Autor Tema: Gospodo, šta do 25,10,2013 a šta posle_  (Pročitano 115190 puta)

sasa69

  • Gost
Odg: Gospodo, šta do 25,10,2013 a šta posle_
« Odgovor #180 poslato: Oktobar 21, 2013, 06:21:55 posle podne »
Mene licno bune ove dve stvari, gospodo, kolege....


Ствари стоје овако, па се вама свидело или не. Ова реорганизација обуке је наступила, јер је била јасна чињеница да има бар 30% вишка инструктора (школа још више, јер је било много школа са једним инструктором). Желело се ''уозбиљити ово образовање''.
Videćete rezultat Vaše nesloge.
No i dalje, ako želite moju pomoć učlanite se u PKAŠS, a ako ne. nemojte po njoj pljuvati, ako niste njen član. Osnujte drugo udruženje, pa izvolite. Lako je pričati.
NIJE ZNANJE ZNANJE ZNATI, VEĆ JE ZNANJE ZNANJE DATI. Dajte znanje i mudrost kolega. Mudrost se ne prećutkuje ona se daje i prenosi.

Nije mi jasno zasto se sada spominje ovo.... mada nigde na forumu nije spominjao ovo....  ja bio u novom sadu, ni jednom pomenuto, samo strajk i opstanak.....

AKO GRESIM NEKA M NEKO OBJASNI KADA SE OVO POJAVILO, OSIM OVDE NA FORUMU, I TO GOSPODINA SEKRETARA DIREKTNO.

monstrum

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 150
    • Pogledaj profil
Odg: Gospodo, šta do 25,10,2013 a šta posle_
« Odgovor #181 poslato: Oktobar 21, 2013, 08:17:42 posle podne »
>NIJE ZNANJE ZNANJE ZNATI, VEĆ JE ZNANJE ZNANJE DATI. Dajte znanje i mudrost kolega. Mudrost se ne prećutkuje ona se daje i prenosi?<. Jedino su jos te reci ostale drugovi i drugarice jel se nema sta vi se kazati pametno niti korisno kao sto je receno da se preda PRAZAN ZAHTEV Znaci postalo je sve prazno i besmisleno igra je zavrsena, na POZORNICI su ostali samo glavni glumci ostali su zavrsili svoje uloge svidjalo se to vama ili ne samo bi lepo da se rastanemo ljudski uz peceno Jagnje!!!


robyn

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 72
    • Pogledaj profil
Odg: Gospodo, šta do 25,10,2013 a šta posle_
« Odgovor #182 poslato: Oktobar 21, 2013, 10:29:52 posle podne »
Ovaj film smo vec gleddali 8). svi smo bili zateceni kada su objavili n.zobs i pravilnike, bez da mi (zajednica a.š.) dobijemo predlog zakona  i da damo komentar na isti i ucestvujemo u izradi. Posto su nas vec jednom presli , dajte da se udružimo i ne dozvolimo da se ponovi ista greska. Pa zato molim sve koji će zbog novih uslova morati da zatvore svoje škole, da agituju u svojim mestima i podjemo pred vladu..  ILI U PETAK 25. ILI PONEDELJAK 28. DA PROBAMO DA SE IZBORIMO ZA KOMPROMISNO REŠENJE, KAKO NE BI OSTALI SAMO VELIKI, VEĆ I KVALITETNI ;) Na forumu će uskoro biti objavljen tacan datum za PROTESTE!

MTK

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 55
    • Pogledaj profil
Odg: Gospodo, šta do 25,10,2013 a šta posle_
« Odgovor #183 poslato: Oktobar 22, 2013, 12:02:07 pre podne »
Imam utisak da mnogo ljudi kritikuje Peru i PKAŠS, a SVI čekaju da čuju šta će reći.
Mnogo je onih koji "pričaju" ali je malo onih koji svojim savetima pomažu.
Šta je to "VELIKA AUTOŠKOLA"?

sasa69

  • Gost
Odg: Gospodo, šta do 25,10,2013 a šta posle_
« Odgovor #184 poslato: Oktobar 22, 2013, 07:20:31 pre podne »
Kritkujemo... Ne znam kolega, kada bi vam pricao, sef ili gradonacelnik, komora, predsednik drzave.... Vi nama trebate.. vi ste nam potrebni, vi ovako vi onako, skoro godinu dana... i vi ulazete, da bi mogli da radite.... A ONDA, IZVINITE IMA VAS 30 - 50 % NEPOZELJNIH, NEPODOBNIH... STA LI

Petar 24.01.2011

Да у праву сте.

