SEMINARI-DRUGI DEO 18.03.2013


Na osnovu odluke Glavnog odbora ZAŠS od 15 marta počinje nova serija SEMINARA  vezanih za početak primene novog SISTEMA OBUKE knadidata za vozače.

Na ovim seminarima će se analizirati najpovoljniji oblici organizovanja auto škola u skladu sa novim pravilima. Biće prikazani primeri ove organizacije, kao i načini da se izvrši efikasna preregistracija auto škola.

Takodje će biti analizirani novi OBAVEZNI uslovi koje moraju da ispune auto škole pre podnošenja ZAHTEVA ZA NOVU DOZVOLU ZA RAD. Ukzaćemo vlasnicima auto škola kako najbrže i najlakše da ispune zahtevane uslove.

Usled pojave niza problema u primeni novogo sistema obuke u ZAŠS, ali i u širim stručnim krugovima došlo se do zaključka da su potrebne izmene u Zakonu i Pravilnicima. ZAŠS je formirala svoju stručnu radnu grupu koja je sačinila predlog ovih izmena i koje će se analizirati na ovim seminarima.

Veoma nekorektne situacije u početku primene novog Zakona, kao i nekorektno ponašanje ovlašćenih lica u kontrolama rada auto škola i odnosu prema auto školama dovelo je do veoma loše klime u medjusobnim odnosima koje je navelo neke auto škole i podružnice da nam se obrate za zahtevom da se organizuje štrajk protiv novog načina rada u auto školama. Na ovim seminarima će se razmatrati ove inicijative.

Da bi lakše rešavali probleme pružila nam se prilika i mogućnost da u skladu sa novim Zakonom o komorama formiramo svoju komoru i na taj način pridjemo bliže mestu rešavanja naših problema. Zato ponesite sa sobom PEČAT I IZVOD IZ Agencije za Privredne Registre  kako bi u što većem broju pristupili našoj Komori.

Teme su značajne zato dodjite u što većem broju. Prijavite se na vreme.

063/474-034+063/111-70-83

Email: office@raseta.co.rs

 

U prilogu detaljnija INFORMACIJA o seminarima.

P.S.

1. Održan je seminar u Jagodini 15.03.2013. godine i u Donjem Milanovcu 16.03.2013. godine.

Podržana je inicijativa za Izmene Zakona i Pravilnika. Na oba seminara je istaknuto da je DOSTA TERORA I KONTROLA TAČNOSTI VOčENJA EVIDENCIJA, je to nije obuka i to ne daje kvalitet obuke. Zbog toga je na oba seminara podržana inicijativa za organizaciju ŠTRAJKA SVIH AUTO ŠKOLA SRBIJE.

ŠTRAJK bi se organizovao, ako VLADA RS , posle dopisa koji joj se dostavi o inicijativi za izmenu Zakona i Pravilnika ne prihvati tu inicijativu.

 

 

Inicijativa i dopis za strajk.doc


Mapa-Seminar 22.03.2013..doc


INFORMACIJA O SEMINARIMA.doc


STRAJK-SPISAK.xls




Baner1