Autor Tema: Sastanak u ABS  (Pročitano 5106 puta)

rasetam

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 329
    • Pogledaj profil
Sastanak u ABS
« poslato: Avgust 11, 2014, 11:12:36 posle podne »
http://www.autoskolesrbije.org/vesti/sastanak-u-abs_272.html

Poštovane kolege,

U cilju približavanja PKAŠS svim relevantnim institucijama, na inicijativu gospodina Miloševića,  dana, 07.08.2014 god održan je sastanak u Agenciji za bezbednost saobraćaja. Sastanku su prisustvovali iz agencije direktor Krsto Lipovac, zamenik direktora Jovica Vasiljević, Uroš Zeković i Srećko Bogićević a iz auto-škola su prisustvovali Slobodan Milošević, Milan Mudrinić, Milenko Jezdimirović i Spasoje Manojlović.
Cilj sastanka je bio unapredjenje saradnje izmedju auto-škola i ABS . Pored toga izneti su i problemi u radu sa kojima se auto-škole redovno susreću, a  čijem rešavanju bi doprinela saradnja sa ABS.
Sastanak je protekao u dobrom raspoloženju i kreativnoj atmosferi. Mnogo ideja je pokrenuto po pitanju buduće saradnje a navešću nekoliko predloga od strane gospodina Lipovca:
-   Jačanje udruženja auto škola. Samo na ovaj način možemo očekivati benefit. Ako u tome uspemo ABS će preduzeti sve što je u njenoj moći na promovisanju PKAŠS, pa i saradnje vezane za izmene Zakona  o bezbednosti saobraćaja u narednom periodu.
-   ABS očekuje aktivno učešće predstavnika auto škola u normativnom uredjenju u ovoj oblasti kroz predloge za izradu i primenu zakona.
-   ABS očekuje aktivno učešće predstavnika auto škola u realizaciji seminara unapredjenja znanja.
-   Ulogu auto-škola u doprinosu u lokalnim samoupravama u oblasti bezbednosti saobraćaja a naročito u sistemu saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja.
-   Kampanje koje sprovodi ABS će dostaviti na korišćenje, ali i na mišljenje i stručnu pomoć i podršku auto-školama.Što se tiče saradnje sa ostalim institucijama,  za sada je PKAŠS u fazi preliminarnih sastanaka sa MUP-om i drugim nadležnim organima i saradnja je uspostavljena. Detaljniji izveštaj će biti objavljen kada se bude došlo do predloga finalnih rešenja za postojeće probleme.

Slobodan Milošević
07.08.2014