ŠTA DALJE 19.10.2013


Šta dalje, šta raditi do 25 oktobra.

Po ovaj odgovor smo ponovo pokušali da  odemo u nadležne institucije.

Svi su se odazvali, MUP opet nije, te opet nismo saznali šta će to konačno da se desi 25 oktobra.

Znamo iz nezvaničnih izvora da su sačinjeni NOVI PRAVILNICI koji treba da stupe na snagu 25 oktobra. Znamo i da zbog pravne praznine mora da se menja član 351 Zakona. Sve to još nije objavljeno. Zar je moguće da može da se desi da se objavi 24 i da važi od 26 tog. Prosto neverovatno.

Juče smo molili da se ne pravi još jedna glupost i da zbog predloga u TIM novim pravilnicima od 26 oktobra do 25 aprila moramo da štampamo nova dokumenta. Molili smo da se bar zbog toga sve odloži do 25 aprila. MUP nije bio tu da nam da odgovor na tu našu molbu.

Sada se nadamo da će ONI sami upastu u zamku i da će morati da realno reaguju i sve to pomere dok se konačno sve dobro ne pripremi,pa tek onda pusti u život. Da li da u to verujemo. Više ništa neznam.

Moj lični predlog je:

-da do 24 oktobra svi predau bilo kakav ZHATEV, makar i praza samo da se uđe u birokratsku poroceduru razmatranja Vašeg zahteva. Postoji nezvanični stav u MUPu da svi oni koji podnesu zatev mogu da nastave da rade i posle 25 oktobra do rešavanja njihovog zahteva. Zato udjite u tu proceduru.

-ovo je moj lični predlog, a Vi kako hoćete.

-ima i predloga da stupimo u štrajk. Znam kako su do sada štrajkovi prolazili pa i dalje sumnjam u našu iskrenost i jedinstvo

-ima i predloga da niko ne preda zahtev. To je takodje malo verovatno, jer i dalje tvrdim da nas sve mnogo dobro znam.

-i dalje ću pokušati da Vam pomognme koliko budem mogao. Radim na sačinjavanju planova i razrade svakog pojedinog časa što ćete morati imati posle 25 oktobra. Naravno, kao i planove obuke ni ovo neću naplatiti, ali će biti dostupni samo članicama PKAŠS.

Rašeta.

pit



Baner1