Autor Tema: Zakon o izmenama Zakona  (Pročitano 4978 puta)

sloba

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 1
    • Pogledaj profil
Zakon o izmenama Zakona
« poslato: Maj 16, 2015, 10:27:34 posle podne »

vidakovicbogdan

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 34
    • Pogledaj profil
Odg: Zakon o izmenama Zakona
« Odgovor #1 poslato: Maj 17, 2015, 12:11:36 pre podne »
За мене јесте,хвала свима који су допринели да се "измене" измене.Још да се реши питање цена јер само тако стајемо на исту црту.Унапред хвала Петру и свима који се залажу за поправљање Правилника у смислу озбиљног,стручног и одговорног рада.Доста је било наплаћивања потврда и других ствари које не "стоје",доста је било немој ићи тамо јер тамо је скупо и слично.


struka

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 40
    • Pogledaj profil
Odg: Zakon o izmenama Zakona
« Odgovor #2 poslato: Maj 17, 2015, 05:46:20 posle podne »
Poštovane kolege,
pročitao sam predlog novog ZBS i smatram da je od strane države pružena ruka,naše je da je prihvatimo i u saradnji nastavimo ka stvaranju novog Pravilnika koji će ispratiti sam zakon i omogućiti dugi niz godina kvalitetan rad u osposobljavanju budućih kandidata.
Želim da se zahvalim Petru i svim prisutnim na protestu u Beogradu, jer smo tim našim činom  USP naterali da još jednom analizira svoje odluke i iste koriguje, u našu korist, a za dobrobit svih u obuci kandidata.
Pozivam sva udruženja auto škola da razmisle i ujedine se u jedno veliko udruženje-Privrednu komoru auto škola i da zajedno izaberemo ako treba i prošireno rukovodstvo,ali da budemo jedinstveni.
Veoma mi je drago zbog licemera koji su pokušavali novcem da stvaraju monopol,ne bi li ostali sami na tržištu u svojim gradovima,pa su što brže potrčali da pokupuju računare i video nadzor-jadni su i bedni,na tuđoj nesreći se ne gradi svoja sreća.
Učiti ljude bilo čemu je jedna velika odgovornost i obaveza, a ako u obuci kandidata želite da zaradite neki veliki novac-promenite profesiju,to je u ovoj delatnosti veoma teško.
Od Privredne komore i njenih predstavnika očekujem ozbiljne argumente u pregovorima za sam Pravilnik, korake ka pronalaženju najbolje računarske opreme,video nadzora,povoljne uslove za nabavku novih vozila,jer se iskreno nadam da ćemo se nekoliko narednih godina isključivo baviti osposobljavanjem kandidata uz stabilan Zakon i jasan i nedvosmislen Pravilnik.

Petar

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 319
    • Pogledaj profil
Odg: Zakon o izmenama Zakona
« Odgovor #3 poslato: Maj 17, 2015, 05:50:12 posle podne »
Posto nismo spremni da prihvatimo jos neke stavove u Predlogu izmena, borba se nastavlja putem peticija kanidata, ucenika srednjih skola.
Zatim cemo koristiti i metod dopisa od strane lokalnih vlasti upucewnih ka drzavnoj vlasti kako bi oni zastitili svoje gradjane, a naravno ostaje nam bitka i amandmanima putem kampanja prema poslanicima i poslanickim grupama.
Zato su nam potrebni sto bolji putevi ka ovim ciljevima.
Sacinicemo ponovo akcioni plan aktivnosti.
Raseta.

Vasa

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 31
    • Pogledaj profil
Odg: Zakon o izmenama Zakona
« Odgovor #4 poslato: Maj 17, 2015, 10:42:11 posle podne »
- Не знам да ли сте приметили да је у "финалном" тексту нацрта Закона број чланова повећан на 168, па када се сабере са оних нових 14 (од 156а до 156љ) добије се број од 182.

- Обзиром да ЗОБС има 353 члана, половина + 1 је = 177 чланова.
Према "ЈЕДИНСТВЕНИМ МЕТОДОЛОШКИМ ПРАВИЛИМА ЗА ИЗРАДУ ПРОПИСА" Законодавног одбора Народне скупштине Републике Србије, донетим на седници одржаној 30. марта 2010. године, Члан 47. став 2. :
"Ако се више од половине чланова основног прописа мења, односно допуњује, треба донети нови пропис.“

- Предлажем да се искористи постојећи Закон као основа, формира стручна комисија (као предложена у члану 214. став 3., за СПОРНО лиценцирање уџбеника за кандидате за возаче), детаљно разрадити све примедбе и предлоге, а након свих потребних измена предложити га као нов „Закон о безбедности саобраћаја на путевима“.

- Обзиром да су се коначно стекли услови да се Закон мења, у циљу побољшања квалитета истог, треба искористити прилику да се промене дословно СВЕ: неправилности, недоследности, недостатци и грешке у постојећем Закону, без изузетка.

- Још у току "јавне расправе" сам мејлом послао УСП-у аргументоване примедбе и предлоге (поред заједничких закључака и ставова ПКАШС) за измену или допуну још тачно 70 чланова ЗОБС-а од којих су се у финалном тексту појавила само 2 (два) прихваћена и то везано за Члан. 32. и 46. ЗОБС-а. Резултат је поражавајући: 2/70=2.86%.

- Ако се остане на овом "финалном" тексту, ЗОБС ће и даље бити "ћопав", па се не можемо надати ни бољим правилницима.
- Генерално, почетни резултат преговора је задовољавајући али не смемо стати. Пружимо Петру (ПКАШС) сву логистичку и финансијску подршку, да бисмо напокон могли Закон и Правилнике да правимо, читамо и примењујемо онако како су написани, без "тумачења".

- Узгред, да подсетим; пре 5 месеци - 19.12.2014.г. ступио је на снагу нови (битно промењен) "Правилник о саобраћајној сигнализацији", веома битан и повезан са укупном нашом делатношћу а МУП се не оглашава тим поводом??? Замислите колике напоре морамо учинити везано за наше захтеве, када МУП нема слуха према себи равнима (Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре - које је поменути Правилник донело).

Поздрав и срећно нам било!!!
« Poslednja izmena: Maj 17, 2015, 10:57:32 posle podne Vasa »