Zajednica Auto Škola Srbije > ZOBS i pravilnici

Javna rasprava o Nacrtu ZOBSa koji je pripremio MUP

<< < (2/3) > >>

Petar:
Tako je kolega Mošo,
ali od tog destruktivnog raymišljanja se nećemo odbraniti ako ćutimo i ne reagujemo.
Pratite ovaj sajt, ovih dana završavamo primedbe Zakonodavno pravnog odbora naše komore, pa ćete videti kako ćemo baš na ovo da reagujemo.
Ali sve je to DŽABA ako imamo jednog DON KIHOTA, a ostali sa strane posmatraju.
Evo izvoda iz radnog materijala Odbora

Чланови одбора сматрају да ауто школе не могу да прихвате одредбе из става 1 тачке 7 и 8, које је педлагач пренео из Правилника у Закон како би избегао реаговање УСТАВНОГ СУДА, из следећих разлога:
•   овим одредбама се, без стручних аргумената којим би се доказaло да ове обавезе  повећавају  квалитет оспособљавања кандидата за возаче и у крајњем случају повећавају  безбедност саобраћаја, ауто школе неаргументовано оптерећују новим материјалним обавезама и новим одговорностима за функционисање опреме и система који не служи обављању основне делатности за коју је ауто школа регистрована.
•   Сматрамо да је циљ увођења ове опреме само повећан надзор над радом ауто школа, а то, ми сматрамо, није делатност ових правних лица. Нисмо против овог надзора, али сматрамо да то није у надлежности ауто школа.
Pratite nas i dalje.
Petar Rašeta, dipl.ing.saobr.

mare:
Zasto nismo protiv video nadzora, pa ko ima pravo da tokom casova snima maloletnu decu, svaki njihov pokret i da ih posmatra? Ko to mi, Zajednica ili Vi licno? Ako Vi niste protiv, ja jesam a smatram da i mnogi drugi jesu.. Da li je u zamljama clanicama EU takva ista praksa zazivela, ili nastavljmo da se pravimo najpametniji. Hajde da uvedemo i snimanje na fakultetima, mada oni su punoletni, bolje je u svim srednjim skolama ili bolje privatnim jer njih ne finansira drzava i da im pratimo svaki pokret... Sta ako deca ne zele da ih MUP snima... Imaju li oni svoja prava... Oko ovoga mora biti jasan stav a to je da smo protiv video nadzora...
Više biciklističkih udruženja iz cele Srbije usprotivilo se odredbi iz predloga novog Zakona o bezbednosti saobraćaja kojom se predviđa obaveza nošenja reflektujućih prsluka u noćnoj vožnji i pri slaboj vidljivosti.
Saopštenje su potpisali Novosadska biciklistička inicijativa, Niška saobraćajna unija, Udruženje Ciklo svet Srbija iz Beograda, Inicijativa Beociklizacija i Udruženja Bajsologija i Ulice za bicikliste iz Beograda.
Gospodo iz Komore, kontaktirajte ova udruzenja, oni ce po meni uspeti da se izbore za svoja prava jer imaju jasan stav, a da li cemo mi uspeti sve zavisi kakav stav budemo zauzeli..
Link:
http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2015&mm=01&nav_id=948789

apatinus2:
uslovi koji su zatvorili druge škole su vam bili u redu..a ovo koji se dotiču vas ne valjaju.
No polako..bitno je da struka pobedi i znanje..evo u apatinu srećom imamo sombor blizu pa imamo i predavača da nam uci decu.

moša:
Ne radi se ovde o uslovima koji su zatvorili škole(naravno da nije u redu) ili ovih koji se dotiču nas.
apatinus2,kojih vas i kojih nas?
Ovo se dotiče svih koji su u sistemu obuke vozača,onih koji bi time da se bave i onoga čega nigde na svetu nema.To je suština problema sa kojima će se izgleda biti teško izboriti.
Kakvi stručnjaci pišu zakon, zakon toliko i traje,pa izmene, dopune, pa izmene dopuna...

Petar:
Mare, Mare,
gde si ti procitao da sam ja ili komora za video nadzor. To nigde nisam rekao niti napisao.
Ja sam samo rekao da nismo protiv nadzora, a jednom sam njima rekao i to im i napisao ako je to njihov posao neka dovedu televizijsku ekipu ako hoce. Bas me briga. Ali necu ja.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju