Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - igorski

Stranice: 1 ... 8 9 [10]
136
Obuka vozača / Odg: Zarda, naknada ili nesto drugo, tj. Cena rada po casu i moto casu
« poslato: Oktobar 27, 2012, 03:10:10 posle podne »
Auto-škole ne upisuju polaznike

Širom Srbije juče je bilo gotovo nemoguće upisati vožnju, jer MUP Srbije nije prosledio novi minimalni cenovnik. Nova cena obuke trebalo bi da bude oko 60.000 dinara sa PDV-om.

Prvog dana uvođenja novog sistema obuke za vožnju auto-škole po Srbiji nisu upisivale nove kandidate jer nijedna nije dobila minimalnu cenu koju je trebalo da propiše Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP). Budući vozači koji su želeli da vožnju polažu po novom sistemu obuke koji važi od juče tako će morati da sačekaju još nekoliko dana, piše "Press".

Petar Rašeta iz Zajednice auto-škola Srbije (ZAS) kaže da su vlasnici auto-škola zbunjeni jer ne znaju po kojim cenama da primaju nove polaznike.

"Ne znamo šta da radimo. Jer šta ako sada neka škola upiše kandidata po nižoj ceni, a onda Vlada donese odluku da ta cena bude viša? Kandidat ima puno pravo da kaže da je on već platio i onda ćemo imati problem", kaže Rašeta za "Press".

Ovo potvrđuju i u beogradskoj auto-školi "Stop", gde juče zbog cenovnika nisu nikoga upisivali: "Niko nam nije ništa rekao, očekujemo da što pre dobijemo minimalnu cenu, ali ne znamo kada će to biti."

Uprkos tome što su termini u većini auto-škola popunjeni do Nove godine, u auto-školi "Jablan" kažu da postoji interesovanje za polaganje po novom sistemu. Ali, ni oni nisu upisivali nove kandidate.

"Ako želimo da upišemo nove polaznike moramo da sklopimo ugovor. A da bismo ga sklopili, moramo da imamo i cenovnik. Imali smo nekoliko interesenata, uglavnom roditelja koji su svoju decu hteli da upišu za polaganje po novom sistemu obuke jer smatraju da će se ponašati bezbednije u saobraćaju. Međutim, morali smo sve da odložimo", objašnjavaju u "Jablanu" za "Press".

Branislav Pejović iz Saobraćajne policije kaže da je završen predlog minimalnih cena i da je cenovnik poslat u dalju proceduru, ali da ne zna dokle je stigao.

"Pripremili smo predlog minimalnih cena, a auto-škole su primile toliko kandidata da neke ne mogu obuku da završe ni za naredna tri meseca", rekao je Pejović za "Press", i dodao da mnoge škole nisu čak ni uradile novi nastavni program, pa u cenovniku traže alibi.

Pejović nije mogao da kaže tačnu minimalnu cenu obuke jer je reč o predlogu, ali je rekao da se okvirno radi o cifri od oko 60.000 dinara sa PDV-om.

Nakon MUP-a, predlog minimalnih cena trebalo bi da bude prosleđen u Ministarstvo trgovine, pa onda da ide pred Vladu. U tom ministarstvu su nam juče rekli da oni nisu dobili predlog, ali da će brzo dati saglasnost jer ne žele da usporavaju proceduru.

Po novom sistemu obuke, vozači će morati da imaju obaveznih 40 časova teorije, ali Petar Rašeta iz ZAS-a kaže da nisu gotova ni pitanja koja će imati na testu.

"Ne zna se šta će biti na teorijskom ispitu, iako su pitanja javna i po novom zakonu su morali da ih objave. Mislim da se sprema baza od 2.500 do 3.000 pitanja, od kojih će biti sastavljani testovi", rekao je Rašeta.

http://www.mondo.rs/s264559/Magazin/Lifestyle/Auto-skole_ne_upisuju_polaznike.html

137
Obuka vozača / Odg: Udžbenici i metodika
« poslato: Oktobar 10, 2012, 10:55:02 posle podne »
Kako rece neko, mozda da tuze auto skole ako su im nesto obecali a nisu ispunili.

Da li se to moze smatrati prevarom?

Elem, mislim da su svi primili onoliko koliko mogu da raspisu u zakonskom roku, i da se sve uklopi u papire, a rad, zar je bitno ( rad nikad nije ni bio bitan)  :P

138
Obuka vozača / Odg: Udžbenici i metodika
« poslato: Oktobar 10, 2012, 09:50:45 posle podne »
Ja sam i dalje u uverenju (mozda naivnom) da su skole primile onoliko koliko mogu da odrade. E sad, nisu svi isti, neki su mutili i do sad pa su imali kandidate i radili, tako da ce verovatno i ovoj prilici navuci naivne.

Ali tu su mozda krivi kandidati sto idu kod takvih.

139
Obuka vozača / Odg: Udžbenici i metodika
« poslato: Oktobar 08, 2012, 11:28:50 posle podne »
Jesu li auto skole krive za ovakvu situaciju?
Sta su trebali da urade, da ne primaju kandidate?
Samo da ne pocinjemo o "moralu"...

140
Obuka vozača / Odg: Prebukirane auto skole nema slobodnih mesta vise
« poslato: Oktobar 06, 2012, 09:15:40 posle podne »
Pa valjda znaju hoce li stici ili ne! Bilo bi neodgovorno da to rade napamet.

141
Obaveštenja / Odg: Forum je počeo sa radom
« poslato: Jun 16, 2008, 04:20:02 posle podne »
Jos samo da dodju posetioci... ;)

Stranice: 1 ... 8 9 [10]