Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - volan

Stranice: 1 ... 5 6 [7]
91
Obuka vozača / Odg: Predavac
« poslato: April 25, 2010, 11:53:46 posle podne »
ako smatrate da propise moze da predaje samo neko ko je zavrsio saobracajni fakultet, objasnite mi onda ko ce predavati u srednjoj saobracajnoj skoli. Sto se tice one kako vi kazete metodike bit ce zastupljena na polaganju za licencu (toliko sam procitao). Objasnite mi po toj istoj logici zasto neko ko je zavrio bilo koji drugi pedagoski smer nije u stanju da nauci to malo propisa koje treba da prenese na kandidate nije isto dovoljno kao i taj vas mali kurs o pedagogiji. Da li ste vi to neka elita koja je iznad bilo kog pedagoga? A ako ste i vi kojim slucajem citali taj isti Zakon, na samom pocegtku procitat ce te sve o ovome. Pitam se da li znate koje ministarstvo vam je odobrilo plan i program po kome trenutno radite?
    Posto nisam citao plan i program vaseg fakulteta pomozite mi i recite u okviru kog predmeta ste slusali o ZOBS-su. Nemojte mi pricati da ste obuceni da projektujete ulice i regulisete saobracaj itd. Samo konkretno.
    Zalosno je sto ste odmah uzeli da se poredite sa lekarom. na taj nivo nema potrebe da dizete sami sebe.  Da li po vama svaki kandidat za vozaca treba da zavrsi srednju medicinsku skolu da bi vam pruzio prvu pomoc( nedaj boze da ikome zatreba).
    Inace svuda u svetu se obuka i sam ispit tretiraju kao vestina, a nikako kao obrazovanje kako vi pokusavate da prezentujete. A pedagogija je potrebna da bi se na laksi i jednostavniji nacin propisi i vestina upravljanja vozilom preneli na buduce vozace.
    Kada vec diskutujete o ovoj temi ne bi bilo lose da pogledate sta je potrebno i sta se trazi od jednog instruktora u Evropi ili Severnoj Americi.  Tamo je vozac deo potrosackog drustva i tako ga i tretiraju. A o tome kako nam ide zbog ovih misljenja ne brinite kolega ovaj svet se ne vrti ni oko mene ni oko vas. Postojali su vozaci pre mene, a postojace i posle vas. Ali ipak zbog vas pogledajte i preko "tarabe" mozda i tamo ima nesto i dobrog i loseg. Ne stvaramo mi nov vozacki svet. A kada budemo na pragu EU ponovo cemo menjati ovaj ZOBS, ali nas onda verovatno nece biti i necemo znati ko je upravu da li ja ili vi...

92
Obuka vozača / Odg: Predavac
« poslato: April 23, 2010, 11:13:41 posle podne »


    zivo me zanima sta ste slusali na saobracajnom fakultetu, a da je u vezi sa nacinom predavanja ili nedaj boze o zakonu o bezbednosti saobracaja

93
Obuka vozača / Odg: obuka po novom zakonu
« poslato: Mart 31, 2010, 12:33:25 pre podne »


    Drago mi je da je posle mog pitanja od 21. marta: Da li cemo samo glasati o novom predlogu Zajednice podizanjem ruke kao u doba komunizma diskusija konacno pocela. Da li je to problem pre svega u nama instruktorima kada se ne mozemo izboriti da uopste vidimo taj predlog novog pravilnika koji nam pripremaju "ljudi od struke" u nase ime? Da li se vecina nada ja cu opstati, a svi ostali ima da propadnu?
 Ako Zajednica ima u svom okviru prilicno veliki broj auto skola kako je moguce da je ovaj forum tako slabo posecen da ne kazem aktivan.
Da li su skole neaktivne jer su se pomirile sa sudbinom da se tu vise nista ne moze uciniti niti promeniti kao i kod donosenja zakonao ...

94
Obuka vozača / Odg: obuka po novom zakonu
« poslato: Mart 23, 2010, 10:49:25 posle podne »


   Konacno je krenula neka rasprava i na forumu, ali je zalosno da tako mali broj ucestvuje. uvek ista imena. Mislim da je forum mesto gde bi se moglo malo vise prodiskutovati. Sekretar bi trebao malo biti aktivniji.
    Zanima me kakav je stav vaseg strucnog staba u pogledu poligona. Pitam vas zbog toga posto su neki clanovi SUP-ove komisije saglasni da se poligon ukine i da se odredjene radnje koje su predvidjene za poligon rade u sporednim ulicama tokom ispita.

95
Obuka vozača / Odg: obuka po novom zakonu
« poslato: Mart 21, 2010, 09:38:54 posle podne »


     Novi zakon predvidja da i jednu ucionicu moze koristiti vise auto skola , ali ispit se ne moze drzati zajedno u isto vreme.
     A sto se tice pravilnika tu za nas nema posla ni primedbi posto ce to za nas obaviti kako kaze gospodin Petar "to ce sve osmisliti strucni ljudi" , a nase je da ga samo jedinsveno podrzimo, bez stavljanja primedbi ili predloga. kao u doba komunizma samo podignite ruku da se slazete  :D

96
Obuka vozača / Odg: obuka po novom zakonu
« poslato: Mart 18, 2010, 10:53:41 posle podne »
Gospodine Petre kazete da MUP radi na usaglasavanju njihovog  i NASEG pravilnika. gde je postavljen taj NAS  predlog pa da ga i mi procitamo, kada je to "NAS" predlog

97
Obuka vozača / Odg: obuka po novom zakonu
« poslato: Mart 16, 2010, 10:42:48 posle podne »

   pa kolega da te utesim poligon ce moci da bude zajednicki, odnosno koristice ga vise skola. Svaka skola koja koristi poligon morat ce da postavi svoju "tablu". Ako radis samo A,B kategoriju nije problem oznake na poligonu se mogu preklapati ali u razlicitim bojama.
   Sto se tice vozila za obuku moci ce da se koriste samo ona koja imaju ABS kocnice (B kategorija). Kazu da ih zastava Punto nema.
   Za motocikle znas sve. Ako imas nameru da obucavas  vozace traktora moras imati traktor u vlasnistvu auto skole. isto ti vredi i za moto kultivator i sve ostalo. Pitam se ko je sve kumovao ovome, a bio protiv zakupa vozila.
   Ucionica ti mora biti opremljena sa 10 racunara (normalno sa legalnim softverom) koji moraju biti umrezeni tako da ih iz MUPa mogu neprestano kontrolisati. Video nadzor sa 4 kamere. Za ovo ti je prelazni period 3 godine. Jednu ucionicu moze koristiti vise skola.Nadam se da ce Zajednica odustati od svog stava da svi moraju imati sve u jednom objektu.
   Digitron u sake pa se saberi.

98
Obuka vozača / Odg: obuka po novom zakonu
« poslato: Mart 09, 2010, 11:10:23 posle podne »


     postavio bih samo dva pitanja:

      1. kada ce instruktori biti jedinstveni kao recimo taksisti?
      2. kada ce instruktori prestati da razmisljaju o tome (kada se primene sve nove zakonske regulative) da ce ostati jedina
          auto skola u svom selu i onda ce da tece med i mleko.

      - gospodin Petar govori da su ga odstranili iz procesa izrade novih pravilnika i pitam se da li bi se to desilo da postoji jedinstvo i da je podelio svoje misljenje sa ostalim clanovima Zajednice.
       Inace koga zanima kako ce se odvijati rad u auto skolama i sam ispit neka uzme i procita Orvela i imat ce tacnu sliku o svemu.
       

Stranice: 1 ... 5 6 [7]