Šta se dešava? 22.01.2016


Poštovane kolege,

da malo analaliziramo situaciju od poslednjih vesti koje sam ovde izneo.

Dogovorili smo se da sakupljamo podatke vezane za probleme u radu auto škola početkom primene novog ISO sistema i da se dogovorimo posle 20 januara šta ćemo dalje.

Sakupili smo veoma mnogo podataka i verujte ima veoma mnogo problema, ali to i sami znate.

Pošto ja nisam u mogućnosti da putujem (iz poznatih razloga) zamolio sam Milana Todorovića, predsednika udruženja auto škola Beograda da ode u Emisiju RTS u kojoj je pored njega učestvovao i Slobodan Malešić (koji je zamenio Rebića) i Damir Okanović. Gledao sam emisiju i zahvaljujem se Milanu na smirenom izlaganju u njoj.

Milan je imao još jednu obavezu, a to je da se nađe sa Slobodan Malešićem. Taj sastanak je održan danas u MUPu. Milanov Izveštaj dajem u prilogu.

Milan je dogovorio  sa Malešićem da uputi zvaničan dopis u kome će insistirati da MUP da pismeni dokaz da  škole neće biti sankcionisane dok u programu ISO ima problema. Dopis je upuće (priložen) i čeka se odgovor.

Ja ću zakazati sastanak Glavnog odbora za prvu nedelju u februaru na kome ćemo doneti odluku šta dalje da radimo. Predlažem da razmislimo o održavanju konferencije za novinare koju ćemo platiti i da na taj način obavestimo javnost o ovim problemima i gledano iz našeg ugla. Naravno treba razmiliti i o drugim aktivnostima.

Danas je Joca iz Čiger tebao da snimi deo za emisiju SAT. Zvao me je da se konsultuje i dogovorili smo se da istakne da problemi postoje i da nije korektno što MUP pokušava da za njihove propuste okrivi auto škole.

Znam da imate probleme, moramo biti strpljivi, ali i dalje raditi na zaštiti naših interesa.

Pratite ovu internet stranicu.

Petar Rašeta, dipl.ing.saobr.

generalni sekretar PKAŠS

11453500146-Izvestaj Milana Todorovica.doc




Baner1