Autor Tema: Putanje?  (Pročitano 4970 puta)

igorski

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 141
    • Pogledaj profil
Putanje?
« poslato: Novembar 03, 2012, 10:10:11 posle podne »
Koliko je ukupno putanja potrebno ako neko radi sve kategorije?

Neka me neko ispravi ako gresim negde.

Najmanje 15 za A, A1, A2, AM, + 15 za B i B1 (to su ove sa trajanjem od minimum 25 minuta + poligonske radnje );
15 za C, C1, D, D1 + 15 za BE, C1E, CE, D1E, DE (ove traju najmanje 40 minuta, s tim da za ove E ne treba poligon) = UKUPNO 60

Kako naci ovoliko putnja, za toliko vremena voznje!?

sasa69

  • Gost
Odg: Putanje?
« Odgovor #1 poslato: Novembar 08, 2012, 11:03:43 pre podne »
taman sam hteo da komentarisem da to sigurno nije  naucio u autoskoli, kad ono sipak, auto skola iz vrbasa snimljena gde netreba..... malo vise ....


http://images.kurir-info.rs/slika-900x608/polukruzno-preko-pune-1352320587-227598.jpg

auto skola raly vrbas 021 707 557

http://www.kurir-info.rs/suludo-zbog-putarine-na-auto-putu-idu-kontrasmerom-clanak-499252


Kako bi izbegli plaćanje drumarine na Koridoru 10, kamioni s prikolicama koriste ulaze kao izlaze, polukružno se okreću i tako ugrožavaju živote

Vožnja u suprotnom smeru

BEOGRAD - Suludo!
Kako izgleda kad kamion s prikolicom ide suprotnim smerom ili kad se na auto-putu polukružno okreće preko pune linije, može se videti na snimcima i fotografijama koje su napravile stručne službe „Puteva Srbije“. Vozači kamiona s prikolicama kreću se u kontrasmeru, koriste ulaze kao izlaze i obrnuto i polukružno se okreću na auto-putu, sve kako bi izbegli plaćanje putarine! Kao da Srbiji nije dosta saobraćajnih nesreća i 700 žrtava godišnje.

Na snimcima se vide i registarske tablice, pa policiji ne bi trebalo da bude teško da ih kazni. Prekršaje su pravili i automobili, čak i vozilo auto-škole!

Zaobilaženje naplatnih stanica vožnjom u kontrasmeru i prelaskom preko pune linije je, po rečima Milenka Cakovića, direktora Sektora za naplatu putarine „Puteva Srbije“, samo jedan od načina izbegavanja plaćanja putarine. Vozači beže s naplatne stanice pre plaćanja, menjaju kartice i izlaze preko divljih izlaza, a godišnja šteta je oko dva miliona evra.

- Otkrivamo one koji izbegavaju plaćanje putarine zaobilaženjem naplatnih stanica čineći pritom ozbiljne saobraćajne prekršaje i na osnovu dokaza podnosimo zahteve nadležnim PU. Od maja do kraja septembra podneto je 125 prijava koje se odnose na otvaranje divljih izlaza, okretanje preko pune linije na auto-putu i vožnju u kontrasmeru na Koridoru X - kaže Caković.

„Putevi“ su pre četiri godine osnovali odseke analitike i video-nadzora, koji beleže vozače koji uđu na auto-put, a izađu bez plaćanja putarine.
Polukružno preko pune
Polukružno preko pune
Polukružno preko pune


Okanović: Nezamislivo

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, kaže za Kurir da su vožnja u kontrasmeru i okretanje na putu nezamislive radnje, posebno ako se to radi na auto-putu, gde se razvijaju velike brzine.

- Takvi prekršaji bi trebalo da budu veoma rigorozno sankcionisani, sud ne bi trebalo da ima milosti. Predviđena kazna za kretanje suprotnom trakom je 15.000-30.000, šest poena i oduzimanje dozvole na tri do 12 meseci, ali bi to moglo da se tretira i kao nasilnička vožnja, što znači 30-60 dana zatvora, 15 poena i devet meseci bez dozvole - dodaje on.

Gde se izbegava plaćanje i kako

Način Bgd-Subotica Bgd-Šid Bgd-Niš
zaobilaženje naplatnih stanica 100 % / /
divlji izlazi / 7 93
manipulisanje karticama / / 100
bežanje s naplatnih stanica 57 3 40
*vožnja u suprotnom smeru (80 odsto) i polukružno okretanje (20 odsto)

apatinus2

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 409
    • Pogledaj profil
Odg: Putanje?
« Odgovor #2 poslato: Novembar 08, 2012, 03:40:13 posle podne »
saobracajna policija mozda nezna ko im vozi i kada sluzbena vozila,ali sigurno zna gde i kada se obilaze naplate putarina,zato sto oni cekaju te kamione.., i daju vece povoljnosti pri placanju nego ovi sto naplacuju putarinu..
malo su nas bombardovali..maloo

sasa69

  • Gost
Odg: Putanje?
« Odgovor #3 poslato: Novembar 08, 2012, 05:14:31 posle podne »
Tacno kolega, BRAVO !!!! Vidi se da su kreativni

saban

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 135
    • Pogledaj profil
Odg: Putanje?
« Odgovor #4 poslato: Novembar 08, 2012, 06:51:07 posle podne »
alo ljudi kako vi to glededate sa gledita daj sta das  recimo ja sam autoskola koja nije upisala veliki broj kandidata prekinuo sam upis jos u avgustu  mup mi je overio cetrdeset pet ispitnih zadataka za prakticni deo ispita upisujem nove kandidate po cenovniku vlade srbije