Autor Tema: obuka vozača po novom pravilniku  (Pročitano 219836 puta)

apatinus2

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 409
    • Pogledaj profil
Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« Odgovor #30 poslato: Maj 17, 2010, 12:29:52 pre podne »
kao i u ostalim segmentima naseg drustva,rasulo je i ovde u ovom.
nazalost.
opet tajnovitost,bez imalo transparentnosti.sistem uopste ne postoji.kao i svuda oko nas, zakon se nepostuje principijelno vec po potrebi i dogovoru.
postaje sve to smesno.
gledam u Apatinu niko ne nosi kacigu,50%ucesnika u saobracaju nepostuje propise o vezivanju pojasa,parkiranja,mimoilazenja,deca nam prelaze kolovoz na crveno svetlo na semaforu,ma uzas ,i onda svi glumimo kolektivno ludilo nadajuci se da ce zakon nesto uciniti,kao i pametovanje koje sledi kasnije.
smesno pa tuzno.

malo su nas bombardovali..maloo

volan

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 98
    • Pogledaj profil
Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« Odgovor #31 poslato: Maj 17, 2010, 04:30:58 posle podne »


   postovani gospodine raseta
 
  Moram Vas razocarati niko vas ne ceka iza coska sa svojim "kritizerstvom" i nemojte se odmah osecati uvredjenim ako se neko ne slaze sa vasim stavovima, jer ako se svi slazemo sa vasim stavom onda ovaj forum gubi smisao. Moram priznati da na njemu ne ucestvuje ni dvadeset ljudi, a zajednica je tako velika.
   Kritikujemo ovu tajnovitost samo zbog negativnog ishoda (za vecinu auto skola) i iskustva prilikom donosenja ZOBSA. Zajednica je potrosila svu energiju zeleci da ispite zadrzi u skolama. Anketa SUP-a o broju izlazaka na ispit koji smo morali dostaviti je nedvosmisleno ukazala da tu nema za nas nista. Ali u isto vreme propustene su druge bitne stvari da se izmene. Tu pre svega mislim na odluke o broju vozila , instruktora,radnom vremenu i sl.Nelogicno je da se mora imati tri instruktora i tri vozila. Ispada da na jednom vozilu ne mogu da rade dva instruktora. Vas cvrsti stav da se vozila za obuku ne mogu koristiti na osnovu ugovora o zakupu dovela je do toga da auto skola sada mora da kupi i traktor, skuter. tri motocikla... Inace jednom sam prisustvovao seminaru u Velikoj Plani gde se vise govorilo o nekim prirucnicima, problemima sa ispitnom komisijom, a gotovo nista o novom zakonu

  hvala na paznji i nemojte svaku kritiku na forumu shvatiti kao neki napad na Vas

sasa69

  • Gost
Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« Odgovor #32 poslato: Maj 17, 2010, 04:50:12 posle podne »
Postovani gospodine Petre, ne bih ja da DA KRITIKUJEM, samo mi je dosta da nagadjam, da li ce moje selo moci da obucava nesto osim M, AM I T.
Sto znaci da li ce moje selo dobiti USLOVE ZA OBUKU???
Mi smo culi da Ap Vojvodina, tj. Kikindski okrug cak ni Kikinda, a kako su ovde na forumu spominjali uslove nece dobiti ni Subotica, ni Becej  ni Novi Sad, cak ni Apatin, Sombor.... Opet kazem i pisem po ko zna koji put : "rekla kazala".
Ali me jako zanima ko ce moci da plati evropsku obuku i cenu, 800 do 1000 evrica, kada su obecali 200.000 radnih mesta, a ono sipak......
Da skratim, konkretno me zanima opstanak u struci, tj opstanak svih kolega, ma kolika bila konkurencija, to me ne interesuje, nego da li mozemo opstati po uslovima koje su propisali gospoda od struke i zakona?
Ili da gledamo novi posao?
Samo jedan primer :
Spominju da mi mozemo proci gore nego Grci, naravno u smislu ekonomske krize....
Ha, ha, kritikujem?!
Nazalost ne.
Nama, meni ne mogu uzeti 13 i 14 platu i smanjiti je za toliko i toliko, kada smo na minimalcu.
Mozda opet gresim i kritikujem, ali....
Sa duznim postovanjem prema zajednici i Vama gospodine Petre, izvinjavam se svima koje sam sa ovim i prethodnim pisanjima uvredio, ja ne mogu da se pojavim na Zlatiboru, ali mislim da cete svi zajedno uraditi pravu stvar. Ili ce ostati sve po starom i ostati kako su oni zamislili, bez izmena.

