Ponovo protest 11.12.2013


Poštovane kolege,

zaista nisam mogao da verujem, ili sam zaista mnogo, mnogo naivan, da će g-din Vanja Vukić dozvoliti da se dogovor koji je postignut kod njega ne sprovede u delo. Posebno to nisam mogao da verujem, jer je predlog Rešenja dao sam g-din Vukić
No, pošto Uprava saobraćajne policije do današnjeg dana nije izdala Privremenu jedinstvenu dozvolu za rad kojom bi se deblokirao rad auto škola sve sam više sklon mišljenju mnogih da smo opet, po ko zna koji put obmanuti.
General Simić me je i u ponedeljak i u utorak, pa i danas u tri navrata ubeđivao da sve ide po dogovoru. Zar je moguće da neko tako nešto tvrdi, a da zna da je to samo još jedna igra. Prosto ne mogu da poverujem.
Zbog toga sam u dogovoru sa Prof. dr Radoslavom Dragačom uputio dopis G-dinu Vukiću i Simiću. Dopis dajem u prilogu.
 
Poštovane kolege,
oni verovatno računaju da više nismo spremni za protest, jer su neke naše kolege dobile dozvole za rad. U razgovoru sa tim kolegama sam stekao utisak da su spremni da izađu na protest, jer više nisu u pitanju samo uslovi za rad, blokada rada, već ono NAJVAŽNIJE veoma nekorektan i ponižavajući odnos koji predstavnici USP imaju prema nama.
Smatram da moramo da branimo svoju čast i ugled i da nesmemo da dozvolimo da predstavnici USP svojim arogantnim i omalovažavajućim odnosom prema nama prljaju našu profesiju.
Našu čast i ugled niko nam neće odbraniti, ako to sami ne činimo.
Predlažem da budemo spremni na masovan protest za koji dan.
Predlažem da auto škole Beograda počnu sa ''obilaskom'' Beograda i beogradskih saobraćajnica već od prekosutra po modelu koji smo pokazali 3 decembra. Zašto bi se neko ljutio kada bi instruktori svojim vozilima zbog besposlenosti obilazili svoj grad na primer od 11 do 12 časova svakog dana. Da li je to zabranjeno. Pokažite im da smo živi, ali da nam neko zagorčava naš život.
Ako ne bude odjeka eto nas svih iz unutrašnjosti u pomoć, verovatno već u ponedeljak.
 
Sa srećom.

11401697693-Pismo Vanji Vukicu 11.12.13ааа.doc




Baner1