Autor Tema: Ovako je glasio apel predsedniku Srbije na koji niko nije odgovorio do danas  (Pročitano 3403 puta)

instruktorinstruktor

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 65
    • Pogledaj profil
Ovako je glasio apel predsedniku Srbije na koji niko nije odgovorio do danas
« poslato: Oktobar 26, 2013, 11:34:23 pre podne »
ПЕЛ ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА ПОМОЋ АУТО ШКОЛАМА И ИНСТРУКТОРИМА

   
14. окт (пре 12 дана)
      
коме predstavkegrad.

Уважени председниче, обраћам Вам се испред власника и радника ауто школа у Србији.
Протеклих неколико година изложени смо скоро свакодневним притисцима и пљувању у средствима јавних информисања.
Руше нам углед струке зарад личних интереса, а све је наступило као што каже један мој колега као казна демократа за непослушност грађана Србије на прошлим изборима.Одлучно смо рекли не жутима који су уништили нашу земљу,који су нас покрали и продали све.Изабрали смо пут којим желимо да нас Ви водите у бољу и лепшу Србију.
На шта су они избадиши из фиоке многе законе и донели их као техничка влада као казну грађанима за непослушност.И то баш када су изборна победа објављена и кад су видели свој пораз 25.03.2012.
У том пакету били су и правилници о безбедносни саобраћаја, које је лично садашњи премијер потписао.Сад након годину дана од доношења истог податци страдања и материјалних штета далеко су веће него у предходном периоду пре ступања на снагу истих.Није допринето побољшању стања на путевима као и заштити живота возача.Али је искоршћен моменат да се појединци уклјучујући Мирка Алвировића за пљување и популаризације његове наводне возачке академије, за коју нико не зна ко је акредитовао и ко још стоји иза исте.Сем Алвировића и Стојадина Јовановића.
Како се дигла огромна прашина око свега,како су се увели нови услови као и цена за обуку возачких испита који је преписан као лоша копија од европских закона који је замењен и усавршен.
Остаје величање тих правилника као и преко седамдесет закона које нам је донела жута коалиција.Број страдања је далеко већи, исти тај закон наставио је да односи људске животе што је неминовност брзог темпа живота и модернизације.Такви случајеви присутни су у свим земљама у окружењу, где брзи темпо живота односи жртве у саобраћају.Самим тим смањујужћи одговорност коју приписују струци инструктора, стављајући у проблем више хиљада запослених и њихових породица.Има случајева где су поједине школе и њихови власници комерцијализовали ту делатност и продавали дозволе.Сад су они решавајући да окају пређашне грешке у додворавању са надлежнима који доносе закон.Притом од саме преимене тих правилника било доста измена,што указује на пропусте у доношењу истих.
Ко нормалан може да донесе било који правилник где се тражи школама да би опстале инвестирају преко 100.000 еура на небулозне одредбе које иду само у прилог појединцима онима који залажу за све то.Нисмо ми Мирко Алвировић да се расипамо да трошимо туђ новац на вишемилионске стазе, ми смо народ који гледамо да прехранимо породице и преживимо.
Обраћамо се вама у нади да ћете помоћи ауто школама и самим кандидатима који немају 700еура да плате обуку коју су замислили појединци, зарад својих интереса.
Ако су донели европске законе, требали су и европска примања како  би могли да преживимо.Доведени протеклих година на руб егзистенције све школе које су савесно обављале свој посао, не рачунајући оне који су то комерцијализовали и сад имају средстава да би окајали грехе из прошлог периода да се прилагоде новом закону.
Апелујем на вас у име колега и своје име да помогнете нама само у остваривању права на рад и даљи живот.Условљени смо иако неки раде и тридесет годиан да плаћамо таксу за лиценцу школа од 80.000-100.000 динара, лиценцирање предавача-испитивача са ценом од 50.000-100.000динара, притом давајући ненормална образложења да предавачи требају да мењају свест кандидата, а притом родитељи нису уцели за скоро две деценије.Од нас се тражи да постанемо Худинији и да на научној фантастици делујемо, како они наводе.Треба свака школа да има свој полигон, петнест различитих возила што мало ко може да испуни, а о даљим проблемима да не причамо.
Сходно нашој платежној моћи и високим трошковима одржавању свег постојећег до сада на тежак начин смо опстајали,а не сад ове услове.Што указује на гушење нас као привредника и угожавање живота запослених у тој струци.Притом за ових годину дана ништа се није променило,чак је повећан број саобраћајних незгода што није имало за циљ увђење истог закона.
Сви запослени у ауто школама неће уплатити поменуту такцу за пререгистрацију јер сматрамо да предузећа која раде више деценија против уставно се приморавају на плаћање исте као и многа условљавања које тражи Муп,агенција за безбедност и остали.Немамо та тражена средстав и од надлежних тражимо да се поменути закон одложи до 2015год.када је влада образложила да ће доћи до опоравка привреде.Сматрајући овај услов неуставним и штетним за све грађане Србије, како за школе и инструкторе, тако и за кандидате који не могу финансиски да поднесу превисоке цене обуке.Притом не  дајући позитиван ефекат примене.
Одлучни смо нас већина да станемо са радом и да штрајком искажемо своје не задовољство уколико спорни закон почне са применом од 25.10.2013год.од кад га надлежни најављују.
Чији интерес заступају господа из АБС-а,Навака,Комитета за безбедност,Пк ауто школа, тражењем немогуће остављивих правилника и доводећи народ у још тежи положај.

Молимо Вас да помогнете грађанима у остваривању својих оправданих захтева, тражимо само да нас пусте да радимо.Нек кажњавају оне несавесне који су се прекомерно обогатили продајом дозвола, јер једино они могу испунити све што траже и то новцем стеченим из криминалних радњи.

Ово је злочин против свог народа,молимо овим апелом да помогнете вашим грађанима у што краћем року и одложите примену жутих закона.

...

Како се нико није удостојио да да било какав одговор,макар и онај да није у њиховој надлежности јасно говори и степену бриге о народу.Народ је битан чинилац као бројка приликом избора и након истих његова функција престаје да важи.
Нисам се надао да ће премијер донети било какво решење,али први подпредседник владе и председник свих грађана су ме дубоко разочарали.

Остаје нам само једно Ш Т Р А Ј К , како не би остали гладни и како наша деца не би гладовала,док њихова имају све привилегије.
Организујмо јединствено штрај свих ауто школа и позовимо грађане да нам се придруже,јер ово је крај.

sasa69

  • Gost
Odg: Ovako je glasio apel predsedniku Srbije na koji niko nije odgovorio do danas
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 26, 2013, 01:34:53 posle podne »
Kolega instruktorisntruktor. Davno rece raseta da nismo socijalni radnici.... jeste, tacno.

OD SADA SMO SOCIJALNI SLUCAJEVI...

Ali ce da bude i gore, kada narod nije uz nas, tesko, svimisle da smo nakrali, imamo po stotinak hiljada evrica da iskesiramo ya sve ovo....  ???   :'(
« Poslednja izmena: Oktobar 26, 2013, 02:39:18 posle podne sasa69 »