Petar

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 319
    • Pogledaj profil
Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« Odgovor #33 poslato: Maj 17, 2010, 09:00:35 posle podne »
Не желим да неком ускраћујем право на мисао и реч.
Само наставите.

Обавештавам оне који искрено желе да се укључе у ''борбу'' за нашу струку да нисмо добили сагласност да нацрте Правилника поставимо на овај сајт, јер то није коначан текст, јер се још чека расправа по њему.
Због тога Вас упућујем на све координаторе по подружницама-окрузима који су добили овај материјал и који Вам га могу уступити како би се и Ви укључили у разматрање ових материјала.
Ако желите посебно да добијете материјал од мене јавите ми се на Е-маил rasetap@sezampro.rs па ћу Вам одмах послати материјал.
Петар Рашета. секретар ЗАШ Србије.

sasa69

  • Gost
Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« Odgovor #34 poslato: Maj 17, 2010, 10:35:44 posle podne »
hvala, Vama sam se javio, ali kako god okrenemo, volio bih da vidim šta se promenilo od sastanka u Novome Sadu.
i onda zato nismo dobili Nacrt Pravilnika, jer je to još onda i sada radna verzija.
Mi samo nagađamo i žestimo jedni druge ovde na forumu.
Na našu žalost.

soks5

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 105
    • Pogledaj profil
Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« Odgovor #35 poslato: Jun 09, 2010, 12:04:46 pre podne »
Pa evo proslo je vec nekih 20ak dana a od novih vesti ni traga ni glasa. Ovim putem bih hteo da pitam gospodina Rasetu sta se desava sa pravilnicima??? Od svih ljudi od njega sam ocekivao da prvi iznese nove vesti. Da li se usvaja u junu ili ne? Da li stupa odmah na snagu ili ne?
Vecina je verovatno primetila da imamo neko zatisje. Pa me cisto zanima sta se to desava?
Pozdrav

sasa69

  • Gost
Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« Odgovor #36 poslato: Jun 11, 2010, 03:17:31 posle podne »
Dragi kolega,
meni su rekli da je lako napadati, kritikovati......
ali, ipak mislim da smo potpisivanjem pristupnice kao clanovi dali neki doprinos i mi.
ja i ako preuzmem da budem lice za kontakt, dzaba mi, kada uvek nesto drugo ceka, misli, radi.....
nazalost vezi konja gde di gazda kaze pa makar i crko.
samo kada je crko, mozda nisi morao tako da uradis.....
mi smo tu da radimo......
novaca nismo imali da idemo na zlatibor, ili?
izvinte na misljenju.

Petar

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 319
    • Pogledaj profil
Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« Odgovor #37 poslato: Jun 12, 2010, 07:46:12 pre podne »
Много се извињавам,
али заиста нисам имао ништа ново да Вам јавим. Ако сте читали на првој страни у вестима ми смо сачинили Примедбе на њихов материјал и послали смо им на увид и разматрање.
Опште ставове сам објавио у вестима.
По некој, раније договореној шеми, сада они треба да нам се јаве, па да заједнички сачинимо коначан текст.
Чим се око тог текста договоримо требало би да се објави на оба сајта, па да има још времена за неке додатне примедбе од свих заинтересованих, па да га онда министар донесе.
Видећемо шта ће бити од тога.
Они имају неки спољни притисак да се Правилници донесу брзо, али мислим да то још неће бити.
Када се донесу почеће да се примењују у року од 60 дана.
Многе одредбе ће бити одложене и на више година.
На овом сајту ће сигурно бити на време све објављено, а после ћемо ићи по регионима да тумаћжчимо Правилнике и да помогнемо школама да се организују.
Рашета.

sasa69

  • Gost
Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« Odgovor #38 poslato: Jul 14, 2010, 11:09:45 posle podne »
evo jedne vesti iz dva izvora.
prvi je kurir :
BEOGRAD - Novica Tasić iz Uprave saobraćajne policije MUP Srbije uhapšen je u ponedeljak zbog sumnje da je primio mito i zloupotrebio položaj.

