Знак пружање пута са првенством пролазу је у новом Правилнику сврстан у допунске табле. У предходном правилнику је био у групи знакова обавештења као и знак пут са првенством пролаза.
Но, мислим да то не треба да буде разлог вашег става, јер је то учињено због чињенице да је он заиста ближе објашњавао ситуацију на раскрсници и да се по правилу постављао на сва четири крака и испод знака обавештење и испод знакова изричитих наредби.(стоп и обрнути троугао), па је било логично и да буде сврстан у допунске табле.Ја имам свој лични стручни став, а то је да је могао остати и као знак обавештења и да нам тада није више потребан знак ''пут са првенством пролаза'' као и да се на раскрсницдама више нису морали постављати знаковови изричитих наредби (стоп и троугао), те би и ту уштедели у материјалу, али због важности саобраћаја и нивоа угрожавања безбедности законодавац је мислио да неке ситуације треба ИСТАКНУТИ, те је систем поставио овако како и функционише.
У Закону код нас не влада ''принцип поверења'' по коме се може очекивати да ће сви учесници у саобраћају поштовати правила и Закон, па се још увек тражи принцип очекивањња и претпосравки да морамо знати да ће неки и грешити, па да сви морају возити опрезно како би исправили и туђе грешке.
Петар Рашета, дипл.инг.саобр.