Nova godina, istekli rokovi 14.01.2021


 Poštovane kolege, 

 

pred praznike smo poslali dopise u MUP ministru Aleksandru Vulinu, i u Vladu premijerki Ani Brnabić, tražili smo samo jednu stvar, da se izmeni način tumačenja člana 307. i do primerom objasnili.

---

Zašto smo baš njima poslali ovaj dopis? Zato što smo sa USP nekoliko puta kontaktirali i nismo naišli na razumevanje, u njihovim očima smo i dalje kriminalci i moraju nas zatvarati za svaku ozbiljniju grešku bez obzira bila ona sa namerom ili slučajna, i bez obzira što je za istu propisana kazna u zakonu to nije dovoljno.

---

Od ministru i premijerke nismo tražili mnogo, samo da nas prime i saslušaju, ili bar da pročitaju dopis i daju svoje mišljenje. Odgovora nije bilo.

---

Ono što nas čini slabim u ovom slučaju je naša razjedinjenost, ali po ovom pitanju moramo svi da se udružimo, jer kad tad će doći red i na vas da budete zatvoreni zbog greške nekog radnika ili čak i zbog namernog činjenja iz osvete ili zavisti (znamo svi za par takvih slučajeva).

---

Predlažem da pravdu ponovo potražimo na ulici, i da i ovaj put kao i onda kada smo tražili ukidanje ispita za proveru znanja za instruktore budemo ujedinjeni i masovni.

---

Šta nam je dalje činiti? Šaljite vaše predloge.

 

Dopis koji smo slali je u prilogu.

11610617099-ZOBS - Clan 307. - hitno resenje.pdf




Baner1