Kako saznajemo, Tasić je bio zadužen za kontrolu rada auto-škola na nivou cele države. Lisice na ruke stavila mu je Unutrašnja kontrola MUP Srbije nakon prijave nekoliko oštećenih građana.

- Tasić je do 2007. godine bio u Upravi saobraćajne policije Beograd i kontrolisao je polaganje vozačkih ispita. Tada je prešao u gradsku policiju, a nedavno je napredovao i postao glavni kontrolor za polaganje vozačkih ispita za celu Srbiju - kaže izvor Kurira iz policije. Kako objašnjava, Tasić se sumnjiči da je uzimao novac za nameštanje polaganja vozačkih ispita u pojedinim auto-školama.


- Tačna suma znaće se nakon završetka istrage - kaže naš sagovornik.
Posle saslušanja Novici Tasiću je određeno policijsko zadržavanje i danas bi trebalo da bude priveden istražnom sudiji.

drugi je press :

Glavni kontrolor za vozačke ispite uhapšen zbog mita!
Inspektori Unutrašnje kontrole MUP-a uhapsili su preksinoć policajca Novicu T. zbog sumnje da je primao mito kako bi nameštao polaganje vozačkih ispita, saznaje Press!
Novica T., koji je bio zadužen za kontrolu zakonitog sprovođenja polaganja vozačkog ispita u Upravi saobraćajne policije u Beogradu, osumnjičen je da je mesecima unazad primao mito od kandidata i to u dogovoru sa auto-školama.
Ovo hapšenje je nastavak akcije „Vozač" u kojoj je krajem prošle godine uhapšeno više osoba zbog prodavanja vozačkih dozvola. Pored uhapšenog Novice T., Unutrašnja kontrola za primanje mita sumnjiči još desetak pripadnika Uprave saobraćajne policije.
- Akcija „Vozač" kriminalističke policije traje već više od godinu dana. U ovoj akciji vršene su kontrole rada auto-škola i zbog malverzacija već su se dogodila velika hapšenja u Pančevu. Tada je uhapšeno trinaest osoba, među kojima i tri policajca zbog prodavanja vozačkih dozvola, a neke auto-škole su zatvorene. Istraga je u međuvremenu nastavljena i došlo se do saznanja da ima još umešanih pripadnika policije - kaže izvor Pressa iz policije, i dodaje:
- Rad osumnjičenog Novice T. pratili smo duže vreme i utvrdili da se ono što je rađeno u Pančevu takođe radi i u Beogradu. Pod sumnjom za malverzacije nalazi se još desetak pripadnika Uprave saobraćajne policije, tako da uskoro očekujemo nova hapšenja.
Prema saznanjima Pressa, inspektori Unutrašnje kontrole proveravaju i pojedine bliske saradnike Novice T.  iz vrha Uprave saobraćajne policije. Međutim, akcija hapšenja juče nije nastavljena zbog intervencija „sa vrha".
- Tokom celog dana zvonili su „specijali" kako bi se akcija kontrolisala i sprečilo curenje informacija u javnost. Iz vrha MUP-a stigla je sugestija da se pažljivo radi kako se ne bi kompromitovali neki čelnici i da se sve za sada zadrži samo na privođenju Novice T. - dodaje naš sagovornik.
Iako MUP Srbije zvaničnim saopštenjima obaveštava javnost o hapšenjima, informacija o privođenju Novice T. do zaključenja ovog broja nije stigla medijima.

ne znam da li je neko gledao beogradsku hroniku danas oko 18 sati, izmedju ostalih bio je i profesor Vujanic (mozda gresim, ali cinimi se ) jer nisam ukljucio na samom pocetku, ali izmedju ostalog je spominjao da bi adekvatno bilo da na prakticnom delu ispita ne budu dva clana komisije, nego tri clana + cetvrti koji bi bio iz redova kandidata......

MISLIM DA JE ON BIO JEDAN OD PREDLAGACA ZAKONA, U NOVOM SADU SE LEPO SMESKAO NA VASE PRIMEDBE, A SADA TRAZI I CETVRTOG CLANA, A MISLIM DA JE BILO PREDLOGA DA BUDE SAMO KANDIDAT I CLAN AGENCIJE. KAKVE BI TEK ONDA MALVERZACIJE BILE, KANDIDAT I ISPITAVAC SAMI, PA KAKO MU SE CEFNE.

Izvinite ali posle svih iznetih cinjenica, ovo je moje licno misljenje.