Нисам гледао емисију у време емитовања, али сам из телефонских позива које сам добијао у току и после емисије схватио да нешто није било у реду.
Вечерас сам на САЈТУ РТСа детаљно прегледао емисију и заиста морао да закључим да циљ емисије није постигнут.
Циљ је требао да буде да се тачно утврди кривац за новонастало стање и да се утврди могућност да се то безболније реши него како се решило.
У припреми емисије Мирко Алвировић није испоштовао договор, а то је да ако већ неће да и ја будем гост у емисији да онда поставимо Пејовићу снимљена питања. Он је чак послао ТВ екипу на наш састанак у десетки плус кја је и снимила питања која су требала да наведу Пејовића да да праве одговоре.
Незнам како је дошло до тога да Спасоје буде гост у емисији иако је Мирко знао да сам и ја у Београду. Спасоје је отишао у НАВАК да се као сниме само још нека питања.
Да смо знали за то, сигурно Спасоје неби добио одобрење да иде у емисију у име Заједнице, јер имамо лоше искуство са САТ емисијама.
Он је изузетно поштен момак, али се очигледно није добро снашао, те није истакао оно што је битно. а то је:

-за све је крив МУП, јер није испоштовао своје упутство из 2009 године којим су сторниране одредбе Закона (Замислите Упутство јаче од Закона) све док се не донесу подзаконска акта из области обуке возача.
-за све је крив МУП, јер када су видели да су погрешили утврдили су за ко зна који ДАН Д  14 јануар, а то је могао да будем и ДАН КАДА СТУПЕ НА СНАГУ ОСТАЛИ ПРАВИЛНИЦИ и тада неби било ових проблема.

Очигледно чак нису ни вешти да исправе своје грешке , па иду из једне грешке у још веће. У ТВ емисији на Авали сам децидирано ово и рекао.

April 18.2011

Заиста се много извињавам, јер сам очигледно занемарио ФОРУМ.

Ево шта има ново: Ништа.

Још чекамо.
Данас сам разговарао са одговорним представником МУПа који ми је рекао да су Правилници спремни и да ће бити објављени ових дана. Разлика од оних које смо давно ставили на форум је прелазни период. Сада су предвидели да прелазни период буде 5 месеци, а не два. Значи још 5 месеци све по старом, а онда још 3 месеца по Закону да се заврши обука по старом. То је вероватно због тога што неће МУП бити спреман да реализује своје обавезе из Правилника. То ми се поново не свиђа, али шта можемо.

Заједница ауто школа ће организовати семинар чим  Правилници изађу.
И онда наступа период предвиђен за УСТАВНИ СУД.

Obuka vozača / Odg: PRIVREDNA KOMORA
« poslato: Maj 22, 2013, 10:48:41 pre podne »
 Ама бре људи шта вас то све мучи.
До сада је свако предузеће морало да буде у Привредној комори Србхије, затим у Привредној комори Војводине, па онда у Регионалној привреднојкомори.
Кажем морало, јер је то Законом била обавеза. И плаћало се око 400 динара по раднику месечно.
Сада је изгласан Закон по коме то више није обавеза. Морате да плаћате само ономе који Вам обезбеђује неку корист. Привредна комора ауто школа Србије покушава да буде корисна својим чланицама. Сетите се шта смо до сада већ дали на употребу чланицама.
То више није обавеза, али ћемо морати да ограничимо приступ корисним стварима само онима који буду чланице Привредне коморе. Наравно и то треба финансирати. То кошта све (Сајт, софтвер и сви прилози уз свој, као и редовне трошкове одржавања и рада) око 200.000,00 динара месечно. Израчунали смо да на бази 250 ауто школа са четири радника запослена то кошта око 200 динара по раднику месечно. Наравно ако буде више ауто школа у Привредној комори биће реална шанса да то буде и мање. У Заједници је било око 800 ауто школа. Све ћете имати детаљно и транспаренто приказано. Зар је то много. Два пива, два сока и сл. Битно еј да плаћате ономе који Вам нешто нуди. До сада сте морали да плаћате некоме од кога ништа нисте добили.
На вама је да одлучите.
Рашета.


oktobar 13.2012

Поштовани пријатељи,
Лако је бити разочаран у нешто што му не одговара.
Лако је бити генерал после битке.
Лако је бити паметан после анализе стања.
Тешко је бити у биткама, тешко је бити предлагач, тешко је веровати у заједништво.
Е Мој Хајро. Не долази се на семинар на којем треба да се укаже шта све треба чинити да се реализује нешто што је усвојено,(а семинари су показали тмурну чињеницу да многи у ауто школама нису ни прочитали законски оквир под којим ће радити,) да би се нешто мењало. Сада је касно. Где си био када се ратовало? Вероватно и незнаш шта се све успело усагласити.
Тешко је многима било дати 1000 динара за котизацију да би нешто научили. А за ручак многи су хтели да се прошверцују и да ''једу'' сендвиче.
Како би мој Хајро почео да радиш да се ''неки активисти ЗАЈЕДНИЦЕ'' нису досетили да Вам понуде да заједнички штампамо  сав потребан материјал за рад после 24 октобра. Да Тебе  и Вас подсетим да на тржишту још нико није понудио овај материјал.
Да Те подсетим Хајро да си и сам могао да га штампаш. Да ли јеси?
Где си Хајро био када нас је у Заједници било 118 и када нико са нама није хтео да разговара. Где си био када смо за годину дана окупили 504 ауто школе у Заједницу. Сада када људи виде да им заједница треба већ имамо око 700 ауто школа. Хајро, зар то није велика већина од укупно нешто више од 800 ауто школа.
Где сте били када се усвајао Закон и када смо ми ''неки'' предлагали ''штрајк'', али га већина није прихватила као начин решавања проблема.
Много тога би Тебе као и сличне могао да питам. Но, није време за то. Слажем се са твојим речима:
Kolege, prizovimo se pameti i organizujmo se ili cemo biti "pokusni kunici" , za koje zbog promasaja niko ne odgovara.U pamet se braco instruktori/predavaci/ispitivaci i vlasnici AS i ne dozvolimo da nam se namecu ,u praksi nemoguce stvari ,i da nas unapred oznacavaju kao "sumnjive elemente" koje je potrebno stalno drzati na uzdi(izvinite na izrazu), pa cak nam pretiti i krivicnim prijavama kao da smo mi krivi za haos nastao u obuci.

