I ŠTA DALJE. STAV SEKRETARA. 12.05.2016


Poštovane kolege,

Šta dalje da radimo.

Formirali smo zajedničku radnu grupu sa USP radi izrade predloga novih Pravilnika. Bilo je nekoliko sastanaka sa kojih ste redovno dobijali izveštaje. Sada je nastao tajac. Predlozi sa ovih sastanaka su na internom razmatranju radnika USP. Mislim da oni kupuju vreme. Neznam zašto im to treba, jer ga oni samo gube. Moraju da shvate da vreme izmiče i da treba raditi da se sve loše ispravi.

...............................................................................................

Evo izveštaja našeg člana ove radne grupe Milana mudrinića:

Poštovane kolege ,da vas obavestim o aktivnostima koje smo imali prethodnih dana a u vezi problema koji su prisutni u radu Auto škola a vezano za sprovođenje ispita.

U drugoj polovini aprila smo obavestili nadlezne u upravi saobracajne policije u Beogradu i to pisanim putem direktno naćelniku Arsov Nebojši o problemima u vezi sprovođenja ispita.

Pre toga sam sproveo jednu anketu putem sms, telefona i mejla po gradovima da bi imali pravu informaciju o ćekanju na prvenstveno praktićni ispit.

Rezultati su bili dosta iznenađujući i poražavajući. Rezultat je takav da u pojedinim gradovima se ćeka na praktićni ispit i po dva meseca a angažovanost policijskih službenika je daleko ispod mogućnosti iskorišćenja njihovog radnog vremena. Isto tako je bilo situacuja da zbog tehnićke neopremljenosti auto škola (samo tri raćunara) ćeka se na voznju a test se radi u više grupa u toku celog dana. Naravno tu smo prikupili informacije i da se u pojedinim mestima nikad ne radi više od 5 kandidata ,ako se neki termin otkaže od auto škole on se ne dodeljuje drugoj školi itd.

Nakon poslatog mejla naćelniku obavio sam i razgovor sa njim gde sam mu još jednom opširno izneo probleme u vezi ispita .

Njegov odgovor je da je sve shvatio i da u ovoj fazi on nemože ništa da ućini ,da je problem izneo direktoru policije i da se tu krije rešenje a to je skidanje zabrane zapošljavanja u mupu, koje verovatno treba da odobri Vlada a sad su tek prošli izbori pa nju nemamo....

Danas smo imali kontakt sa naćelnikom uprave Vladanom Nikolićem i dogovor je da od nedelje dođemo na sastanak u upravu gde će biti prisutan on i Arsov Nebojša.

Za sada toliko bićete obavešteni o sledećim aktivnostima i novostima.

Milan Mudrinić

..........................................................................................................

Sa druge strane, članstvo PKAŠS je postalo zabrinjavajuće inertno i pasivno. Nema rasprava na forumu, veoma retki su pozivi sa terena, a škole tonu sve dublje i dublje u propast. Kome ovakvo stanje odgovara? Pojma nemam. Mogu samo da pretpostavljam.

Ovakvo stanje koriste neke nove asocijacije da i dalje rade na razbijanju jedinstva u Udruženju i komori. Ne mogu nikome zabraniti da ima svoj stav, ali ZAPAMTITE, najgora stvar koja može da nam se desi je da neko razbije ovu asocijaciju, da se podelimo i usitnimo i na taj način  izgubimo legitimitet u borbi za naša prava. To su jednom pokušali i nisu uspeli. Sada ponovo rade na terenu sa ovim ciljem.

PRST NA ČELO I RAZMISLITE DOBRO.

Prilazi 25 oktobar, pa pošto MUP ništa ne preduzima da sprečava neželjene posledice ovog datuma planiram sastanak Upravnog odbora u skorije vreme da mi zauzmemo naš zvaničan stav. Ništa neću da činim na svoju ruku i bez zbaničnog stava svih Vas.

Uključite se na forum.

Vidimo se.

 



Baner1