Periodični izveštaj rada PKAŠS 17.07.2014


 Poštovane kolege,

     Privredna komora auto škola Srbije ove nedelje imala je radni sastanak sa pomoćnikom gospođe Mihajlović, ministra za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu. Na sastanku je bio član izvršnog odbora Slobodan Milošević. Na sastanku je dogovoreno da se uspostavi saradnja između PKAŠS i  Ministarstva i napravljen je plan daljeg zajedničkog delovanja.

    Tokom narednih nedelja planirani su sastanci i sa drugim organizacijama relevantnim za unapređenje osposobljavanja vozača i rad Pravnih lica koja se tim poslovima bave, a pre svega sa MUP-om i ABS-om. Dinamika održavanja sastanaka je uslovljena sezonom godišnjih odmora, pa će se shodno tome i zakazivati sastanci.

    Kao predstavnik PKAŠS, zastupam zajednički stav, da se primena važećih pravilnika, koji bi trebalo da stupe na snagu 25.10.2014. pre svega odloži, da ne bi ponovo došlo do prekida rada svih auto škola u Srbiji, a zatim da se pravna akta kojima se uređuje osposobljavanje vozača izmene, tako da  Pravna lica mogu da ispune uslove, a istovremeno da se obezbedi kvalitet i isplativost osposobljavanja vozača.

Slobodan Milošević



Baner1