Mozda gresim, ali posle ovog gore navedenog, jako sam zamisljen, sta dalje????

I u vezi izmene Zakona, Velja Ilic je spominjao jos jednu izmenu ZOBS a za tri cetiri meseca.

Sa postovanjem drage kolege, i izvinjavam se ako sam nekog uvredio.

MTK

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 55
    • Pogledaj profil
Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« Odgovor #39 poslato: Jul 15, 2010, 12:52:51 pre podne »
Ako ste razgovarali sa kolegama iz drugih mesat vidwli ste da je svuda slično.Zato nam i treba jaka organizacija kako bi oni koji zaista žele da kandidatima pruže kvalitetnu uslugu,mogli doći do izražaja.Inače svi koji su u Pančevu uhapšeni i dalje regularno rade - osim policajaca.Po nekim informacijama oni će uskoro biti vraćeni na posao

sasa69

  • Gost
Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« Odgovor #40 poslato: Septembar 01, 2010, 09:10:00 posle podne »
dobar dan, ili sada kada pisem je dobro vece drage kolege,
danas sam cuo da od danas 01.09.2010 stupa na snagu /ili je stupio/ "kaznene odredbe za auto skole" , sto bi znacilo da su se povecale kazne za sve.
Molim odgovor.
Da li je ovo samo rekla kazala ili????
Pozdrav

uviz

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 68
    • Pogledaj profil
Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« Odgovor #41 poslato: Septembar 07, 2010, 12:44:27 pre podne »
Postovane kolege vec je i vrapcima jasno da ove godine nece biti novih pravilnika jel se jos nisu usaglasile struka i nauka sa vlascu.Predlog zakona na kom su radili strucni ljudi iz oblasti saobracaja je prenebregnut i jasno je pokazano da se u Sbiji moze onako kako se ministrima hoce.To se pokazalo  na donosenju novog zbs-a,aktuelni ministar mup-a je pre godinu dana zapoceo kampanju za donosenje novog zbs-a i licnu promociju i pokazao je da zakone moze da donosi onaj ko drzi vladu u sahu,kad mogu dinkic i krkobabic sto nebi i on.Na zalost zbog takve situacije mi a i ljudi iz ostalih delatnosti koje su vezane ili imaju dodir sa drumskim saobracajem (autoprevoznici,tehnicki pregledi,pljoprivrednici,privrednici,trgovci...)bauljamo po vakuumu izmedju novog zbs-a i starih pravilnika i uopste nemozemo ozbiljno da planiramo poslovnu sadasnjost a kamoli poslovnu buducnost,ispada da smo slepi kod ociju.Izgleda da je novi zbs bio zamisljen i da je na brzinu usvojen samo zbog povecanja novcanih kazni,jer tu skoro je bila izmena i dopuna zbs-akoja se odnosila na neki clan zakona u kaznenim odredbama,znaci da taj deo zakona zivi i nadogradjuje se a... i puni budzet.

volan

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 98
    • Pogledaj profil
Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« Odgovor #42 poslato: Septembar 08, 2010, 12:11:21 pre podne »



     pa postovani kolega kako oni zamisljaju rad po tim novim pravilnicima mozdaje bolje da ih nikada ni ne ugledamo.
    mislim da ne mogu da se primene u realnom okruzenju u kome i zivimo i u kojem cemo i dalje ziveti.


    veci  je problem sveopsta ''Slaba kupovna moc" kako kazu nasi strucni ekonomisti ili narodski receno: siromastvo,
    sve manji broj polaznika u auto skolama i osipanje instruktora, koji su prisiljeni da potraze zaradu na drugoj strani.
     sto se tice planiranja rada na duzi period mislim da je to utopija
     prezivljava se dan za danom
    zivo me zanima da li trenutno postoje i auto skole samo sa jednim instruktorom, otprilike kao i bilo koji zanatlija

MTK

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 55
    • Pogledaj profil
Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« Odgovor #43 poslato: Septembar 08, 2010, 12:50:45 pre podne »
Postoje autoškole koje nemaju niti vozila niti instruktore,a uredno rade

volan

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 98
    • Pogledaj profil
Odg: obuka vozača po novom pravilniku
« Odgovor #44 poslato: Septembar 08, 2010, 03:56:58 posle podne »
 :D

    kako neko moze da obucava bez instruktora???????????????????