Autor Tema: ИЗВЕШТАЈ СА САТАНАКА ОДРЖАНИХ 04.09.2013 ГОДИНЕ У БЕОГРАДУ У АБС И МУП  (Pročitano 5233 puta)

rasetam

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 329
    • Pogledaj profil

САСТАНАК У АГЕНЦИЈИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА
Председник Привредне коморе Ауто школа Србије Проф. Др. Миломир Веселиновић, дипл.инг.саобр. и Генерални секретар ПКАШС Петар Рашета, дипл.инг.саобр. су у четвртак 04.09.2013 годину у  9,00 часова имали радни састанак у Агенцији за безбедност саобраћаја са представницима Агенције Нином Драгутиновић, дипл.психологом и Зораном Алимпићем, дипл.инг.саобр.
На састанку се разговарало о наставку процеса лиценцирања кадрова у области обуке возача.
Истакнуто је да је до сада лиценцу за инструктора добило око 1500 инструктора. Чињеница је да у Србији има преко 4000 инструктора, па се поставаља питање зашто преостали инструктори нису преузели своје лиценце.
Лиценцирање предавача је у току. До сада се за лиценцирање предавача пријавило око 600 кандидата. Испит је положило ..............
У припреми је циклус испита за испитиваче. Он ће се састојати од писменог и практичног дела испита. Представници Агенције су изразили задовољство што је Заједница спремна да помогне Агенцији у припреми овог циклуса, као и у припреми својих испитивача за полагање овог испита. Истакнуто је да је испитивач најважнија карика у ланцу обуке возача, јер је он лице које у саобраћај ''пушта'' најспособније возаче.
Договорили смо се да Агенција на свој сајт, а потом и Заједница на свој сајт поставе приручнике за припрему кандидата за испитиваче у електронском облику како би кандидати већ сад почели да се припремају за испит. Представници Агенције су задовољни са чињеницом да ће Заједница организовати припремне курсеве за испитиваче чим се на сајту АБС истакну приручници и план полагања испита.
Договорено је да представници Агенције БУДУ ПРИСУТНИ на састанку Главног одбора у УБУ (или на УБУ).

САСТАНАК У МУПу

Председник Привредне коморе Ауто школа Србије Проф. Др. Миломир Веселиновић, дипл.инг.саобр. и Генерални секретар ПКАШС Петар Рашета, дипл.инг.саобр. су у четвртак 04.09.2013 годину у  11,00 часова имали радни састанак у просторијама МУПа РС са Бранимиром Пејовићем, дипл.инг.саобр. помоћником начелника УСП.
На састанку се разговарало о проблемима везаним за подношење захтева за добијање нове дозволе за рад.
Господин Пејовић је 03.09.2013. путем Е маила дописом  доставио одговоре на наша питања која смо му достављали у неколико наврата.
Сада је истакао да је сачињен предлог ИЗМЕНА СВИХ ПРАВИЛНИКА везаних за обуку возача и да се они налазе на давању сагласности у Законодавној правном сектору Владе (мислим да се тако зове то тело). Он очекује да ће Правилници бити усвојени у наредним данима. У овим правилницима је предложено низ измена. По његовим речима највише измена ће претрпити Правилник о испитима. Мењају се и документа која се воде и др.
Молили смо га да нам достави ове предлоге како би могли да их у најкраћим цртама презентирамо на саснку Главног одбора. Обећао је да ће затражити сагласност од својих претпостављених.
Бранимир Пејовић се извинуо што неће моћи да присуствује састанку Главног одбора, јер је заузет око започетих послова који су везани за рок.

Састанак је завршен око 15,30 часова.

У ИНФОПУЛТУ смо поставили допис који нам је МУП доставио и у којем нам одговара на наша питања везана за продужење рокова.
На инфопулт можете да приступите линком.
http://www.autoskolaonline.com/test/dokumenti_brosure.php
Овде смо поставили и дописе које смо упућивали МУПу, а везани су за овај проблем.
Приступ ИНФОПУЛТУ имају чланице коморе које су платиле чланарину и добиле приступну шифру и лозинку.
Ако имате проблема или желите сада да се прикључите комори јавите се на телефоне 063/80-80-757 или 063/59-95-95.


Петар Рашета, дипл.инг.саобр.
Генерални секретар
ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ
АУТО ШКОЛА СРБИЈЕ


vozac

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 77
    • Pogledaj profil
Jos jednom dokazano da se PKAS ne bori za svoje clanove vec samo pomaze agenciji i mupu da sprovedu sve sto su planirali. PKAS razmatra predavanje zahteva i licenciranje umesto da kaze nece niko predati zahtev niti polagati za licencu dok se ne promene uslovi za dalji rad, imali smo razna obecanja od kojih ni jedno nije ispunjeno(strajk-nema,pisacemo ovom,onom-hteli smo,zalicemo se ustavnom sudu-nisu se zalili,a nisu podrzali skole koje su podnele inicijativu ustavnom sudu cak su ljutito rekli da te skole rade mimo ZASS)