Но, будимо и разумни.
Будите спремни да почнете да радите по новим правилима, па сам убеђен да ћемо веома брзо указати да су многе одредбе бесмислене и практично неупотребљиве.
Докажимо да ми треба да пишемо правила, јер најбоље знамо струку.
Докажимо да нисмо спремни да сарађујемо у криминалу и малверзацијама.
Докажимо да нисмо лопови и дам није потребна оволика контрола и сумња у нас.
Докажимо бирократији да мора да цени лиценце које предвиђа да издаје и да их онда не треба контролисати или да их онда не треба ни дати.
Докажимо им да смо јаки.

Zajedno smo jaci, 118, pa 504 pa 800,..... a sada, izvinite 30-50% prekobrojnih.... i ja medju njima....
E moj kolega MTK, posle ovoga ja nemam vise sta da kazem...
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2013, 08:06:20 pre podne sasa69 »

robyn

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 72
    • Pogledaj profil
Odg: Gospodo, šta do 25,10,2013 a šta posle_
« Odgovor #185 poslato: Oktobar 22, 2013, 11:11:35 pre podne »
sta da radimo ako u se u ovim TAJNIM PRAVILNICIMA trazi od auto skola da priznaju Kosovo? :P

mrkiboy74

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 155
    • Pogledaj profil
Odg: Gospodo, šta do 25,10,2013 a šta posle_
« Odgovor #186 poslato: Oktobar 23, 2013, 06:28:12 posle podne »
"23.10.2013.

Saznao sam da će danas biti objavljeni Pravilnici.

Srećno.

Rašeta"


Svaka ti čast "državo" Srbijo ! Nema te nigde..

rasetam

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 329
    • Pogledaj profil
Odg: Gospodo, šta do 25,10,2013 a šta posle_
« Odgovor #187 poslato: Oktobar 23, 2013, 06:43:03 posle podne »
Još nisu objavljeni, bar ne na vidnom mestu.

mrkiboy74

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 155
    • Pogledaj profil
Odg: Gospodo, šta do 25,10,2013 a šta posle_
« Odgovor #188 poslato: Oktobar 23, 2013, 07:31:02 posle podne »
Još nisu objavljeni, bar ne na vidnom mestu.


Pa kako onda uopšte podneti zahtev ? Šta priložiti uz njega ? Ili je od svega najvažnije platiti taksu ?

Neco

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 52
    • Pogledaj profil
Odg: Gospodo, šta do 25,10,2013 a šta posle_
« Odgovor #189 poslato: Oktobar 23, 2013, 07:45:38 posle podne »
IZGLEDA KOLEGA DA JE NAJBITNIJE UZ ZAHTEV PRILOZITI UPLATU - PLATI PA SE KLATI

BIGBOSS

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 51
    • Pogledaj profil
Odg: Gospodo, šta do 25,10,2013 a šta posle_
« Odgovor #190 poslato: Oktobar 23, 2013, 08:30:49 posle podne »
Da kolega najbitnije je platiti taksu!!!

mrkiboy74

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 155
    • Pogledaj profil
Odg: Gospodo, šta do 25,10,2013 a šta posle_
« Odgovor #191 poslato: Oktobar 23, 2013, 08:57:39 posle podne »
Izgleda da je suvišno više bilo šta i govoriti.. nema se kome..
glasove smrtnika dušmani ne čuju..
sve se svelo na jednu reč - SREĆNO...

xl

  • Gost
Odg: Gospodo, šta do 25,10,2013 a šta posle_
« Odgovor #192 poslato: Oktobar 23, 2013, 09:03:22 posle podne »
Da, kao i na fakultetu, PLATIS i mozes predati i prazan papir !!!!!!! 8)

BIGBOSS

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 51
    • Pogledaj profil
Odg: Gospodo, šta do 25,10,2013 a šta posle_
« Odgovor #193 poslato: Oktobar 23, 2013, 09:22:53 posle podne »
Kako to dodje kad imas para onda zakoni nevaze jer se parama sprovode?

apatinus2

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 409
    • Pogledaj profil
Odg: Gospodo, šta do 25,10,2013 a šta posle_
« Odgovor #194 poslato: Oktobar 23, 2013, 09:33:19 posle podne »
Da, kao i na fakultetu, PLATIS i mozes predati i prazan papir !!!!!!! 8)

ovde je sve receno.i onda krenes u osvajanje trzista..:)
malo su nas bombardovali..maloo