPKA ZA OCENU USTAVNOSTI ili ZAKONITOSTI
« poslato: Februar 17, 2013, 08:19:29 pre podne »
Niste bili?...ja sam mislio da se zavitlavate da necete doci...,cuo sam da su bili i iz ABS,radna grupa gosp. Mirkovic,...ozbiljan skup,..da li je neko dobio licence?..

Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 11