Autor Tema: obuka po novom zakonu  (Pročitano 31772 puta)

milan.st

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 3
    • Pogledaj profil
Odg: obuka po novom zakonu
« Odgovor #30 poslato: Mart 30, 2010, 04:03:17 posle podne »
vremena je zaista malo a mi smo krenuli obrnutim redom.
Petre, morali ste da objaviti predlog pravilnika ranije jer ga je MUP vec napravio pre tri i vise meseci  a mi po podruznicama da damo svoje sugestije i predloge na osnovu kojih bi vi sve to sagledali na glavnom odboru i nastupili prema MUP-u a ovako jos nista nego ce nas  MUP dovesti pred svrsen cin kao i zakon sto je donet, na ocigled njihove inicijative i predloga, bez uvazavanja struke,  pa onaj prof.Vujanic  ne predstavlja sam struku vec i mi svi ostali koji se bavimo poslovima obuke vozaca.
Mora se biti energicniji u stavovima koje se nas ticu,  inace nista od nase struke ako cemo morati da zabijemo glavu u pesak i da ne vidimo sta se oko nas dogadja.
« Poslednja izmena: Mart 30, 2010, 04:21:27 posle podne milan.st »

sasa69

  • Gost
Odg: obuka po novom zakonu
« Odgovor #31 poslato: Mart 30, 2010, 11:53:06 posle podne »
tik - tak, tik - tak, vreme otkucava, prodje 12 dana, pa ništa,
na prvoj stranici ovog foruma, ili teme, gospodin Rašeta je napisao april - maj, pa onda na sat + biće to u maju, posle spominju i jun, pa septembar, a mnogi novu godinu, pa još i to da se strpimo još desetak dana, prošao je i dvanaesti dan, a još ništa,
više puta sam napisao da se bojim da će to biti svršen čin, ali neka bude, mi bi da raspravljamo, ali nemamo o čemu, samo rekla kazala,
valjda će se neko setiti da stavi pravilnik, pa da se i mi priključimo i damo neke primedbe.
mene jako zanima upotreba tahografa,
kako ću znati da li se pokvario, kako ću zanati da li krećem na vreme, ja upišem npr. 10:00 a ono tahograf rešio da registruje 9:59 ili 10:01, pa i kada završavam čas u 10:50 a on rešio da registruje neko drugo vreme ili je stao....
KADA ĆE BITI I GDE OBJAVLJEN NJIHOV I NAŠ PRAVILNIK ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
i mi malo da raspravljamo konkretno, a ne samo da se sledimo i čudimo kada čujemo ovo ili ono.....

volan

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 98
    • Pogledaj profil
Odg: obuka po novom zakonu
« Odgovor #32 poslato: Mart 31, 2010, 12:33:25 pre podne »


    Drago mi je da je posle mog pitanja od 21. marta: Da li cemo samo glasati o novom predlogu Zajednice podizanjem ruke kao u doba komunizma diskusija konacno pocela. Da li je to problem pre svega u nama instruktorima kada se ne mozemo izboriti da uopste vidimo taj predlog novog pravilnika koji nam pripremaju "ljudi od struke" u nase ime? Da li se vecina nada ja cu opstati, a svi ostali ima da propadnu?
 Ako Zajednica ima u svom okviru prilicno veliki broj auto skola kako je moguce da je ovaj forum tako slabo posecen da ne kazem aktivan.
Da li su skole neaktivne jer su se pomirile sa sudbinom da se tu vise nista ne moze uciniti niti promeniti kao i kod donosenja zakonao ...

Petar

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 319
    • Pogledaj profil
Odg: obuka po novom zakonu
« Odgovor #33 poslato: Mart 31, 2010, 09:13:04 pre podne »
Колеге,

Прво,
нестрпљиви сте исто колико и ја, али ту заиста ништа не можемо.
Друго,
материјале на основу којих су сачињавани Правилници сте сви видели још прошле године и тада је завршни чин био у Нишкој Бањи где смо донели коначни наш став о њима и упутили их МУПу.
На основу тих ставова МУП је скроз претумбао своје материјале и фактички сачинио друге које нисмо добили званично, већ смо ''испод руке'' сазнали за њих и ове материјале су добили сви координатори по подружницама још прошле године негде у децембру.
На њима је посебно радила стручна екипа састављена од чланова Законодавно правне комисије и комисије за унапређење обуке.
И ове материјале смо завршили у Ковину негде у јануару месецу.
На основу њих МУП ради нове материјале и јуче сам сазнао да се спремају да нам их доставе.
Тада ће бити објављени на сајту и тада ћемо поново расправљати о њима.
Ето то је шта ја знам и бићете обавештени чим их ја добијем.
Рашета.



milan.st

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 3
    • Pogledaj profil
Odg:ISPIT ZA VOZACA TRAKTORA
« Odgovor #34 poslato: April 08, 2010, 05:26:55 posle podne »
MOLIM VAS DA MI NEKO PROTUMAČI, zašto se u zapadno bačkom okrugu pogrešno tumači pravilnik
o načinu polaganja vozačkog ispita gde je  kandidat za vozača traktora već ranije  položio ispit iz propisa o bezbednosti saobraćaja na putevima (ispit iz poznavanja saobraćajnih propisa)  i dobio odgovarajuću potvrdu o poznavanju saobraćajnih propisa, ponovo polaže teoretski deo ispita za "T" kategoriju, gde je sadržaj testa
za "T" kategoriju  isti kao za "PSP"  što je u suprotnosti sa clanom 36.pravilnika o načinu polaganja voz.ispita, gde se kaže:
"Pravilnikom polaganja ispita za vozača traktora položen ispit iz predhodnog stava smatra se kao položen teorijski deo ispita, a prilikom polaganja vozačkog ispita kandidat za vozača motorcikla dužan je da položi i razliku teoretskog dela ispita predvidjenog Programom za "A" kategoriju.
Da pojednostavim pitanje:
Kada se polaže teoretski deo za "A" kategoriju ko donese važecu potvrdu o poznavanju saobraćajnih propisa ima dva lista umesto tri , što je u clanu 36. pravilnika i naglašeno pa zašto se onda to pravilo ne koristi i za teoretski deo ispita za "T" kategoriju je li to nečija samovolja.
Znači kandidati koji polažu za  "T"  kategoriju a koji imaju vec položen "PSP" ponovo polažu "PSP" pa ovo je van pravilnika  što znaci da pojedini ispitivači ispred MUPA sprovode svoje neznanje, ubedite me da je drugačije.
Kolege sa postovanjem!

Petar

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 319
    • Pogledaj profil
Odg: obuka po novom zakonu
« Odgovor #35 poslato: April 08, 2010, 09:33:08 posle podne »
Милане,
сасвим си у праву.

sasa69

  • Gost
Odg: obuka po novom zakonu
« Odgovor #36 poslato: April 12, 2010, 08:03:23 posle podne »
Колеге из ауто школа,
будући возачи
и остали заинтересовани за обуку возача

СТРПИТЕ СЕ ЈОШ КОЈИ МЕСЕЦ

ovo je bilo 18.02.2010
sa dužnim poštovanjem još koliko???